Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στις 16 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την Ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στις 16 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την Ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

0

Εορτασμός στην Κομοτηνή και όλες τις ΠΕ

Ο φετινός εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που έχει καθιερωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 και σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνονται εκδηλώσεις στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις πόλεις της Περιφέρειας.

Εκδηλώσεις στην Κομοτηνή

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

-08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας  στο χώρο του Ηρώου παρουσία αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

-10:30 Μνημόσυνο  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Γραμματέα του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν.Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος» κ. Χαράλαμπος Μαυρίδης.

-11:00 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τις τοπικές αρχές.

-18:50  Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Εορτασμός και στις ΠΕ

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και στις έδρες των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με τα ποντιακά σωματεία και τους οικείους Δήμου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…