Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 93 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι

93 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι

0
chatzidakis_manos-empros

Ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, το σπίτι που γεννήθηκε, ανοίγει τις πύλες του για να τιμήσει μουσικά τον κορυφαίο συνθέτη

 Σαν αύριο Τρίτη, 23 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 93 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Ξανθιώτη μουσικοσυνθέτη, Μάνου Χατζιδάκι. Για πρώτη φορά φέτος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Π.Ε Ξάνθης σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαχείρισης του Πολυχώρου, διοργανώνει εκδηλώσεις ώστε να γνωρίσει ο κόσμος τον Μάνο. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο σπίτι όπου γεννήθηκε και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Τρίτης με μια ξεχωριστή μουσική βραδιά.

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

-10.00-13.00: Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, (μουσικά σύνολα από τους μαθητές του σχολείου, καλλιτεχνική υπεύθυνη Τακούτσικου Μαρία)

Ακόμη, εκδήλωση «Ζωγραφίζοντας το Μάνο», από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης (καλλιτεχνικός Υπεύθυνος Πασχαλίδης Αθανάσιος).

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Συλλέκτης μύθων με σύμμαχο τη μουσική», με την Βασιλική Στρώλη.

-18.00-22.00: Εθνικό Ωδείο Ξάνθης-Μουσικές του Μάνου (καλλιτεχνική υπεύθυνη: Στανκίδου Χρυσούλα). –Εκδήλωση τιμής για τα 93 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι.

Όλη τη μέρα ο χώρος θα είναι επισκέψιμος και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και έκθεση με προσωπικά αντικείμενα του κορυφαίου συνθέτη από την Ξάνθη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσιεύτηκε το «Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»

Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλλ…