Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Όλες οι προτάσεις των Γιορτών Παλιάς Πόλης γι’ απόψε

Όλες οι προτάσεις των Γιορτών Παλιάς Πόλης γι’ απόψε

0

Στην κεντρική σκηνή ο Ορφέας Περίδης με τη Λιζέτα Καλημέρη

Ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη θα βρεθούν σήμερα στην κεντρική σκηνή των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην πλατεία Μητροπόλεως. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20.30.

Παράλληλα πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι διοργανώνουν τις δικές τους εκδηλώσεις για τους ξανθιώτες και τους επισκέπτες, ενώ πολλές είναι οι προτάσεις και για τα παιδιά.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις του προγράμματος γι’ απόψε:

Συναυλία MISTY SEVEN

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας/20:00

Oι MISTY SEVEN, μια μουσική μπάντα τελειόφοιτων μαθητών του ωδείου “ΕΥΦΩΝΟ”, παρουσιάζει για άλλη μια φορά γνωστές alternative pop επιτυχίες.

Φωνητικά: Βιργινία Ράπτη – Θωμαή Γκαντήραγα, Μπάσο: Θωμάς Μπαχτσεβανίδης, Ακουστική κιθάρα: Θωμαή Γκαντήραγα, Πλήκτρα: Γιώργος Κέλλερ, Πιάνο-πλήκτρα: Γιώργος Παπαδόπουλος, Ντραμς: Σαββίνα Βαζίκα.

«Ο Δικαιωματούλης και το Μαγικό Φίλτρο της Αγάπης»

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως & Πινδάρου/Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης κ Παράδοσης/19:00

Ένας Δράκος, ο Φαταούλας, κλέβει τα όνειρά των παιδιών… Η Νεράιδα της Δικαιοσύνης αναλαμβάνει δράση και με το βοηθό της, το Δικαιωματούλη, προσπαθεί να τους χαρίσει ξανά το χαμόγελο. Σε αυτή τη δύσκολη αποστολή  καλούνται τα παιδιά  (5-9 ετών)  όλου του κόσμου, να τον βοηθήσουν!

Τι λέτε, θα καταφέρουν όλοι μαζί να αλλάξουν τον Φαταούλα; Αν όλα τα παιδάκια του κόσμου ενωθούν και υπό την καθοδήγηση του Δικαιωματούλη κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά στον κακό μας δράκο, ίσως κάτι να αλλάξει…

Η αφήγηση και η δραματοποίηση του παραμυθιού θα γίνει από τις ίδιες τις συγγραφείς.

Επιμέλεια: Μαρία Θεοχάρη – Εκπαιδευτικός, Στέλλα Μαβίδου – Εκπαιδευτικός.

Οργάνωση: ΙΘΤΠ, Εκδόσεις «Γράφημα», Βιβλιοπωλείο «Σπανίδης».

Είσοδος Ελεύθερη.

«Ξενάγηση στα χάνια της παλιάς Ξάνθης»

Παλιά Πόλη της Ξάνθης/Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης κ Παράδοσης/19:00

Δηλώστε συμμετοχή στη θεματική ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί στην παλιά Ξάνθη και γνωρίστε με επαγγελματία ξεναγό τα παλιά χάνια (ξενοδοχεία) και μέσα από αυτά την ιστορία της πόλης. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 1,5 ώρα. Δηλώστε συμμετοχή στην ξεναγό Νατάσα Μιχαηλίδου στα τηλέφωνα 6976478073 και 2541091973. Η ξενάγηση επαναλαμβάνεται για οργανωμένες ομάδες καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών κατόπιν συνεννόησης. Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ

Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης κ Παράδοσης

«Μαγικό στα μάτια των παιδιών…»  για παιδιά και όχι μόνο

Λαογραφικό & Ιστορικό  Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ /19:00

Στην αυλή με τα Χαμάμ θα μάθουμε τι φαντάζει πιο μαγικό στα μάτια των παιδιών. Ένα όμορφο παραμύθι ή οι παραμυθένιες στιγμές της ίδιας της ζωής όταν τις ανακαλύπτεις;  Η προσκεκλημένη μας, Βάγια Παποστόλου από όταν θυμάται τον εαυτό της γράφει στίχους και ιστορίες στα χαρτιά και έπειτα τις ντύνει με μουσική και τότε η φαντασίας της την προσκαλεί σε θεατρικές παραστάσεις! Θα έχουμε την χαρά να την γνωρίσουμε από κοντά  και μέσα από τις ιστορίες που θα μας αφηγηθεί θα μάθουμε τι είναι πιο μαγικό τελικά;

*Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο Μουσείο.

Θρακιώτικη παραδοσιακή βραδιά

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ/21:00

Το χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά γλεντιού, παρουσιάζοντας την υπέροχη παραδοσιακή μουσική της Θράκης, με τους μουσικούς:

Ηρακλή Ψωμαδόπουλο – γκάιντα καβάλ, Ζαρίφη Θανάση – γκάιντα, Μπεζιργιαννίδη  Δημήτρη – ακορντεόν, Τσάκο Αλέξανδρο – κρουστά.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ.

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Οι «Ταξιδιώτες της Παράδοσης» και το μεγαλείο τη μουσική μας παράδοσης

Όπως και κάθε βράδυ, στο φιλόξενο περιβάλλον που δημιουργήσαμε, θα σας προσφέρουμε και απόψε σπάνιες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Οι «Ταξιδιώτες της Παράδοσης» θα σας ξεναγήσουν με τον μοναδικό τους τρόπο στους μουσικούς δρόμους της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, των χαμένων Πατρίδων. Συμμετέχουν: Άγγελος Ξανθόπουλος (Τραγούδι, Ούτι), Βασίλης Παπαμιχαήλ (Κλαρίνο), Γιάννης Κοτσάμπασης (ακορντεόν), Νάκης Ξανθόπουλος (Κρουστά) και θα πλαισιωθούν με γκάιντα.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Στέκι Συλ. Ποντίων Ν. Ξάνθης (Λευκού  Πύργου & Χασιρτζόγλου στο Parking)

Ποντιακή βραδιά παρέα με τους Γιώργο Σιαμλίδη και τον Γιάννη Γκόσιο στο Τραγούδι και τον Αβραάμ Γκόσιο στην Λύρα.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά, τραγούδι: Σάκης Μπανιώτης, Σάκης Ντίνας, Κωνσταντίνος Μπανιώτης Κλαρίνο: Σταύρος Τσίκος

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Η Θράκη έχει την τιμητική της όταν «δυνατά» ονόματα της παραδοσιακής μουσικής από Έβρο και Ξάνθη ανταμώνουν: Βαγγέλης Δωρόπουλος – γκάιντα, Χρήστος Κουρούδης – κλαρίνο, Γιώργος Ζιώγας – τραγούδι, Γιάννης Καναργιέλης – κρουστά, Μεμέτ Καρά – πλήκτρα.

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Φιλοξενούμε το πλέον μοναδικό παραδοσιακό τοπικό συγκρότημα, το οποίο παρέχει άφθαστη ποιότητα και απαράμιλλα μουσικά ηχοχρώματα, τους «Μπάντα Τέτοια». Τους  απαρτίζουν οι γνωστοί σε όλους μουσικοί: Γεράκης Τσαρμαντίδης στα πνευστά (κλαρίνο, καβάλ, σαξόφωνο), Γιώργος Παραπέρογλου στο ακορντεόν, Γιώργος Μίχου στο λαούτο και Γιάννης Τσαρμαντίδης στα κρουστά (νταούλι, τουμπερλέκι, ντέφια, γκραν κάσα). Όλοι οι λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής, θα είμαστε εκεί.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (πάνω και πίσω απο το καφέ Μπλέ). Μικρασιάτικο γλέντι και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι την Σμύρνη συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες.

Πολιτιστικός σύλλογος Κατασκηνωτές

Tρελοκαμπέρο, σουβλάκι, μπύρα και χορεύω! Λίγη τρέλα, μπόλικο beat, σάλτσα, μουστάρδα… Πωωω μα τι παίζει; Le Freak, c’est Chic!!! Νηστικός ο camperας δεν έμεινε ποτέ.

Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης

Νήσος Αγίων – μια ξενάγηση στους μεγάλους λατρευτικούς τόπους της Κύπρου.

Θεματικό Πάρκο Λιμνίου – «Γιορτή παιχνιδιού»

Π.Α.Σ  Αντίκας /17:00

Στην είσοδο του θεματικού πάρκου του λιμνίου θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή παιχνιδιού». Αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών της γειτονιάς σε συνδυασμό με νέα. Δημιουργούμε μια παιδική χαρά και παίζουμε σε ομάδες στήνοντας το δικό μας θρακιώτικο survivor. Ηλικίες: 5-12 ετών. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 6995142808

Στην αυλή του συλλόγου θα έχουμε τη χαρά να κινηθούμε σε ρυθμούς afro house από τη νεαρή ομάδα Dj – καλλιτεχνών Electronic Community. Είναι μια ομάδα που έχει ως στόχο  να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην ηλεκτρονική μουσική στην πόλη και όχι μόνο, μέσα από διάφορα event που διοργανώνει… μια ομάδα που η αγάπη για την ηλεκτρονική μουσική είναι και λόγος που συστάθηκε και προσπαθεί να δώσει στον κόσμο μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης πιο ζωντανή και χορευτική.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …