Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ουρές για τις συντάξεις του ΟΓΑ στο ταχυδρομείο του Εχίνου

Ουρές για τις συντάξεις του ΟΓΑ στο ταχυδρομείο του Εχίνου

0
taxydromos

 Να εξορθολογίσει τη διαδικασία χορήγησης των συντάξεων με βαρύτητα στην ταυτοπροσωπία και την υπογραφή από τους δικαιούχους καλείται ο ΕΛΤΑ

 Θα υπάρξει μέριμνα για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των 3.600 δικαιούχων με εξυπηρέτηση με αλφαβητική σειρά ή ανά οικισμό

 Αναστάτωση έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στον Εχίνο με την καταβολή των συντάξεων ΟΓΑ μέσω του ταχυδρομείου, λόγω καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί. Συνταξιούχοι ακόμη και από άλλα χωριά του δήμου Μύκης προσέρχονται για να παραλάβουν τη σύνταξή τους, αλλά λόγω της πιο αργής διεκπεραίωσης σχηματίζουν ουρές που προκαλούν ταλαιπωρία και εκνευρισμό.

Ο λόγος είναι ότι ο ταχυδρόμος που εξυπηρετεί την ορεινή περιοχή λείπει με αναρρωτική άδεια και ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ που τον αντικαθιστά εξυπηρετεί λιγότερα άτομα ημερησίως.

Για το θέμα, οι κάτοικοι απευθύνθηκαν και στον τοπικό ΕΛΤΑ, ενώ ενημέρωσαν και τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ΕΛΤΑ καλείται να εφαρμόσει ένα πιο εξορθολογισμένο σύστημα παροχής των συντάξεων, με βαρύτητα στην ταυτοπροσωπία και την υπογραφή της παραλαβής από τους δικαιούχους, τηρώντας ωστόσο την προθεσμία των οκτώ ημερών που προβλέπει ο κανονισμός των ΕΛΤΑ. Το έργο βέβαια για τον ένα ταχυδρόμο που εξυπηρετεί την περιοχή είναι ούτως ή άλλως απαιτητικό, αφού καλείται να διεκπεραιώσει τη χορήγηση των συντάξεων του ΟΓΑ για 3.600 δικαιούχους.

Από την πλευρά της διεύθυνσης έχει υπάρξει πολλές φορές το αίτημα για αύξηση του προσωπικού σε περιοχές με μεγάλες απαιτήσεις, αλλά δεν έχει προς το παρόν εισακουστεί.

Πάντως, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία θα υπάρξει προγραμματισμός ώστε οι δικαιούχοι να ενημερώνονται ότι θα εξυπηρετούνται με σειρά, είτε αλφαβητικά είτε ανά χωριά. Αυτό πρότεινε και ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά που είχε προσωπική επικοινωνία με τη διεύθυνση των ΕΛΤΑ ώστε α εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…