Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

0

Εφοριακοί «Τζακ Νόρις» και όποιος τολμάει ας τους εμποδίσει…
Μέτρα παίρνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για να προστατέψει τους υπαλλήλους της που δέχονται επιθέσεις όταν πάνε για ελέγχους σε επιχειρήσεις. Τα περιστατικά πληθαίνουν και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων οπότε η ΑΑΔΕ με ανακοίνωσή της καλεί σε δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας τους εργαζόμενούς της. Πλέον, οι επιχειρηματίες θα σκέφτονται δύο και τρεις φορές να εμποδίσουν τους φορολογικούς ελέγχους που διενεργούνται από ελεγκτές της ΑΑΔΕ καθώς αυτοί ξεκινούν τα μαθήματα πάλης α λα «Τσακ Νόρις»!
Μ.Ξ.


Μελισσόπουλος για Δήμο και Ντόλιος για Περιφέρεια
ntolios giorgosΩς τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει ανακοινωθεί ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης από το Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα λοιπόν με αξιόπιστες πληροφορίες ο Σάββας Μελισσόπουλος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, ενώ υποψήφιος για την Περιφέρεια θα είναι ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος. Μετά από αρκετό διάστημα απουσίας από την ενεργό πολιτική σκηνή, ο πρώην δήμαρχος Φερών, Νομάρχης Έβρου, βουλευτής και υφυπουργός Εσωτερικών, είναι έτοιμος να οδηγήσει την κούρσα για την αλλαγή στην Περιφερειακή διοίκηση της ΑΜΘ.
Γ.Δ.


Η επιλογή Μελισσόπουλου
melisopoulosΠερισσότερο από σίγουρη εθεωρείτο η επιλογή για το δήμο Ξάνθης του Σάββα Μελισσόπουλου. Ο δάσκαλος το επάγγελμα Μελισσόπουλος, από καιρό ήταν έτοιμος και ήδη εργαζόταν καταρτίζοντας το συνδυασμό του. Είχε μάλιστα καταθέσει την υποψηφιότητά του στη σχετική πλατφόρμα για όσους επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι για κάποιο αξίωμα. Σημειώνεται πως η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, ενώ η Νομαρχιακή Επιτροπή δέχεται ακόμη τις προτάσεις και τις υποψηφιότητες όσων πολιτών ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις εκλογές, δημοτικές ή περιφερειακές. Από όσους γνωρίζουν εκ των έσω μάλιστα τις λεπτομέρειες των υποψηφιοτήτων, τονίζεται πως έχουν ήδη βρεθεί τα ονόματα των συνδυασμών όπως και τα λογότυπα.
Γ.Δ. 


Άλλα πρυτάνευσαν
Δεν μας ξάφνιασε η αντίδραση των πρώην μουφτήδων Ξάνθης και Ροδόπης Μεμέν Εμίν Σινίκογλου και Μέτσο Τζεμαλή αντίστοιχα. Προσέφυγαν όπως έγινε γνωστό στο Συμβούλιο της Επικρατείας αρχικά και προτίθενται να φθάσουν μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αιτιολογούν δε την προσφυγή τους ως καθαίρεση κι όχι συνταξιοδότηση λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.
Πιστέψαμε κάποια στιγμή ότι οι δύο ηλικιωμένοι μουφτήδες πως θα δεχτούν τις νέες εξελίξεις και θα συνεχίσουν να ζουν ως δύο συνταξιούχοι κληρικοί με «νηστεία και προσευχή». Τελικά άλλες οι βουλές των δύο. Προφανώς αυτοί που τους συμβούλευσαν τους έδωσαν ελπίδες για δικαστική δικαίωση. Δικαίωμά τους. Έτσι όμως χάνουν τα όποια απομεινάρια αξιοπιστίας τους και υστεροφημίας. Κι αυτό είναι πολύ σοβαρό κι έπρεπε ως ιερωμένοι να το σκεφτούν.
Άλλα πρυτάνευσαν. Αξιώματα και οικονομικές απολαβές. Δυστυχώς…
Γ.Δ.


Σαρανταοκτάωρο διακινητών
Η υπόθεση των διακινητών μεταναστών από την περιοχή του Έβρου έχει πλέον ξεφύγει. Και εννοούμε βέβαια ότι καθημερινά σχεδόν και κυρίως τα Σαββατοκύριακα, η διακίνηση φτάνει τα εκατοντάδες άτομα! Καθημερινά δεκάδες περιπτώσεις σύλληψης «εμπλουτίζουν» το Αστυνομικό δελτίο. Σύλληψη εδώ, σύλληψη εκεί και πάει λέγοντας και τελειωμός δεν υπάρχει. Μάλιστα ο ρυθμός της παράνομης διακίνησης είναι αυξημένος για να εκμεταλλευτούν οι διακινητές από απέναντι τον βολικό καιρό. Ήδη στην πλευρά της Τουρκίας στον Έβρο, περιμένουν πάρα πολλοί για να περάσουν στην Ελλάδα.
Το εμπόριο ελπίδας ανθεί, έχει μεγάλο κέρδος και αρκετοί βγάζουν χοντρά χρήματα τόσο από κει όσο κι από δω.
Γ.Δ.


Χωρίς άδεια οδήγησης
Μένουμε στο ίδιο θέμα γιατί εσχάτως εμφανίστηκε άλλη μια «πατέντα» των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών. Συνήθως οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν διαθέτουν άδεια οδήγησης. Κάποιοι μάλιστα σκόπιμα είναι ανήλικοι. Φροντίζουν μάλιστα οι εγκέφαλοι του εμπορίου ελπίδας τα χρησιμοποιούμενα Ι.Χ. ή φορτηγά να είναι κλεμμένα ή νοικιασμένα από τις εταιρείες ενοικίασης. Τα νοικιάζει ένας καλοστεκούμενος τύπος που δεν εμπνέει ανησυχίες και ξεκινάει το ταξίδι προς τον Έβρο. Καλύτερη και χωρίς μεγάλο ρίσκο είναι η μέθοδος της κλοπής. Κλέβουν ένα αυτοκίνητο, το δίνουν στον ανήλικο οδηγό χωρίς δίπλωμα και τον στέλνουν στο ραντεβού για την παραλαβή των μεταναστών.
Εμπόριο ανθρώπων του 21ου αιώνα με μεγάλα κέρδη.
Γ.Δ.


Απέτυχε ο θεσμός του οικογενειακού Γιατρού
Το είχαμε από την αρχή προβλέψει ότι δεν θα πετύχει, δεν θα έχει την αποδοχή των ασφαλισμένων ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού. Ο σύντομος χρόνος μας δικαίωσε και πλέον τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά το δημιούργημα «ασθενεί βαρέως». Κι αυτό συνάγεται από το γεγονός πως μόνον 4 γιατροί έχουν ενταχθεί στο σύστημα. Δηλαδή, η υπόθεση  βρίσκεται σε απαξίωση από τους ίδιους τους ανθρώπους που θα έπρεπε να το στηρίξουν. Πώς όμως να γίνει η στήριξη όταν το σύστημα είναι ασαφές σκόπιμα και η αποζημίωση των γιατρών πολύ χαμηλή; Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Τάσου Καραδέδου που αναφέρεται στην ασάφεια του ρόλου και της αποστολής, όσο και στα 1000 ευρώ μηνιαίας αποζημίωσης για τον γιατρό.
Η νέα προσπάθεια για την εφαρμογή του θεσμού του Οικογενειακού Γιατρού είναι σωστή. Στήθηκε όμως πρόχειρα για να εμφανιστεί ότι το υπουργείο Υγείας παράγει έργο. Με προχειρότητες και χαμηλή αμοιβή, ρήξεις δεν μπορείς να κάνεις. Κι έτσι το σύστημα οδηγείται στην κατάρρευση. Κι αν δεν έχει συμβεί είναι θέμα χρόνου να το δούμε να συμβαίνει.
Δυστυχώς…
Γ.Δ.


Υποψήφιος ο Μέτιος μάλλον
Μάλλον κερδίζει σοβαρό έδαφος έναντι των υπολοίπων μνηστήρων ο νυν Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος. Όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα αυτό δείχνουν, εκτός βέβαια συγκλονιστικών αλλαγών της τελευταίας στιγμής.
Μάλιστα πολιτικοί φίλοι του Μέτιου ισχυρίζονται ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι ίδιοι δε υποστηρίζουν ότι ο Μέτιος έχει ήδη έτοιμο κατά το μεγαλύτερο μέρος τον συνδυασμό του.
Βέβαια αμφισβήτηση σοβαρή είχε δεχτεί από εσωκομματικούς του μνηστήρες εδώ και λίγο καιρό, όμως όπως όλα δείχνουν, το «χρίσμα» θα του δοθεί και ο Μέτιος θα ηγηθεί του συνδυασμού της «Περιφερειακής Αναγέννησης» που ίδρυσε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης.
Γ.Δ.


5 χρόνια – «Σιγά μην φοβηθώ» Παύλος Φύσσας
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 ο αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά. Πέντε χρόνια μετά, ο Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό, η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Παύλος Φύσσας παραμένει σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα.
Η οικογένεια Φύσσα δίνει το δικό της αγώνα αυτά τα 5 χρόνια και είναι πολλά για εκείνη τη μάνα που δεν σταματάει να περιμένει την τιμωρία των δολοφόνων του γιου της. Πλέον έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα της μελέτης του βιντεοληπτικού και ηχητικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της δολοφονίας του Παύλου. Πρόκειται για μελέτη που διεξήγαγε το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture, κατόπιν εντολής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και του δικηγόρου πολιτικής αγωγής. Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2018, η μελέτη παρουσιάστηκε στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, μέσα στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …