Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Κοινή αρνητική γραμμή των τριών ομάδων Γ΄ Εθνικής της Ξάνθης για την αναδιάρθρωση της κατηγορίας

Κοινή αρνητική γραμμή των τριών ομάδων Γ΄ Εθνικής της Ξάνθης για την αναδιάρθρωση της κατηγορίας

0

Οι θέσεις που διατύπωσαν οι Άρης Αβάτου, Ασπίδα και Ορφέας Ξάνθης στη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Ξεκάθαρη θέση για το θέμα της αναδιάρθρωσης αλλά και της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης πήραν οι τρεις εκπρόσωποι του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου στην  Γ’ Εθνική. Οι Άρης Αβάτου, Ασπίδα Ξάνθης και Ορφέας Ξάνθης εξέφρασαν πως διαφωνούν με την αναδιάρθρωση αλλά αυτή την στιγμή η Γ’ Εθνική έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα που θα πρέπει να επιλύσει.

Αναλυτικά η τοποθέτηση των τριών ξανθιώτικων ομάδων:

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Την Πέμπτη 11- 10- 2018 η ομάδα μας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό της Αρχηγό σε κάλεσμα φιλικών σωματείων της, σε συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη για την ανταλλαγή απόψεων σε ότι αφορά την Γ΄Εθνική κατηγορία καθώς και το θέμα της αναδιάρθωσης της κατηγορίας μας.Μετά από την σύσκεψη του Διοικητικού μας Συμβουλίου πάνω στα θέματα που ειπώθηκαν εμείς εκφράζουμε τα κάτωθι σαν ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Δεν ακούσθηκαν δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την γνώμη μας όλες οι ομάδες της περιοχής μας και κύρια το οικονομικό καθώς και τρόποι επίλυσης αυτού, συμμετοχής νεαρών ποδοσφαιριστών, κάρτα υγείας ποδοσφαιριστών, ασφάλεια ποδοσφαιριστών, επιδότηση ερασιτεχνικών σωματείων, διαιτησία, παρά μόνο η αναδιάρθωση της κατηγορίας. Εμείς συμπορευόμαστε στην άποψη ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε πρωτίστως την βιωσιμότητα των ερασιτεχνικών σωματείων και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται ως ερασιτέχνες όπως είναι και οι παράγοντες των σωματείων μας και όχι μόνο της αναδιάρθωσης. Συμπορευόμαστε ως σωματείο της Ε.Π.Σ. Ξάνθης και με την θέση του ΟΡΦΕΑ PUMA ΞΑΝΘΗΣ καθώς και της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ που πιστεύουμε ότι και το σωματείο αυτό έχει τις ίδιες ανησυχίες με εμάς.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Για την συνάντηση της Θεσσαλονίκης, παραθέτουμε τη θέση της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ. Πράγματι κληθήκαμε και εμείς στη συνάντηση. Όμως η συνάντηση περιορίσθηκε στην έγερση ενστάσεων στο σκέλος που αφορά την επερχόμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών και όχι στην ανάπτυξη και διεκδίκηση του συνόλου των θεμάτων που ταλανίζουν τις ομάδες της κατηγορίας, τα οποία συμπυκνώνονται σε ένα νόημα: ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ, ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Δεν έγινε καμία αναφορά και συζήτηση σε όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν (ανυπαρξία οικονομικής ενίσχυσης, αύξηση δικαιωμάτων διαιτησίας, μη ασφάλιση ποδοσφαιριστών, θέσπιση επιβολής εργοσήμου, ξαφνική επιβολή της κάρτας υγείας κ.λ.π), ως φυσικά και στην έλλειψη ασφάλειας δικαίου και προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου η επικέντρωση μόνο στο θέμα της αναδιάρθρωσης εξυπηρετεί άλλες ανάγκες και συγκεκριμένες σκοπιμότητες, ακυρώνοντας το σύνολο των αιτημάτων μας. Τα σωματεία της Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ δεν έχουν υλικοτεχνική υποδομή ΠΑΕ, ούτε προσωπικό και στελέχωση Ανωνύμου Εταιρίας για να υφιστάμεθα όλα αυτά που μας επιβάλλονται. Στηρίζονται στην εθελοντική προσπάθεια-πάθος ανθρώπων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτά έπρεπε να συζητηθούν για να διεκδικηθεί η ανατροπή του υφιστάμενου πλαισίου. Δυστυχώς δεν έγινε. Επομένως η ΑΣΠΙΔΑ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε οιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια, εφόσον αποσκοπεί αποκλειστικά στην επανεξέταση της αναδιάρθρωσης της κατηγορίας. Συμπορευόμαστε με τον ΟΡΦΕΑ και τον ΑΡΗ ΑΒΑΤΟΥ και δηλώνουμε ότι η εμπλοκή μας τελειώνει εδώ.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ:  Την Πέμπτη 11 10 2018 μας κάλεσε ένα φιλικό σωματείο να κουβεντιάσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής δυστυχώς μόνο τα προβλήματα δεν άκουσα με για μας εδώ στον Ορφέα δεν είναι η αναδιάρθρωση είναι το οικονομικό που αντί να μειώνεται κάθε χρόνο μεγαλώνει εμείς εδώ στον Ορφέα 1903 του πιο ιστορικού σωματείου σε όλη Ελλάδα με τους 16 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ομάδα μας που προέρχονται από την ακαδημία μας φανταζόμαστε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό φυτώριο των 4 μικρών που θα αγωνίζονται και θα μπορούνε αργότερα να αγωνίζονται σε μεγάλες κατηγορίες.

Πηγή: sports addict

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…