Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Γνωρίζω – Προλαμβάνω –  Νικώ», το αντίδοτο στον καρκίνο του μαστού

«Γνωρίζω – Προλαμβάνω –  Νικώ», το αντίδοτο στον καρκίνο του μαστού

0

Φωτίστηκε ροζ το ρολόι της πλατεία στο πλαίσιο της δράσης του συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ξάνθης «Παραμένουμε ΖΩΗροί» 

 

Υπερτερούν σε πρόληψη οι γυναίκες της ορεινής ζώνης του νομού μας σε σχέση με αυτές της πόλης

 

ΖΩΗρή ήταν η εκδήλωση του συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ξάνθης «Παραμένουμε ΖΩΗροί» και ΖΩΗρό το μήνυμα που έστειλαν για τη σημασία της πρόληψης στην μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου το Ρολόι της πλατείας φωτίστηκε ροζ και τα μέλη του συλλόγου διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

«Γνωρίζω – προλαμβάνω –  Νικώ»

Όπως είναι γνωστό ο Οκτώβριος σ’ όλο τον κόσμο  είναι αφιερωμένος  στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού και στόχος της δράσης του συλλόγου της Ξάνθης είναι να θυμίζει στις γυναίκες ότι η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση σώζει ζωές, ειδικά για μια μορφή της νόσου που είναι ιάσιμη.  Στις γυναίκες μοιράστηκε το ειδικό σήμα, καθώς και ενημερωτικό υλικό ενώ ενθαρρύνονταν με διάφορα σποτ να νικήσουν τις φοβίες τους αλλά και να μιλήσουν ανοιχτά για αυτές. Τον μουσικό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν τα κρουστά του Λυκείου Ελληνίδων.

Υπερτερούν σε πρόληψη οι γυναίκες της ορεινής ζώνης του νομού μας

Μιλώντας στο «Ε» η κα Ελένη Λάπα μέλος του Διοικητικού του Συλλόγου σημείωσε πως η πρόληψη έχει μπει στην ζωή των γυναικών της Ξάνθης αλλά όχι στον βαθμό που θα έπρεπε. Όπως είπα πιο συνειδητοποιημένες είναι οι γυναίκες της ορεινής ζώνης του νομού μας που κάνουν τακτικά μαστογραφίες, ενημερώνονται και ελέγχονται περισσότερο από τις γυναίκες της πόλης ή των παραλιακών δήμων. Ωστόσο ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμη καθώς υπάρχουν γυναίκες που έχουν μια τέτοια φοβική στάση που ούτε το σήμα θέλουν να φορέσουν!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…