Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποσύρθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της ΑΜΘ

Αποσύρθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της ΑΜΘ

0

Διαμαρτυρίες στο περιφερειακό συμβούλιο γιατί τέθηκε βιαστικά σε ψήφιση και ως εκτός ημερησίας- Ηχηρή η απουσία των πέντε χωρικών αντιπεριφερειαρχών από τη συνεδρίαση

 Ηχηρές ήταν οι απουσίες από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Από αυτή απουσίαζαν όλοι οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, στον απόηχο της επίσημης υποστήριξης του Χρήστου Μέτιου για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της ΠΑΜΘ, ενώ παρόντες ήταν μόλις 30 από τους 51 περιφερειακούς συμβούλους.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποσύρθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2019, καθώς εκφράστηκαν αντιδράσεις για το λόγο ότι εισήχθη ως εκτός ημερησίας, ενώ και η έγκριση υποβολής πρότασης έργου (πράξης) τουριστικής προβολής επίσης δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, πιθανώς γιατί τέθηκε εν αμφιβόλω η υπερψήφισή του ακόμη και από συμβούλους της συμπολίτευσης.

Με πλειοψηφία πέρασε η έγκριση Εισηγητικής Έκθεσης επί του Ισολογισμού – Απολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2017, όπως και τα υπόλοιπα οικονομικά θέματα της συνεδρίασης.

Ακόμη, το σώμα κλήθηκε να εκφράσει άποψη σχετικά με το κείμενο διαβούλευσης που προσυπογράφουν φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Δράμας και αφορά την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, συζητήθηκε και ομόφωνα αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή από τον Περιφερειάρχη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία να εκφράζει τη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. και των φορέων, για την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών χωρίς αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος. Πάντως, από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων παρότι κλήθηκαν για να τοποθετηθούν.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε το νομοσχέδιο για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Τι ειπώθηκε στην συζήτηση Υπερψηφίσθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπου…