Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Διάλογος και αποφάσεις για την Εδαφική Συνεργασία στην ΕΕ από τη Δράμα

Διάλογος και αποφάσεις για την Εδαφική Συνεργασία στην ΕΕ από τη Δράμα

0

Πραγματοποιήθηκε χθες η 4η αποκεντρωμένη Ευρωπαϊκή Σύνοδος Εργασίας με θέμα: «Ενισχύοντας την Ανάπτυξη και την Συνοχή στις Συνοριακές Περιφέρειες της Ε.Ε.»

 Το στίγμα της ενημέρωσης και εγρήγορσης των τοπικών φορέων για την αξιοποίηση των προσφερόμενων εργαλείων επεσήμανε ο Στέφανος Γεωργιάδης, πρόεδρος του ΕΒΕ Δράμας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Ευρωπαϊκών Περιοχών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η αποκεντρωμένη Ευρωπαϊκή Σύνοδος Εργασίας με θέμα: «Ενισχύοντας την Ανάπτυξη και την Συνοχή στις Συνοριακές Περιφέρειες της Ε.Ε.», που συνδιοργάνωσαν χθες στη Δράμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, με το Επιμελητήριο Δράμας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των συνοριακών περιφερειακών περιοχών, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι εθνικών και τοπικών αρχών. Το βασικό στίγμα της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν μέσα και εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεση των συνοριακών περιοχών, ώστε να ενισχύσουν τις μεταξύ τους σχέσεις, να συνεργαστούν και να αναπτυχθούν μέσα από την προσέγγιση.

Αυτό επεσήμανε και ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης Στέφανος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας και αντιπρόεδρος  της  Ένωσης Συνοριακών Ευρωπαϊκών Περιοχών, που δήλωσε ότι: «είναι μια αποκεντρωμένη συνεδρίαση που αφορά τα σύνορα, την ανάπτυξη και την συνοχή. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για το επιμελητήριο της Δράμας να φιλοξενεί και να διοργανώνει με την Κομισιόν και τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της ΕΕ αυτή τη συγκεκριμένη συνεδρίαση». Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο των τοποθετήσεων, επισημαίνοντας ότι προκύπτουν δυνατότητες παρέμβασης σε όλους σχεδόν τους τομείς της κοινωνίας, ενώ σχολίασε ότι «μπορεί το Επιμελητήριο της Δράμας να έχει ρόλο στην επιχειρηματικότητα και την οικονομία αλλά ενδιαφέρεται ουσιαστικά και για την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική παρουσία στην παραγωγή έργου πολιτισμού, για τα θέματα υγείας, το περιβάλλον, την συνεργασία σε περίπτωση επικίνδυνων καταστάσεων, θέματα  που είναι αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο της Συνόδου από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα ήταν εξόχως ουσιαστικές, αφού σηματοδοτούν, το πλαίσιο των αποφάσεων που θα διαμορφωθούν για την εδαφική συνεργασία. «Και είναι κρίσιμο», όπως πρόσθεσε, «η παρουσία μας ως τοπικών φορέων να είναι ουσιαστική. Το Επιμελητήριο της Δράμας προς αυτή την κατεύθυνση έστειλε το μήνυμα σε όλους τους τοπικούς φορείς μέσα από την πρόσκληση προκειμένου να συμμετέχουν σε μια διαδικασία παραγωγική για την επόμενη ημέρα δηλαδή  το 2019».

Ανάμεσα στο πλήθος των συμμετεχόντων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, το παρών έδωσαν η επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης περιφερειακής ανάπτυξης Νάταλι Βέρστελε, που διαχειρίζεται και τα διασυνοριακά προγράμματα  Interreg, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης, ο Ρικάρντο Φερέιρα , μέλος του DG Regio, καθώς και ο Μάρτιν Γκουιέμο Ραμίρεζ, Γενικός Γραμματέας την  Ένωσης Συνοριακών Ευρωπαϊκών Περιοχών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…