Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2018

0

Έλεγχοι της Αστυνομίας
Σε μόνο ένα βράδυ συνελήφθησαν 295 άνθρωποι σε όλη τη χώρα κατά την πρεμιέρα του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας. Το σχέδιο που εγκαινιάστηκε προχθές με εντολή του αρχηγού, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου προς τις Γενικές Αστυνομικές Περιφέρειες της χώρας στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια. Συντονισμένες αστυνομικές εξορμήσεις αναμένεται να πραγματοποιούνται τακτικά και ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα, με την εποπτεία του Αρχηγείου, ενώ θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών διευθύνσεων αλλά και η συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.
Παρόμοιοι έλεγχοι της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκαν και στην πόλη μας και θα συνεχιστούν όπως δηλώθηκε. Η φωτογραφία από ελέγχους στο δρόμο προς ΟΑΕΔ-Δροσερό την Πέμπτη.
Γ.Δ.


Για γέλιο ή….
Εν τω μεταξύ η Αχτσιόγλου διακηρύττει αύξηση κατώτατου μισθού σε μια χώρα με 20% ανεργία. Αυτά συμβαίνουν όταν όλα τα οικονομικά που ξέρεις, τα έχεις μάθει μέσα από φυλλάδια και προκηρύξεις.


Σε μισή κόλλα χαρτί…
Ακούω πάλι πολλούς που φιλοδοξούν να γίνουν Δήμαρχοι. Ένας παλιός φίλος και γνώστης όσο λίγοι της Αυτοδιοίκησης, έλεγε ότι αν κάποιος έχει τη φιλοδοξία να εκλεγεί Δήμαρχος, θα πρέπει να είναι σε θέση να γράψει μέσα σε μισή κόλλα χαρτί το σχέδιό του για την πόλη του. Πόσο δίκαιο είχε! Διότι αν δεν μπορείς να συμπυκνώσεις το όραμά σου σε λίγες φράσεις, δηλαδή να καταθέσεις το στρατηγικό σου σχέδιο, από όπου θα πηγάζουν όλα τα άλλα, τότε δεν κάνεις για Δήμαρχος. Θα είσαι απλά ένας ανερμάτιστος διαχειριστής του βλέποντας και κάνοντας. Ένας οδηγός που δεν γνωρίζει τον προορισμό του, ένας καλλιτέχνης που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ψηφιδωτό βάζοντας τις ψηφίδες στο χάρτη τυχαία.
Γ.Δ.


Τούρκικο ανέκδοτο
Ένας κρατούμενος ζητάει ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη της φυλακής. Δεν το έχουμε του απαντάνε, αλλά αν θες, έχουμε εδώ την συγγραφέα.
Γ.Δ.


Περί σιντριβανιών
Στην πόλη της Ξάνθης έχουμε πλέον τρία σιντριβάνια δύο στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας και ένα στο παρκάκι δίπλα στο Ελισσώ. Τα δύο της πλατείας που τα ζούμε καθημερινά ουσιαστικά είναι ένα σιντριβάνι, στο κέντρο, και το άλλο «καταρράκτης» νερού. Και τα δύο είναι προβληματικά. Το μεν σιντριβάνι όταν φυσάει αφενός το νερό βγαίνει έξω και το χειμώνα παγώνει, ενώ ο καταρράκτης βρωμίζει από αυτά που ρίχνουν μέσα οι «ευπαθείς ομάδες»  Ξανθιωτών. Τώρα ως προς το μικρό γραφικό σιντριβάνι στη Β. Σοφίας, σύντομα θα καταστεί προβληματικό εξαιτίας της συμπεριφοράς των γνωστών νεαρών που διασκεδάζουν πετώντας εντός του σιντριβανιού μπουκάλια και κουτάκια μπύρας.
Συμπέρασμα; Καλά και ωραία τα σιντριβάνια και οι καταρράκτες. Καλή η εικόνα του νερού. Όμως απαιτείται φροντίδα και έλεγχος. Διαφορετικά…
Γ.Δ.


21 θύματα
Δεν είναι στις προθέσεις μας να κινδυνολογήσουμε. Μακριά από μας κάτι τέτοιο.  Απεναντίας επιθυμούμε να επισημάνουμε κι εμείς από τη στήλη αυτή, τις ευθύνες της Πολιτείας για τον ιό Δυτικού Νείλου. Και γίνεται τραγικά επίκαιρη η επισήμανση εξαιτίας των είκοσι ενός ανθρώπων που μέχρι στιγμής έχασαν τη ζωή τους από τον ιό αυτό και που βάσιμα υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θ’ αυξηθεί. Επομένως, καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται, καμία αδιαφορία τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και Περιφέρειας.
Ο κίνδυνος ήδη βρίσκεται δίπλα μας, κρούσματα υπάρχουν βεβαιωμένα, άρα η λήψη προληπτικών μέτρων είναι απαραίτητη πριν θρηνήσουμε θύματα στο νομό μας.
Γ.Δ.


Η στιγμή πλησιάζει
Στις 18 Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή εκλογικών υποθέσεων της Ν.Δ. όπου και θα κριθούν οι επιδόσεις των σημερινών αυτοδιοικητικών που εξελέγησαν με την υποστήριξη του κόμματος. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις στελεχών της ΝΔ επίσημα χρίσματα δεν πρόκειται να δοθούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παράλληλα, η Ν.Δ. όπως φάνηκε στα Ιωάννινα, διαχύσεις στελεχών της προς άλλες κατευθύνσεις κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί και θα υπάρξουν διαγραφές.
Γ.Δ.


Επιλογή των Τοπικών Κοινωνιών
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη σε αθηναϊκά μέσα, εκείνο που έχει επισημάνει είναι ότι «έχω πει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους» ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη, αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την διαφωνία του στην λογική των χρισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν σαφή τοπικά χαρακτηριστικά και να έχουν βαθιές ρίζες στις τοπικές κοινωνίες, μια και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος των δημοτών.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη δώσει συγκεκριμένες εντολές προς την επιτροπή που έχει συσταθεί στην ΝΔ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.
Ωστόσο, όλα αυτά μένει να αποδειχθούν και όπως φαίνεται ο καιρός των κρίσιμων αποφάσεων για την ΝΔ πλησιάζει.
Γ.Δ.


Επαφές
Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ενόψει της παρουσίας του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε από το πρωί σειρά συναντήσεων με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Μακεδονίας, καθώς και με εκπροσώπους επιμελητηρίων, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο “Lazart”. Εκεί τον συνάντησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στ. Μωραΐτης μαζί με τους υπόλοιπους προέδρους των Επιμελητηρίων.
Γ.Δ.


Μεγάλη επιτυχία της έκθεσης τοπικών προϊόντων και οικοτεχνίας
Μεγάλη επιτυχία είχε η έκθεση τοπικών προϊόντων και οικοτεχνίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ. Κι αυτό φάνηκε από την μεγάλη επισκεψιμότητα όλες τις μέρες της λειτουργίας της αλλά και την απήχηση και τα θετικά σχόλια που είχε τόσο από το κοινό όσο και μεταξύ των εκθετών. Να αναφέρουμε ότι η έκθεση έγινε πανελλαδικά γνωστή μέσω πολλών εκπομπών που φιλοξένησαν τον πρόεδρο του ΕΒΕ Στέλιο Μωραΐτη, ο  οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για τα τοπικά προϊόντα της Ξάνθης, την ποιότητα και την νοστιμιά τους και για την προσπάθεια που επιτελείται να αναδειχθούν και να αποκτήσουν τυποποίηση και πιστοποίηση. Αυτό θα είναι και το δεύτερο βήμα της προσπάθειας καθώς οι παραγωγοί που θέλουν να συμμετέχουν θα ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες μέσω μιας σειράς σεμιναρίων που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο. Αυτό που επίσης εξέπληξε ευχάριστα είναι ότι για πρώτη φορά έγινε γνωστό πόσο πολλά και καλά προϊόντα παράγουμε στην Ξάνθη και ότι αυτά θα πρέπει να τα αναδείξουμε και να τα πουλήσουμε εντός και εκτός Ελλάδας.  Αυτό θα γίνει αν μπουν στα εστιατόρια ως πρώτες ύλες, στα ξενοδοχεία, στα ράφια των σουπερ μάρκετ ή σε ντελικατέσσεν μαγαζιά. Εκεί που φιγουράρουν τα κρητικά προϊόντα να φιγουράρουν και τα Ξανθιώτικα προϊόντα.  Αυτό θα είναι το τρίτο βήμα της προσπάθειας.  Έχουμε πολύ δρόμο αλλά η αρχή έγινε κι αυτή έγινε από το Επιμελητήριο το οποίο μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες καταξιώνεται ως αναπτυξιακός φορέας για το νομό μας.
Μακάρι το παράδειγμα του να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς όπως οι δήμοι…
Μ.Ξ.


 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…