Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παρέμβαση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» για την παραβατικότητα στο Δροσερό

Παρέμβαση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» για την παραβατικότητα στο Δροσερό

0

Με αφορμή την επιστολή Σκαρλάτου στο «Ε» ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν έχει σχέδιο αποκατάστασης της τάξης, υπογραμμίζοντας ότι η προσέγγιση δεν πρέπει να συγχέεται με απομόνωση των κατοίκων του οικισμού

 Σε παρέμβαση για το γνωστό, αλλά άλυτο πρόβλημα των φθορών και διαρρήξεων στις επιχειρήσεις και περιουσίες που βρίσκονται πέριξ του Δροσερού προχώρησε η «Ενωτική Πρωτοβουλία» με ερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή την επιστολή του συμπολίτη μας κ. Σκαρλάτου, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΕΜΠΡΟΣ στις 7 Ιουνίου 2018. Η επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με προσεκτική διατύπωση κάνει λόγο παραβατικές συμπεριφορές μερίδας κατοίκων του Δροσερού, οι οποίες δημιουργούν μείζον πρόβλημα στην περιοχή που διαιωνίζεται και δεν αφορά μόνο σε επιχειρηματίες.

Ο Σωτήρησης Τσιακίρογλου και η Αλίκη Μιχαλοπούλου ρωτούν τη δημοτική αρχή: «Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να διαφυλάξει τα δικαιώματα των κατοίκων του Δήμου σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που ταλανίζει χρόνια τώρα την ευρύτερη περιοχή του Δροσερού η οποία, όπως σημειώνεται στην επιστολή του κ. Σκαρλάτου, έχει γίνει άβατο για τους δημότες της Ξάνθης. Σημειωτέον δε ότι στη περιοχή εδρεύουν δημόσιες υπηρεσίες όπως ο ΟΑΕΔ, γήπεδα ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά, εγκαταστάσεις καλλιέργειας φυτών και πολλές άλλες επιχειρήσεις όμορες με την εν λόγω περιοχή». Ακόμη, επισημαίνεται ότι: «ο συνδυασμός της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δεν επιθυμεί την απομόνωση και περιθωριοποίηση κανενός συμπολίτη μας αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αντίθετος με την ανοχή ή την προνομιακή μεταχείριση μιας μικρής μερίδας της κοινωνίας η οποία προβαίνει σε παραβατικές ενέργειες σε βάρος άλλων συμπολιτών μας. Για μας κάθε άτομο αποτελεί ένα υγιές κύτταρο, εν δυνάμει ωφέλιμο να συνδράμει στη πρόοδο και την εξέλιξη της πόλης μας, αλλά θα πρέπει πρωτίστως να συμβιεί αρμονικά και να σέβεται τα δικαιώματα των συνανθρώπων του με γνώμονα τις αρχές δικαίου που εφαρμόζονται τη χώρα μας, μηδενός εξαιρουμένου. Ως εκ τούτου αναμένουμε από την Δημοτική αρχή να μας καταστήσει σαφές ποιο είναι το δικό της πρόγραμμα για την αποκατάσταση της τάξης και την εφαρμογή των νόμων για την αρμονική συμβίωση όλων των πολιτών κι ιδιαίτερα της περιοχής του Δροσερού που συχνά πυκνά γίνεται αφορμή για δυσάρεστα γεγονότα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

“Σερίφηδες στην Άγρια Δύση…” λέει η δημοτική αρχή για την επίσκεψη των 4άρων στον Π. Γιώρη

Εκφράζει ενόχληση για τη στάση τους: «Λυπούμαστε που η έναρξη κινητικότητάς της, σηματοδοτ…