Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ζεστό χρήμα» στο δήμο Μύκης με υπογραφή Γιαννακίδη

«Ζεστό χρήμα» στο δήμο Μύκης με υπογραφή Γιαννακίδη

0

Χρηματοδοτούνται με 350.000 € μελέτες για έργα διευθέτησης χειμάρρων και τη δημιουργία υπαίθριων χώρων πολλαπλών χρήσεων

 Πρόκειται για υποστήριξη στην ωρίμαση έργων μέσω του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων- Δήλωση με νόημα από τον αν. υπουργό Ανάπτυξης

Την χρηματοδότηση με το ποσό των 350.000 ευρώ για την εκπόνηση μελετών στο Δήμο Μύκης ενέκρινε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης. Θα χρηματοδοτηθούν από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και πρόκειται να συμβάλουν και να επιταχύνουν την ωρίμαση με στόχο την τελική χρηματοδότηση των νέων έργων.

Οι μελέτες αφορούν σε:

-Έργα διευθέτησης χειμάρρων – αντιπλημμυρικής προστασίας των οικισμών Σμίνθης και Μύκης με μήκος παρέμβασης 4.5 χλμ και 1.6 χλμ αντίστοιχα.

-Δημιουργία υπαίθριων χώρων πολλαπλών χρήσεων, αναψυχής, εκπαίδευσης και αθλητισμού στους οικισμούς Ωραίου, Γλαύκης, Άνω Θερμών, Χρυσού και Δημαρίου.

Επίσης, από το Υπουργείο  έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 1,75 εκατ. Ευρώ  για έργα δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό της Κοτύλης, ήδη από τον Αύγουστο του 2018.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης αναφέρει ότι «το Υπουργείο και η Κυβέρνηση στηρίζουν έμπρακτα και όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, με βάση το ενδιαφέρον και την τεχνική τους προετοιμασία,  προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανατροπή και ανανέωση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Αποχώρηση Κοντού: «Δεν μπορώ να είμαι παρών για προσωπικούς λόγους….», η δήλωση του Ο Σπύρ…