Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κεκάκια με κανταΐφι και σύκα

Κεκάκια με κανταΐφι και σύκα

0

250γρ κανταΐφι

250γρ σύκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα

4 αυγά

250γρ γιαούρτι στραγγιστό

300γρ γάλα φρέσκο

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

100γρ κεφαλογραβιέρα πικάντικη

1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι

1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο

Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι με τα χέρια μας για να ψηθεί σωστά και το αφήνουμε τουλάχιστον 3 – 4 ώρες μέχρι να ξεραθεί καλά! Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά με προσοχή να ανακατευτούν σωστά .. Προσθέτουμε σιγά σιγά το κανταΐφι και το ανακατεύουμε με προσοχή να πάει παντού στο μείγμα.

Γεμίζουμε 24 φόρμες μικρές για κεκάκια που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει καλά και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο από πάνω.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας και σερβίρουμε με κρέμα μπαλσαμικού με σύκο σαν ορεκτικό, αν μας αρέσει…

  • Πεϊνιρλί μεσογειακό

    Για τη ζύμη 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό 1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά (στιγμής) 1 κουτ…
  • Μελιτζανόπιτα με ελιές

    ½ κιλό φύλλο κρούστα (για πίτες) 4 μελιτζάνες 2 ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 3 φρέσκιε…
  • Κιμαδόπιτα σε στρώσεις

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -4 γεματες κ.σ. γιαούρτι -3/4 φλ. ελαιόλαδο -3/4 φλ. νερό -2…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πεϊνιρλί μεσογειακό

Για τη ζύμη 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό 1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά (στιγμής) 1 κουτ…