Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

0

Πλησιάζει ο χρόνος
Όσο λοιπόν ο χρόνος θα κυλάει, τόσο κάποια πράγματα θα παίρνουν «σάρκα και οστά», δηλαδή θα γίνονται πιο συγκεκριμένα και θα ξεκαθαρίζουν επιθυμίες και φιλοδοξίες. Άνδρες και γυναίκες λοιπόν, θα εμφανιστούν στο στίβο της εκλογικής αναμέτρησης σε Αυτοδιοικητικό επίπεδο (Δημοτικές και Περιφερειακές) αλλά και σ’ αυτό των Εθνικών και Ευρωπαϊκών εκλογών. Είναι δε αυτό απόλυτα θεμιτό και μακάρι να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς. Διότι η συμμετοχή επιβεβαιώνει την λειτουργία της δημοκρατίας σ’ έναν τόπο. Γι’ αυτό και κάποιοι ενδιαφερόμενοι να εκτεθούν στην επιλογή της κοινής γνώμης, ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών, ετοιμάζονται, και πολύ σωστά πράττουν.
Γ.Δ.


Ζυμώσεις ναι, απόφαση όχι
Με την ευκαιρία θα πρέπει να πούμε και μια πραγματικότητα. Το να υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες από συμπολίτες, είναι ένδειξη πολιτικής ωριμότητας για την περιοχή. Η οποία «παράγει»  ανθρώπινο δυναμικό που έχει διάθεση, φιλοδοξία, χρόνο και ιδέες για να προσφέρει στον τόπο του. Με αγάπη, ανιδιοτέλεια, γνώσεις και διάθεση προσφοράς. Άρα, χαιρόμαστε που θα κατέλθουν αρκετοί στον στίβο αυτόν της ευγενικής αντιπαράθεσης. Ήδη ζυμώσεις γίνονται όπως πληροφορούμαστε, για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης.
Ακούγονται – και γράφονται- διάφορα μεν, αλλά χωρίς ακόμη να υπάρξουν κλεισμένες αποφάσεις, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Διότι το κεντρικό, που είναι η πολιτική παράταξη, παίζει σοβαρό ρόλο κι έχει ειδική βαρύτητα στην τελική επιλογή.
Γ.Δ.


Κινήσεις
Από την άλλη πλευρά, οφείλουν όλοι όσοι επιθυμούν να τεθούν επικεφαλής ενός συνδυασμού ή ως απλοί υποψήφιοι στις βουλευτικές, να αξιοποιήσουν τον υπάρχοντα χρόνο. Η καθυστέρηση είναι αρνητική εξέλιξη ως προς την επιλογή των κατάλληλων συνεργατών. Όσο καθυστερούν, τόσο «αδειάζει το καλάθι» και μένουν στο τέλος λιγοστές επιλογές. Πράγματα γνωστά θα πει κάποιος και θα συμφωνήσω. Όμως ενίοτε τα αυτονόητα μένουν πίσω γιατί εμφανίζονται άλλα θέματα.
Τέλος πάντων, ονόματα ήδη έχουν «πέσει» σε διάφορα τραπέζια. Ενδιαφέρον υπάρχει ήδη μεγάλο για τους τέσσερις δήμους του νομού, για την Περιφέρεια ακόμη μεγαλύτερο και βέβαια για τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων για την ελληνική βουλή. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι κινούνται. Ο καθείς με τον τρόπο του, τις μεθόδους και τις ικανότητές του. Λογικό κι έτσι πρέπει. Διότι η δράση φέρνει την επιτυχία, όχι την αδράνεια.
Γ.Δ.


Ονοματολογία
Από το όλο προεκλογικό σκηνικό φυσικό είναι να μην απουσιάζει και το ονοματολογικό. Παγίως και πρωτίστως, αυτό κυριαρχεί αλλά είναι κι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού. Εξάλλου στα καφενεία είναι πιο πιασάρικο θέμα τα ονόματα από τα προγράμματα. Το ποιος θα είναι υποψήφιος, ποιος επιθυμεί να είναι, ποιος κινείται για να είναι και άλλα τέτοια πάντα συγκινούν το ακροατήριο. Βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις εκτοξεύονται διάφορα ονόματα, έτσι για να γίνεται μπούγιο και χαβαλές. Άλλες φορές πάλι εμφανίζονται ονόματα για να βγουν συμπεράσματα αποδοχής ή αντίδρασης. Ο μπαξές έχει απ’ όλα και για όλους.
Αυτό είναι το γενικό κλίμα που συνήθως λειτουργεί για τις εκλογές γενικά, εμφανίστηκε ήδη και στην περιοχή μας και «ακούστηκαν»  ήδη τα πρώτα ονόματα. Σύντομα θ’ ακολουθήσουν κι άλλα. Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε.
Γ.Δ.


Κανείς δεν χάνεται…
Όταν είσαι βολικός άνθρωπος και προσαρμόζεσαι και αποδέχεσαι τις αποφάσεις των άλλων για σένα, δε χάνεσαι ποτέ. Όλο και θα βρεθεί κάποια θέση για να τρυπώσεις και να παίρνεις το μισθό σου. Αξίζεις δεν αξίζεις, αυτό δεν έχει καμία σημασία.
Το γεγονός αυτό συνέβη και με την κυρία Λυδία Κονιόρδου. Η οποία «αποκαταστάθηκε» ως επικεφαλής στο Διοικ. Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Αφού υπήρξε επ’ ολίγον υπουργός Πολιτισμού η κ. Κονιόρδου χωρίς έργο, κι αφού αντικαταστάθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό, «αποκαταστάθηκε». Για ν’ αποδειχθεί ότι κανένας δεν χάνεται εάν είναι «δικός μας».
Γ.Δ.


Περί του Φυσικού Αερίου
Μας ξάφνιασε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης με τις δηλώσεις που έκανε στο δημοτικό συμβούλιό του. Δήλωσε δε ότι τον χειμώνα του 2019 θα γίνουν οι πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην πόλη τους! Δηλαδή ο δήμαρχος ενημέρωσε για το πότε θα φτάσει το φυσικό αέριο στην Ορεστιάδα.
Για να φτάσει βέβαια το φυσικό αέριο, για να’ μαστε ρεαλιστές, θα πρέπει να γίνει η μελέτη του δικτύου για ολόκληρη την Περιφέρεια. Μετά θα πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου μεταφοράς και διανομής του αερίου στις πόλεις και αφού γίνουν αυτά, να ξεκινήσει η σύνδεση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Εάν όλα αυτά κατά τον κύριο δήμαρχο χρειάζονται ένα χρόνο να γίνουν στη χώρα μας, ε, τότε ομολογώ πως πιο αισιόδοξο άνθρωπο δεν έχω συναντήσει και δη δήμαρχο.
Γ.Δ.


Χάνεται ένα χωριό κάθε χρόνο
Η είδηση είναι στην ουσία της τραγική και ιδού γιατί:  Σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε. κατά το 2017 στην Ελλάδα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα 730 άνθρωποι (807 το 2016), 705 τραυματίσθηκαν σοβαρά (885 το 2016) και 1270 ελαφρότερα. Τα στοιχεία για τη χώρα μας είναι σοκαριστικά. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως κάθε χρόνο φεύγει, χάνεται πληθυσμιακά ένα μεσαίο ελληνικό χωριό!
Για φανταστείτε το λίγο. Να σβήνει από το χάρτη κάθε χρόνο ένα χωριό… Χώρια βέβαια πως από τους σοβαρά τραυματισμένους, αρκετοί πεθαίνουν αργότερα και άλλοι μένουν ανάπηροι, οικονομικά ανενεργοί, ψυχικά τραυματισμένοι, δυστυχείς αυτοί και ο οικογενειακός τους περίγυρος. Σήμερα, με την ευκαιρία, έχουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Θανατηφόρα Τροχαία. Δυστυχώς, η απροσεξία στην άσφαλτο αφαιρεί ζωές.
Γ.Δ.


Πόλεμος για τις συντάξεις
Το όλο κλίμα για τις συντάξεις είναι ιδιαίτερα πολωμένο. Οι συνταξιούχοι ήδη ζουν υπό τον φόβο της νέας περικοπής του Ιανουαρίου, ενώ η κυβέρνηση υπόσχεται ότι δεν θα συμβεί το μοιραίο. Στην μέση αυτής της ιστορίας, τα γνωστά θύματα, οι συνταξιούχοι. Που τη μια ημέρα ακούν ότι εντάξει δεν θα κοπούν, την άλλη ότι οι υπογραφές που έβαλε η κυβέρνηση θα πρέπει να τιμηθούν και υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις χωρίς αστερίσκους.
Παίζεται ένα παιγνίδι στις πλάτες των συνταξιούχων, που ζουν σαν σε ένα σκωτσέζικο ντους. Μια ζεστό, μια παγωμένο. Όμως όποιο επικοινωνιακό παιγνίδι κι αν παίζεται, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο χρόνος της τελικής απόφασης πλησιάζει. Σ’ ένα μήνα θα γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις συντάξεις.
Γ.Δ.


Κάντε κάτι για το Leader ιδιωτών που «κόλλησε» κ. Γιαννακίδη
Ανέκδοτο και μάλιστα κρύο έχει καταντήσει η προκήρυξη του Leader για ιδιώτες. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την Αναπτυξιακή Ροδόπης, από το Υπουργείο από την Διαχειριστική Ομάδα. Είναι ανοιχτό μόνο για τους φορείς του Δημοσίου αλλά κι εκεί δεν μάθαμε να προχωρά η αξιολόγηση των φακέλων.  Έχει 3,5 χρόνια αυτή η ιστορία…
Κι ύστερα σου λέει στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα!
Μόνο στα λόγια…
Να θυμίσουμε ότι ως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ο νυν υφυπουργός Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης στήριξε την προσπάθεια υλοποίησης του Leader Ξάνθης από την Αναπτυξιακή Ροδόπης (εφόσον της Ξάνθης  είναι χρόνια τώρα υπό εκκαθάριση) αλλά στην συνέχεια μάλλον αυτό όλο ατόνησε και δεν ξέρουμε γιατί!
Και μπορεί το Leader να είναι πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ ωστόσο ως υφυπουργός Ανάπτυξης έχει και λόγο και τρόπο και  αρμοδιότητα.
Αναμένουμε λοιπόν πρωτοβουλίες κ. Γιαννακίδη.!
Μ.Ξ.


Τρίζει η καρέκλα του Μέτιου…
Το σκέφτονται πολύ στα κεντρικά της ΝΔ αν θα δώσουν τελικά το χρίσμα στον Χ. Μέτιο παρά τις πιέσεις που ασκούν οι κομματικοί του φίλοι …Τα έργα και οι ημέρες του στο τιμόνι της ΑΜΘ που δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να ισχυριστεί ότι ήταν …θαυμαστές καθώς και ο τρόπος που διαχειρίστηκε τα ενδοπαραταξιακά του προκαλώντας ρήξη με αποτέλεσμα να γίνουν σκορποχώρι στην Περιφερειακή Αναγέννηση  βαραίνουν στην ζυγαριά αλλά περισσότερο ότι εμπεδώνεται η άποψη ότι δεν …τραβάει στην κοινωνία και δεν μπορεί να φέρει την νίκη στην ΝΔ.  Εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανεβαίνουν στο κόμμα οι …μετοχές του Ζαγναφέρη και ότι μάλλον θα είναι αυτός που θα πάρει το χρίσμα και μαζί του θα είναι όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που αποχώρησαν και συγκρούστηκαν με τον κ.Μέτιο.
Εντός των ημερών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …