Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενεργειακό και όχι μόνο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη Βόρεια Ελλάδα

Ενεργειακό και όχι μόνο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη Βόρεια Ελλάδα

0

Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Παιατ στην Αλεξανδρουπολη. Είδε αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο. Επισκέφθηκε τον ΟΛΑ και γνώρισε την περιοχή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς ήταν ο πρώτος που δέχθηκε  την Τετάρτη το πρωί τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Τζέφρι Ρ. Πάιατ στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτροβιτς παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση του Έβρου και ανέλυσε τις δυνατότητες ανάπτυξής του, σε συνάρτηση με την ασφάλεια της περιοχής. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνουν τον Έβρο, όπως ο LNG, ο TAP, στη στροφή που σημειώνεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τα αιολικά πάρκα που λειτουργούν στο νομό, και τα σημαντικά γεωθερμικά πεδία. Τόνισε τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Έβρου, τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αεροδρομίου, καθώς και τη διασύνδεσή τους με το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου υπογράμμισε, επίσης, τη θετική προοπτική να υπάρξουν επενδύσεις αμερικανικού ενδιαφέροντος στην περιοχή, και πρότεινε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή για προγράμματα που αφορούν την εκπαίδευση των αγροτών, καθώς και τη συνεργασία της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Ο αμερικανός πρέσβης από την πλευρά του εκδήλωσε τη χαρά του για την επίσκεψη στην ακριτική πόλη, που είναι όπως είπε, «ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος δεδομένων του αγωγού ΤΑΡ, του διασυνδετηριου αγωγού με τη Βουλγαρία IGB και του terminal του LNG» και τόνισε ότι η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης προσπάθειας που κάνουν οι ΗΠΑ για να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Τον κ. Πάιατ συνόδευαν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τίμοθυ Κέττερ, ο Σύμβουλος Οικονομικών Θεμάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ Τσιπ Λέιτινεν, η Υπεύθυνη Πολιτικών και Οικονομικών Θεμάτων του Προξενείου των ΗΠΑ Ξένη Κοσμίδου.

Ο κ. Πάιατ συνέχισε τις επισκέψεις του στο δήμαρχο, τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και περιηγήθηκε στην περιοχή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι γαλάζιοι στην Αθήνα

Εσπευσμένα βρέθηκαν στην πρωτεύουσα όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ για την παρουσίαση του προγρά…