Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με «κλειστά χαρτιά» ο Μέτιος στη συνέντευξη Τύπου

Με «κλειστά χαρτιά» ο Μέτιος στη συνέντευξη Τύπου

0

Ευχαρίστησε εν νέου τον πρόεδρος της ΝΔ για το χρίσμα- Ανέφερε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για την ενότητα αποφεύγοντας τις εξηγήσεις

 Δεν έκανε απολογισμό του έργου της Περιφέρειας, ενώ έδειξε ενοχλημένος στις επίμονες ερωτήσεις για τη διαχείριση των «ανταρτών». Ανέφερε ότι θα προβεί σε προσωπικές επαφές

 Διέψευσε τις –αισιόδοξες, ομολογουμένως- προσδοκίες ότι θα δώσει το στίγμα για τον τρόπο που θα επιχειρήσει να επαναφέρει την ενότητα στην παράταξη, ο Χρήστος Μέτιος που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, δύο ημέρες αφότου έλαβε επισήμως το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία και μία μέρα μετά την παρουσία Αυγενάκη στην Ξάνθη, προκειμένου να καμφθούν οι προθέσεις του αντάρτικου.

Χ. Μέτιος: Θα πάρω πρωτοβουλίες για την ενότητα της παράταξης

Ο Χρήστος Μέτιος, ενώπιον των ΜΜΕ της Περιφέρειας, ευχαρίστησε ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επανέλαβε ότι: η εμπιστοσύνη της Νέας Δημοκρατίας μου δίνει μεγάλη δύναμη και προσδίδει στην παράταξή μας, την “Περιφερειακή Αναγέννηση”, μια νέα προοπτική». Τόνισε ότι: «σε αυτό το πλαίσιο, θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ενότητα της παράταξης» αν και δεν δέχθηκε να εξηγήσει περαιτέρω τι εννοεί, ενώ δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του όταν οι δημοσιογράφοι τον κάλεσαν να δώσει περισσότερες εξηγήσεις. «Σε ό,τι με αφορά, έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου», σημείωσε ο κ. Μέτιος, τονίζοντας ότι, ως προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας, καταρτίστηκε (για πρώτη φορά, είπε) ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης. Δεν παρέλειψε βέβαια, να σημειώσει ότι το σχέδιο αυτό βασίστηκε στο έργο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, «έργο το οποίο αναγνωρίζουμε, τιμούμε και συνεχίζουμε, ταυτόχρονα όμως, ένα Σχέδιο που έχουμε εμπλουτίσει με νέες ιδέες και δράσεις και που παραμένει ανοικτό σε νέες προτάσεις», πρόσθεσε. Βέβαια, δεν προέβη σε απολογισμό, ούτε έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις, τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τηρηθεί, σημειώνοντας ότι για την παρουσίαση του έργου στην Περιφέρεια θα ακολουθήσει άλλη συνέντευξη Τύπου.

Ο περιφερειάρχης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και της οικονομίας και σε πρόσωπα, ώστε να συμβάλλουν με ιδέες και προτάσεις, «από όλους τους πολιτικούς χώρους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κουβέντα για τα έργα, κουβέντα για τα πρόσωπα, κουβέντα και για τις ενέργειες που θα κάνει

Στο πλαίσιο των ερωτήσεων ο κ. Μέτιος ανέλαβε την ευθύνη για τη διάσπαση στην παράταξη, καλώντας και τους υπόλοιπους να πράξουν το ίδιο, ωστόσο εκδήλωσε τον εκνευρισμό του, στις, αναμενόμενα, επίμονες ερωτήσεις αναφορικά με τα πρόσωπα και τους σχηματισμούς που τον αμφισβητούν. Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει απέναντι σε όσους εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Μέτιος σημείωσε ότι «θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή». Απευθυνόμενος δε στους αντάρτες από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, από όλες τις πλευρές –μιας και το ‘στρατόπεδο’ που τον αμφισβητεί δεν είναι μόνο ένα- , ο ίδιος είπε: «όποιος επιλέξει το δικό του προσωπικό όφελος, την δική του ξεχωριστή πορεία, είναι δική του επιλογή».

Εκτίμησε ότι δε θα προχωρήσει ο Ζαγναφέρης

Ο κ. Μέτιος δε θέλησε να τοποθετηθεί ούτε για το κείμενο των 19 που δόθηκε στην αρμόδια επιτροπή που άκουσε τις αντιρρήσεις των αντιπεριφερειαρχών και συμβούλων στην Αθήνα, αμφισβητώντας αφενός τα ονόματα των υπογραφόντων αφού δεν δημοσιοποιήθηκαν και αφετέρου τα επιχειρήματα ως προς τη δική του ανεπάρκεια, αφού το κείμενο που δόθηκε στον Αυγενάκη δεν αναφερόταν σε συγκεκριμένα ζητήματα. Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ακόμη, για τη στάση που θα κρατήσει, σε επίπεδο συνεργασίας και προσέγγισης, με όσους ανοιχτά τον αμφισβήτησαν. Άφησε να διαφανεί πάντως, ότι θα επιχειρήσει προσωπικές επαφές.

Ως προς τους ανθυποψήφιούς του, ο κ. Μέτιος αρνήθηκε να σχολιάσει τις περιπτώσεις Σιμιτζή και Κατσιμίγα από ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, ενώ για τον Κώστα Ζαγναφέρη σημείωσε: «ποτέ δεν σταμάτησα να συνομιλώ μαζί του, είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν», αν και εκτίμησε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης δε θα ηγηθεί τελικά του «αντάρτικου» ως το τέλος. Με αινιγματικό τρόπο αναφέρθηκε σε θετικές εκπλήξεις που θα προκύψουν από τις ενέργειές του, αλλά και πάλι δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ξανά αναφορά σε ψεύτες και συκοφάντες

Ο κ. Μέτιος για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε του έργου που έχει γίνει στην Περιφέρεια, ενώ δεν απέφυγε να αναφερθεί για μια ακόμη φορά στην επιχειρηματολογία του για τη συνωμοσιολογία που στράφηκε σε βάρος του, αλλά τελικά έπληξε το σύνολο της ΠΑΜΘ. Όπως είπε: «επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα να παρουσιαστεί μία άλλη εικόνα για την Περιφέρεια, για το έργο που υλοποιείται και για μένα προσωπικά, μία κακή εικόνα, μια ψεύτικη εικόνα με υπερβολές, ψεύδη και συκοφαντίες. Ο στόχος ήταν να πλήξουν εμένα και να μην ληφθεί απόφαση στήριξης μου από τη ΝΔ. Δεν τα κατάφεραν, ούτε αυτοί, ούτε τα φερέφωνά τους. Η κατάσταση στην Περιφέρεια είναι καλή».

Δήλωση στήριξης στον Χ. Μέτιο από τον Κώστα Τριανταφυλλίδη

Το 2019 είναι έτος σταθμός για την Πολιτική Αλλαγή στη χώρα μας. Μια νέα ευρεία κυβερνητική πλειοψηφία υπό τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα κληθεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών για καλύτερη διακυβέρνηση. Το Σχέδιο Διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει στον πυρήνα του ένα σαρωτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε κάθε τομέα κρατικής πολιτικής. Φυσικά, η επιτυχής υλοποίηση αυτού του σχεδίου απαιτεί το ανάλογο πολιτικό προσωπικό σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Έχει σημασία την επόμενη μέρα να υπάρχουν στο κοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση άνθρωποι που να ενστερνίζονται αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό και να επιθυμούν να συμβάλουν στην ταχεία υλοποίηση του. Η επιλογή του Χρήστου Μέτιου ως υποψήφιου περιφερειάρχη ΑΜΘ της Νέας Δημοκρατίας αυτόν ακριβώς το στόχο υπηρετεί. Στηρίζουμε την απόφαση του Προέδρου και κλιμακώνουμε την προσπάθεια για την  πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…