Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σ. Μπαντάκ: «Είναι πολλά τα λεφτά για… λάμπες»

Σ. Μπαντάκ: «Είναι πολλά τα λεφτά για… λάμπες»

0

900 ευρώ για 31 τεμάχια. Έκανε λόγο για φωτογραφικό διαγωνισμό –« Έκρηξη» Κ. Παπαδόπουλου στην Οικονομική Επιτροπή: «Γινόσαστε ρεζίλι…»

 

Ένταση και πάλι για τους υπόγειους κάδους – 13, 8 εκ. το ταμείο του δήμου το 2017

 

Συνεχίζει να …υποβόσκει η ένταση για τον διαγωνισμό για τους υπόγειους κάδους μεταξύ αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης και αυτό έγινε εμφανές και πάλι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ειδικότερα ο πρόεδρος Κυριάκος Παπαδόπουλος ενέταξε το θέμα στα εκτός ημερησίας διάταξης για να αντιμετωπίσει κατά μέτωπον επίθεση και άρνηση με την αιτιολογία να μην περάσει στα …ψιλά αλλά να συζητηθεί εκ νέου από τον σύμβουλο της Κοινωνίας Δημοτών Α. Καρά και τον επικεφαλής του «Συμμετέχω» Σ. Μπαντάκ. Να σημειώσουμε ότι στην επιτροπή συζητήθηκαν 3 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και 10 εντός.

Ένταση και πάλι για τους υπόγειους κάδους

Η απάντηση του κ. Παπαδόπουλου σ’ ότι αφορά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα του διαγωνισμού των υπόγειων κάδων ήταν : «Έγινε ηλεκτρονικός διαγωνισμός, βγάλατε τα εσώψυχά σας… απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές κατά των όρων του διαγωνισμού τώρα θέλετε να ξανασυζητήσετε… Το θέμα έληξε». Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Προηγουμένως ο κ. Καρά εγκάλεσε τις υπηρεσίες γιατί το έγγραφο της εισήγησης για ένα θέμα είχε μεταγενέστερο αριθμό πρωτοκόλλου απ’ ότι η πρόσκληση. Τα υπόλοιπα θέματα εκτός ημερησίας αφορούσαν το ένα τον διαγωνισμό για την συντήρηση οχημάτων που κρίθηκε άγονος και θα γίνει ανάθεση και το άλλο τη συντήρηση οδοστρώματος στην οδό Ξάνθης – Δράμας – Δασικό χωριό. Στο διαγωνισμό γι αυτό το έργο συμμετείχαν 7 εταιρείες και κατακυρώθηκε σ’ αυτή που έδωσε έκπτωση 64%. Έτσι στο έργο θα κοστίσει στον δήμο 22.935 ευρώ.

Πολλά τα λεφτά για τις λάμπες – Για φωτογραφικό διαγωνισμό έκανε λόγο ο Μπαντάκ

Στα θέματα εντός ημερησίας ο κ. Μπαντάκ εξέφρασε την δυσπιστία του στο θέμα που αφορούσε το διαγωνισμό για την αντικατάσταση φωτιστικών στις οδούς Τσιμισκή και Πραξιτέλους – Ηλιουπόλεως, επισημαίνοντας πως είναι πολλά τα 900 ευρώ για 31 λάμπες LED και πως σε μια έρευνα αγοράς που έκανε ο ίδιος αυτές δεν κοστίζουν πάνω από 360 ευρώ. «Θα κατηγορηθούμε για φωτογραφικό διαγωνισμό», είπε προκαλώντας την «έκρηξη» του κ. Παπαδόπουλου που του απάντησε: «Γινόσαστε ρεζίλι…». Λευκό ψήφισαν οι Καρά – Μπαντάκ όπως και σχεδόν στα υπόλοιπα θέματα που επίσης αφορούσαν προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού και  συντήρησης και επισκευής κόμβων φωτεινής σηματοδότησης.

13, 8 εκ. το ταμείο του δήμου το 2017

Τέλος στο θέμα της αναμόρφωσης του απολογισμού ζητήθηκαν διευκρινήσεις για αναμορφώσεις κωδικών που δόθηκαν από την αρμόδια υπάλληλο ενώ έγινε γνωστό ότι στις 31/12/2017 ο δήμος είχε ταμειακό υπόλοιπο 13.827.379,62 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…