Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φασόλια φούρνου λευκά

Φασόλια φούρνου λευκά

0

-500γρ. Φασόλια Γίγαντες Πρεσπών μουλιασμένοι αποβραδίς

-½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο

-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

-1 φλιτζάνι λευκό κρασί

-2 κουτ. σούπας μουστάρδα με βαλσάμικο ξίδι

-1 φλιτζάνι ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

-½ κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο

-μαϊντανός φρέσκος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ρίχνετε τα φασόλια σε κατσαρόλα με 1½ λίτρο κρύο νερό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να ανοίξουν. Σουρώνετε τα φασόλια κρατώντας το νερό που έβρασαν. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220oC στις αντιστάσεις, πάνω κάτω.

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, τη μουστάρδα, τα φασόλια, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και 2 φλιτζάνια νερό από το βράσιμο των φασολιών.

Αδειάζετε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μέτριο ταψί, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχετε μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό και προσθέτετε ανάλογα.

Περίπου 10-15 λεπτά πριν να είναι τελείως έτοιμα τα φασόλια προσθέτετε τις ελιές και ανακατεύετε. Τα φασόλια είναι έτοιμα όταν έχουν μαλακώσει, η σάλτσα τους έχει συμπυκνωθεί και έχει δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά πασπαλίζοντας αν θέλετε με το μαϊντανό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια -200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου…