Αρχική Χωρίς κατηγορία Πήρε το βαθμό της ισοπαλίας η Ξάνθη παρά την μέτρια εμφάνιση

Πήρε το βαθμό της ισοπαλίας η Ξάνθη παρά την μέτρια εμφάνιση

0

Ικανοποιημένος από τον εκτός έδρας βαθμό ο Ράσταβατς

Σε ένα μέτριο παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές ο Ατρόμητος και η Ξάνθη έμειναν δικαιολογημένα στο 0-0 αφού δημιούργησαν ελάχιστες καλές φάσεις. Η ομάδα της Ξάνθης ωστόσο έφυγε ικανοποιημένη από το γήπεδο αφού πήρε έναν βαθμό σε μία δύσκολη έδρα.

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με περσινές συνταγές. Τόσο ο Νταμίρ Κάναντι όσο και ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασαν δύο ενδεκάδες με παίκτες που είχαν και πέρσι στη διάθεσή τους, ενώ θέση βασικού είχε ο νεοαποκτηθείς Σοφιάν Καντά.

Στο κακό πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες λειτούργησαν ανασταλτικά. Έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους, δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους να δημιουργήσουν καλές στιγμές και περιόρισαν τα επιθετικά ατού των αντιπάλων.

Ο Ατρόμητος δοκίμασε αρκετά να παίξει από τα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά όπου ο Σάκιτς ανέβαινε συχνά προσπαθώντας να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Ξάνθης χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο με εξαίρεση ένα γυριστό σουτ του Μανούσου και ένα ψαλιδάκι που επιχείρησε ο Κουλούρης.

Από την άλλη η Ξάνθη έδωσε μέτρα στους γηπεδούχους και έψαξε τις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη της προσπάθεια πήρε άριστα αφού ο Ντε Λούκας είχε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 5′. Στη συνέχεια όμως όλες οι προσπάθειες  χαλούσαν στην τελική πάσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες πάλεψαν περισσότερο, προσπάθησαν να δημιουργήσουν περισσότερο, ωστόσο και πάλι οι καλές στιγμές ήταν μετρημένες. Οι γηπεδούχοι είχαν τρεις καλές στιγμές (δυο κεφαλιές από Κουλούρη και Μούγιακιτς και ένα σουτ του Γιαννούλη), ενώ για τους φιλοξενούμενους η πιο αξιοσημείωτη ήταν αυτή του Γέντρισεκ.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι εκτελέσεις των πρωταγωνιστών ήταν κακές. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 96 αγωνιστικά λεπτά μόλις τρία σουτ πήγαν στην εστία με τους Μέγερι και Ζίβκοβιτς να κάνουν από μία καλή επέμβαση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΝΤΑΜΙΡ ΚΑΝΑΝΤΙ): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσουλάζιτς (75′ Ενσικουλού), Μάντσον, Βασιλακάκης, Μπρούνο (46′ Μούγιακιτς), Μανούσος (61′ Ούμπιδες), Κουλούρης

ΞΑΘΝΗ (ΜΙΛΑΝ ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Ντε Λούκας, Κίκε (38′ Κοβάτσεβιτς), Καντά (73′ Κάστρο), Φασίδης, Γέντρισεκ (85′ Αλμέιδα)

Ράσταβατς: “Παίξαμε για να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία”

Ο Μίλαν Ράσταβατς παραδέχτηκε ότι η Ξάνθη αγωνίστηκε στο Περιστέρι για να πάρει βαθμό ή βαθμούς απέναντι στον Ατρόμητο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ράσταβατς: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την αντίδραση που έδειξαν μετά το πρώτο ματς. Θέλαμε να αυξήσουμε την επιθετικότητά μας και την ομαδικότητά μας. Είχαμε προβλήματα πριν από το παιχνίδι.

Παίξαμε για να πάρουμε τουλάχιστον τον βαθμό στην ισοπαλία. Είχαμε καλύτερες ευκαιρίες από τον Ατρόμητο, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Ελέγξαμε τους χώρους έξω από την περιοχή, αλλά σπαταλήσαμε ευκαιρίες για αντεπιθέσεις. Το πιο σημαντικό είναι η αντίδραση που δείξαμε. Θα μας δώσει δύναμη για να βελτιωθούμε”.

Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 2ης αγωνιστικής

ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΡ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 3-1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.-A.E.K. 0-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.-Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 0-0
ΑΡΗΣ-Α.Ε.Λ. 2-0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-Π.Α.Ο.Κ. 0-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 5-0
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-Ο.Φ.Η.
Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 6
2 ΑΡΗΣ 2 6
3 A.E.K. 2 6
4 Π.Α.Ο.Κ. 2 4
5 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 2 4
6 Α.Ε.Λ. 2 3
7 Ο.Φ.Η. 1 1
8 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2 1
9 Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 2 1
10 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2 0
11 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 0
12 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 1 0
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1 0
14 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 2 0
15 ΛΑΜΙΑ 2 0
16 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2 0
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, Αρ.Φύλλου 11.568