Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γιατί τόση αδιαφορία για τα 88 ακίνητα του νομού που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο;

Γιατί τόση αδιαφορία για τα 88 ακίνητα του νομού που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο;

0

Μόνο οι δήμαρχοι με τους κωδικούς μέσα από τα Κτηματολογικά Γραφεία μπορούν να μάθουν ποια είναι αυτά τα ακίνητα αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μέχρι τώρα

 

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Δράμας Χ. Κεφαλίδου που ανέδειξε το θέμα με ερώτησή της στην Βουλή: «Έβαλα σκόπιμα τους κωδικούς. Να κινητοποιηθούν οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες στο «ξεπούλημα» των «χρυσαφικών τους»

 

 

Και μπορεί να μας …άνοιξε τα μάτια η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου με την ερώτησή της στην Βουλή για τα 88 ακίνητα του νομού Ξάνθης που έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο και στην διάθεση των δανειστών, ωστόσο δεν …θορυβήθηκαν οι δήμαρχοι του νομού σε βαθμό που να μπουν στην διαδικασία να ερευνήσουν και να μάθουν ώστε μόνο αυτοί και οι εξουσιοδοτημένοι δικηγόροι που έχουν την δυνατότητα, να δουν ποια είναι αυτά τα ακίνητα και πώς μπορούν να ανατρέψουν την εκχώρησή τους ή να αντιδράσουν ως τοπικές κοινωνίες που έγινε ερήμην τους και εν κρυπτώ, όπως υποστηρίζει η κα Κεφαλίδου, αυτή η ενέργεια. Να σημειώσουμε ότι απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό η κα Κεφαλίδου δεν έλαβε καθώς δεν έχει παρέλθει ο μήνας (όπως ορίζει ο νόμος) από τότε που υπέβαλλε την ερώτηση στην Βουλή.

Χ. Κεφαλίδου: «Να κινητοποιηθούν οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες στο «ξεπούλημα» των «χρυσαφικών τους»

Μιλώντας στο «Ε» η κα Κεφαλίδου ανέφερε πως η αφορμή για να μπει στη διαδικασία να ερευνήσει μέσω των κωδικών ΚΑΕΚ του Κτηματολογίου και να βρει τελικά ότι αυτά τα 88 ακίνητα ανήκουν στο νομό μας, (από τα 4 πρώτα νούμερα του ΚΑΕΚ που αντιστοιχούν στην Π.Ε.) ήταν η αντίστοιχη έρευνα που έκανε με πρωτοβουλία του ο δήμαρχος Χανίων και αποκαλύφθηκε ότι εκχωρήθηκαν στο Υπεραταμείο πληθώρα ακινήτων από το δήμο Χανίων όπως το Πολεμικό Μουσείο , το παλιό Λιμάνι κ.ά. προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία αλλά και στα πολιτικά κόμματα πανελλαδικά: «Θεωρώ ότι οι κωδικοί αποδεικνύουν το πονηρό της σκέψης της κυβέρνησης. Μπήκαν με σκοπιμότητα για να μπερδέψουν και να περάσει εν κρυπτώ από τις τοπικές κοινωνίες ότι εκχωρούνται «τα χρυσαφικά» τους, η δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο. Θα είναι δηλαδή στη διάθεση των δανειστών ώστε όταν δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα ή αν δεν πληρώνεται μια δόση του χρέους να τα βγάζουν στο σφυρί», αναφέρει η κα Κεφαλίδου. Προτείνει δε ενεργοποίηση των δημάρχων και αντίδραση της τοπικής κοινωνίας: «Οι δήμαρχοι ή οι δικηγόροι έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν στα Κτηματολογικά Γραφεία και έχοντας τους κωδικούς να διασταυρώσουν σε ποια ακίνητα αντιστοιχούν αυτοί οι κωδικοί. Μόνο έτσι μπορούν να μάθουν οι τοπικές κοινωνίες αλλά και να αντιδράσουν στην προσπάθεια «ξεπουλήματος» που επιχειρεί η κυβέρνηση».

Μόνο οι δήμαρχοι με τους κωδικούς μέσα από τα Κτηματολογικά Γραφεία μπορούν να μάθουν ποια ακίνητα εκχωρούνται στο Υπερταμείο

Σ’ αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να κινηθεί άμεσα ο δήμος Αβδήρων όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης. Ήταν κι ο μοναδικός που ήταν εξ αρχής ενήμερος για το θέμα και μάλιστα είχε αναφέρει στο «Ε» ότι 3 ακίνητα τουλάχιστον από τον δήμο Αβδήρων έχουν εκχωρηθεί, όπως τα Λουτρά Ποταμιάς , το κτήριο του Λιμενικού Σταθμού και το κτίριο του Αστυνομικού Σταθμού Αβδήρων. Στο δήμο Ξάνθης αγνοούν παντελώς το θέμα ενώ στο δήμο Μύκης ο δήμαρχος κ. Καπζά σημείωσε πως στο δήμο Μύκης δεν έχει γίνει κτηματογράφηση και ως εκ τούτου δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Να σημειώσουμε ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Κτηματολογικό Γραφείο Ξάνθης πως το Κτηματολόγιο έχει ολοκληρωθεί μόνο στον δήμο Ξάνθης και στους οικισμούς Μαγγάνων , Αβάτου και Ερασμίου. Οι υπόλοιπες περιοχές είναι υπό κτηματογράφηση κι ως εκ τούτου θεωρείται αβέβαιο αν ο δήμαρχος Αβδήρων μπορέσει να ανακαλύψει ποια ακίνητα του δήμου του εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορεί να το κάνει ο δήμος Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …