Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζαμπονοκασερόπιτα με καταΐφι

Ζαμπονοκασερόπιτα με καταΐφι

0
kadaifi loukaniko

-1 πακέτο κανταΐφι

-300 γρ. gouda τριμμένο

-300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

-250 γρ. ζαμπόν λεπτοκομμένο

-100 γρ. Κρέμα γάλακτος

-500 γρ. Γάλα πλήρες

-2 αυγά

-200 γρ. Βούτυρο λιωμένο

Ξάνουμε το κανταΐφι πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να πάει παντού το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά την κρέμα το γάλα λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρέξ και τοποθετούμε το μισό κανταΐφι στο σκεύος. Έπειτα απλώνουμε τα τυριά από πάνω χωρίς όμως να τα απλώσουμε μέχρι την άκρη, από πάνω πασπαλίζουμε με το ζαμπόν. Καλύπτουμε με το άλλο μισό κανταΐφι και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες. Περιχύνουμε το μείγμα γάλα- κρέμα από πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να φουσκώσει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες κοκκινιστές

-2 μελιτζάνες -1 κόκκινη πιπεριά σε στικς -1 πράσινη πιπεριά σε στικς -1 κρεμμύδι ψιλοκομμ…