Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Σπαζοκεφαλιά» για την ΝΔ το χρίσμα στην ΑΜ-Θ

«Σπαζοκεφαλιά» για την ΝΔ το χρίσμα στην ΑΜ-Θ

0

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι … «τρίζει η καρέκλα του Μέτιου» ενώ «παίζει» το όνομα «Κώστας Ζαγναφέρης» στα κεντρικά

 

Ι. Χατζηγκενέ: «Είναι εγκληματικό αν η ΝΔ αποφασίσει να δώσει το χρίσμα στον Μέτιο.  Είναι πολύ λίγος για την παράταξη»

 

 

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στην περιφέρειά μας με πρωταγωνιστή τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη και…. ανταγωνιστή τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο. Ο πρώτος έχει καταφέρει να συσπειρώσει τον μεγαλύτερο «κορμό» της «Περιφερειακής Αναγέννησης» με το ιδεολογικό πρόσημο του ιδρυτή της παράταξης Γιώργου Παυλίδη και με συναπόφαση όλων, να τεθεί επικεφαλής διεκδικώντας με αξιώσεις μέσα από ένα συνδυασμό το χρίσμα της ΝΔ, ενώ ο δεύτερος επαφίεται στην επιρροή του ως ακραιφνής «Μητσοτακικός» καθώς και στις πιέσεις που ασκούν οι κομματικοί του φίλοι στα κεντρικά. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ζαγναφέρης το είχε δηλώσει κατ’ αποκλειστικότητα στο «Ε» από τον Ιούλιο ότι δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος με επικεφαλής τον Χ. Μέτιο. Επίσης ήταν γνωστό και το καταγράψαμε σε σχόλιά μας ότι ήταν ειλημμένη απόφαση αν δοθεί το χρίσμα στον Χ. Μέτιο να ανακοινωθεί νέος συνδυασμός από τον ίδιο πολιτικό χώρο με την «μαγιά» από την «Περιφερειακή Αναγέννηση του Γιώργου Παυλίδη πλην δύο αντιπεριφερειαρχών που – όπως αναφέρουν πηγές – ενδιαφέρονται για το δήμο ο ένας και για άλλα αξιώματα ο άλλος.

«Παίζει» το όνομα «Κώστας Ζαγναφέρης» στα κεντρικά – metios«Τρίζει» η καρέκλα του Μέτιου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν στη σύσκεψη της εκλογικής επιτροπής στα κεντρικά του κόμματος την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου κι ενώ αρχικά δόθηκε η εντύπωση πως θα ήταν περίπατος για τον κ. Μέτιο η επικράτησή του, τελικά …βάραιναν το κλίμα κάποια ζητήματα με αρνητικό αντίχτυπο στην κοινωνία. Όπως το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, αντίθετα με τη στάση του προκάλεσε δυσαρέσκεια και ενδοπαραταξιακές ρήξεις με τα γνωστά αποτέλεσμα. Όπως είναι γνωστό η «γραμμή» Μητσοτάκη είναι να μην χαθεί καμιά περιφέρεια και στο πλαίσιο αυτό για τον κ. Μέτιο οι γνώμες …διίστανται, καθώς μια μερίδα τον κρίνει «πολιτικά ανεπαρκή» και ότι δεν «περπατάει στην κοινωνία», ενώ η άλλη το εξετάζει μόνο ως προς το κομματικό του προφίλ, το οποίο κατά κοινή ομολογία είναι «αψεγάδιαστο». Το σίγουρο είναι ότι έχει «θαμπώσει» η αρχική βεβαιότητα ότι αυτός και μόνο πρέπει να είναι ο «εκλεκτός» της ΝΔ για την ΑΜΘ και σύμφωνα με πληροφορίες «παίζει δυνατά» το όνομα «Κώστας Ζαγναφέρης». Ωστόσο οι ανακοινώσεις δεν πρόκειται να γίνουν μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα από τα κεντρικά.

Ι. Χατζηγκενέ: «Είναι εγκληματικό αν η ΝΔ αποφασίσει να δώσει το χρίσμα στον Μέτιο»

Το «Ε» στην προσπάθειά του να διερευνήσει τις προθέσεις υπέρ της υποψηφιότητας Ζαγναφέρη απευθύνθηκε στον πρώην αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος επιφυλάχθηκε να κάνει δηλώσεις πριν ανακοινωθεί επίσημα κάτι παρά μόνο ότι «Με τον Κώστα Ζαγναφέρη είμαστε φίλοι και συνεργάτες». Αντίθετα ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ είναι πιο κατατοπιστικός αλλά και καταπέλτης εναντίον του Χρήστου Μέτιου: «Είναι πασιφανές ότι κάποιος πρέπει να αντικαταστήσει τον κ. Μέτιο. Κι αυτό γιατί δεν τραβάει, είναι πολύ λίγος για την παράταξη… πολύ λίγος για την κοινωνία. Δεν έχει διπλωματία… Πήρε τα ηνία της παράταξης και την διέλυσε… Δεν έκανε ένα βήμα μπροστά Είναι δυο χρόνια κλεισμένος στο καβούκι του! Θεωρώ  ότι θα είναι εγκληματική κίνηση για την ΝΔ αν του δώσει το χρίσμα. Πρέπει να στηρίξει έναν ικανό πολιτικό και ο κ. Μέτιος έχει αποδείξει πως δεν είναι»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…