Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Με ανατροπή η τρίτη συνεχόμενη νίκη της Ξάνθης

Με ανατροπή η τρίτη συνεχόμενη νίκη της Ξάνθης

0

Με λυτρωτή το Γέντριτσεκ στο 77΄έφτασε στην 5η θέση

Με ολική ανατροπή, η Ξάνθη κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 στα Πηγάδια για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα των Ιωαννίνων προηγήθηκε στο σκορ στο 18΄ , η Ξάνθη ισοφάρισε στο 64΄, ενώ η λύτρωση ήρθε στο 77΄ με τον Γέντριτσεκ για άλλη μια φορά να δίνει τη νίκη στην ομάδα και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που την φέρνουν στην 5η θέση.

Μόλις στο πέμπτο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Μπρίτο, όμως ο Γέντρισεκ που ανέλαβε την εκτέλεση αστόχησε. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ, Βελλίδης, είπε «όχι» στον επιθετικό της Ξάνθης και κράτησε το 0-0. Στο 18΄ ήρθε η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει με την κεφαλιά του Αθανασιάδη να σταματάει στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα σκόραρε για το 0-1 με την κεφαλιά του Μουστακίδη. Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πίεζαν, ωστόσο δεν έβρισκαν το γκολ, ενώ δεν κατάφερναν να «πατήσουν» την περιοχή του Βελλίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες της Ξάνθης κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια με το γκολ του Μπρίτο στο 64ο λεπτό. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, η άμυνα του ΠΑΣ δεν συντονίστηκε, ο μεσοεπιθετικός της Ξάνθης εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Βελλίδη και σκόραρε για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν και για δεύτερο τέρμα με το φοβερό σουτ του Γέντρισεκ. Ο Βελλίδης όμως έκανε καταπληκτική επέμβαση, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Ο Σλοβάκος βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 77΄ με «πλασέ» με το αριστερό και η Ξάνθη ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα, οι «Γιαννιώτες» προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί με μακρινές μπαλιές, όμως η Ξάνθη ήλεγξε αρκετά εύκολα τον ρυθμό της αναμέτρησης. Στις καθυστερήσεις, οι Τζουρίτσκοβιτς και Μιχαήλ δέχθηκαν την κόκκινη κάρτα.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (56΄ Καμαρά), Κοβάσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο (79΄ Μπουλάς), Μελισσόπουλος (46΄ Κάστρο).

ΠΑΣ: Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης (87΄ Γιάκος), Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Νικολιάς, Ντόλοβατς (84΄ Βιντάλ), Μυστακίδης (65΄ Ξύδας), Αθανασιάδης.


Η βαθμολογία με την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής

Η 8η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με τα τρία παιχνίδια της Δευτέρας και διαμορφώθηκε η τελική βαθμολογία της Super League με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μόνος στην κορυφή και την ομάδα της Ξάνθης να έχει ανέβει στην 5η θέση.

Τα αποτελέσματα της Δευτέρας

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 1-0

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1. ΠΑΟΚ 22
2. Ατρόμητος 20
3. ΑΕΚ 16
4. Ολυμπιακός 16
5. Ξάνθη 15
6 Παναθηναϊκός 13
7. Παναιτωλικός 12
8 Άρης 12
9. Λαμία 9
10. Πανιώνιος 8
11. ΑΕΛ 7
12. ΟΦΗ 6
13. ΠΑΣ Γιάννινα 6
14. Αστέρας 5
15. Λεβαδειακός 3
16. Απόλλων Σμ. 0
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…