Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στο ετήσιο συνέδριο της Βουλγαρικής Ένωσης για τον ιαματικό και SPA τουρισμό ο Μ. Αμοιρίδης

Στο ετήσιο συνέδριο της Βουλγαρικής Ένωσης για τον ιαματικό και SPA τουρισμό ο Μ. Αμοιρίδης

5

Δέχθηκε πρόσκληση για τη διοργάνωση που πραγματοποιείται για 5η φορά χθες και σήμερα στο Γκότσε Ντέλτσεφ

 Διατηρεί επαφές και συνεργασίες, καθώς και την εμπιστοσύνη που δημιούργησε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της γειτονικής χώρας

Πρόσκληση να παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος στο 5ο ετήσιο συνέδριο της Βουλγαρικής Ένωσης για των ιαματικό και SPA τουρισμό έλαβε ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ΑΜΘ, κος Μιχάλης Αμοιρίδης. Το συνέδριο που πραγματοποιείται χθες, 26 και σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου στο Γκόλτσε Ντέλτσεβ (Άνω Νευροκόπι) θα εστιάσει στην διαχείριση των τουριστικών προορισμών και τη συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματιών και ΜΚΟ για την καλύτερη οργάνωση και προώθηση του θεματικού αυτού τουριστικού προϊόντος. Η σημασία που δίνει η Βουλγαρία στον ιαματικό τουρισμό φαίνεται από τη συμμετοχή μεταξύ άλλων, τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης της (τουρισμού, ανάπτυξης, περιβάλλοντος και εργασίας). Επίτιμος καλεσμένος θα είναι ο Πρόεδρος του European SPA Αssociation – Mr. Thierry Dubois, ενώ από την Ελλάδα συμμετοχή στο πρόγραμμα της 2ης ημέρας, θα έχει και ο Δήμαρχος Δράμας, κος Χριστόδουλος Μαμσάκος, με ομιλία στην ενότητα για τη συνεργασία Ελλάδας Βουλγαρίας σε αυτή τη θεματική.

Όπως φαίνεται, η δουλειά που έκανε ο Μιχάλης Αμοιρίδης στον τουριστικό τομέα ως αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, εκτιμήθηκε, ξεπερνώντας τα σύνορα όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά και της χώρας μας. Ήταν μάλλον αναμενόμενο από ένα αναγνωρισμένα επιτυχημένο στον ιδιωτικό τομέα άνθρωπο, να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό επιτυχιών από την πρώτη του συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη σύντομη περίοδο που άσκησε τα καθήκοντα του. Την αποτελεσματικότητα και συνέπεια στην επαγγελματική του διαδρομή μετέφερε και στην τοπική αυτοδιοίκηση, επιτυγχάνοντας σημαντικές προοπτικές για την Περιφέρειά μας, όπως η ανάληψη της διοργάνωσης του 1ου workshop για τους δυτικούς δρόμους του Μεταξιού σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO). Αμέσως μετά από αυτό, ο Μιχάλης Αμοιρίδης παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Τουρισμού, διαπιστώνοντας εξαρχής ότι δεν υπήρχε περιθώριο συνεργασίας ούτε με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, αλλά ούτε και με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος, κατά γενική ομολογία επιδίδεται σε ένα άχρωμο και απροσδιορίστου σκοπού και στόχου, «μπαράζ» τετριμμένων ενεργειών, δημοσιών σχέσεων, φωτογραφήσεων και ταξιδιών στο εξωτερικό.

Ειδικά στον τομέα του Τουρισμού, τα αποτελέσματα δικαιώνουν την επιφυλακτικότητα και αποστασιοποίηση του Μιχάλη Αμοιρίδη, με πρώτο παράδειγμα το ότι την μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας με τον παγκόσμιο οργανισμό τουρισμό για τους δρόμους του μεταξιού, ενάμιση χρόνο μετά, ακολούθησε το κενό στον τομέα αυτό, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να παίρνει την ευκαιρία, προχωρώντας σε συνεργασία με τον ΠΟΤ, για την ανάληψη της φετινής διοργάνωσης.

Η σημερινή θέση της Περιφέρειάς μας και ο περιορισμός του τουριστικού «πακέτου» σε κοινότυπες δράσεις, σε σχέση με το τουριστικό άλμα της προηγούμενης περιόδου, αποδεικνύουν ότι πράγματι, ο Μιχάλης Αμοιρίδης, ακολουθώντας το στρατηγικό σχεδιασμό του Γιώργου Παυλίδη, πέτυχε να παρουσιάσει την εξωστρέφεια και δυναμική του τόπου μας και γι’ αυτό οι επαφές και συνεργασίες που δημιουργήθηκαν διατηρούνται ως σήμερα.

Αυτό είναι βέβαιο ότι το αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Χρήστος Μέτιος, αφού οι λόγοι που εξαρχής θέλησε να κρατήσει σε απόσταση το Μιχάλη Αμοιρίδη, δεν είχαν να κάνουν με τις ικανότητές του. Αλλά πάλι, ίσως είχαν να κάνουν ακριβώς με αυτές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία παρουσίασε ο Τοψίδης στους δήμους

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια με δημάρχους, αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη Ευρεία σ…