Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ: Δέσμευση για διεκδίκηση του 12%

ΝΔ: Δέσμευση για διεκδίκηση του 12%

0

Το «καλάθι» των υποσχέσεων της ΝΔ στην Ξάνθη: Επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου, η Θράκη στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου

 

«Χρίσμα» στον Μέτιο; «Θα αποφασίσουν τα κεντρικά την ώρα που πρέπει», η απάντηση του Α. Γεωργιάδη

 

 

Το μήνυμα ότι η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, θα μειώσει φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές στις επιχειρήσεις, θα φέρει επενδύσεις 100 δις και θα «ανοίξει» 120.000 νέες θέσεις εργασίας εφαρμόζοντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα αφορά τον συνολικό παραγωγικό ιστό της χώρας και όχι με εξειδίκευση ανά περιφέρειες με ιδιαιτερότητες, έστειλε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά την περιοδεία του στο νομό μας. Ο κ. Γεωργιάδης συνοδευόμενος από τους βουλευτές Έβρου κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη και Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη, «όργωσαν» κυριολεκτικά το νομό μας επισκεπτόμενοι παραγωγικές μονάδες που έχουν επενδύσει στην καινοτομία και εξωστρέφεια όπως την ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέας και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΑΒΑΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ Ξάνθης στο Άβατο, για να αποκομίσουν μια εικόνα της περιοχής και να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια και μετά τις συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και τον αντιπεριφερειάρχη κατέληξαν στο ΕΒΕ Ξάνθης όπου αφού ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο Στέλιο Μωραΐτη για τα προβλήματα του επιχειρείν παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στα τοπικά Μέσα παραθέτοντας τα συμπεράσματά τους αλλά και τις εξαγγελίες τους.

Το «καλάθι» των υποσχέσεων της ΝΔ στην Ξάνθη

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε την περιοδεία ο κ. Δημοσχάκης, σημειώνοντας πως τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκομίσουν σημαντικά συμπεράσματα, ακούγοντας τα παράπονα και βλέποντας την απογοήτευση που διακατέχει τους φορείς και τον κόσμο. «Η Θράκη αξίζει ιδιαίτερης προσοχής της κυβέρνησης και υπάρχει πρόθεση από την ΝΔ ως κυβέρνηση να το αποδείξει», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενώ λίγο αργότερα στην ομιλία του στην πολιτική εκδήλωση παρουσία φορέων, στελεχών και μελών του κόμματος, τόνισε την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης και πως έχει θέσει το θέμα στον αρμόδιο Τομεάρχη του Κόμματος όπως επίσης και την επαναφορά της επιδότησης κατά 12% των παραμεθόριων επιχειρήσεων και της εφαρμογής της ρήτρας ακριτικότητας και πως η ΝΔ θα αναμορφώσει τον αναπτυξιακό νόμο. Είπε επίσης πως έχει προβάλλει με παρεμβάσεις του στη Βουλή την ανάγκη να ενταχθεί και η Θράκη στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, το οποίο είναι συμβατό με την Κοινοτική Οδηγία, όπως εφαρμόστηκε και σε άλλες Χώρες της Ε Ε. Ο κ. Γιαννάκης, ο οποίος ήταν φοιτητής του ΔΠΘ και γνώριζε την πόλη μας από τα φοιτητικά του χρόνια εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα βοηθήσει τον τόπο και πως όλα αυτά τα προβλήματα τα έχουν καταγράψει και θα τα μεταφέρουν στον πρόεδρο ώστε ένα ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΝΔ. Παρών στην συνέντευξη ήταν και ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση που δημιούργησε την γενιά των 360 ευρώ είναι σε αποδρομή και πως η ΝΔ θα επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα.

«Χρίσμα» στον Μέτιο; «Θα αποφασίσουν τα κεντρικά την ώρα που πρέπει», η απάντηση του Α. Γεωργιάδη

Ο κ. Γεωργιάδης στην ολιγόλογη εισήγησή του τόνισε τη συνεργασία με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο για την επίλυση των προβλημάτων δίνοντας έναυσμα για την ερώτηση του «Ε», αν και πότε θα δοθούν «χρίσματα» σε περιφέρειες και δήμους και αν ο κ. Μέτιος θα είναι ο «εκλεκτός» της ΝΔ. Η απάντηση του κ. Γεωργιάδη ήταν πως ο κ. Μέτιος ανέλαβε την Περιφέρεια ΑΜΘ μετά τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη κι έχει δώσει μεγάλο αγώνα αλλά σε κάθε περίπτωση «τα κεντρικά του κόμματος θα αποφασίσουν για τα χρίσματα και την ώρα που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε ερώτηση για την συμφωνία των Πρεσπών είπαν ως η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν θα ακυρώσει την συμφωνία γιατί οι διεθνείς συμφωνίες δεν καταργούνται μονομερώς και τυχόν τέτοια ενέργεια έχει νομικές συνέπειες, ωστόσο είπε πως η ΝΔ δεν θα την κυρώσει στην Βουλή. Σ’ ότι αφορά θέματα που αφορούν στην μειονότητα είπε πως η ΝΔ δεν είναι διατιθεμένη να δεχτεί καμιά παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της θέματα και πως οι Μουφτήδες θα επιλέγονται από την ελληνική πολιτεία. Σε ερώτηση αν έχουν κλειδώσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εθνικές εκλογές σημείωσε πως αυτό δεν έχει γίνει εκτός και μόνο για τους εν ενεργεία βουλευτές και πως τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα είναι ανανεωμένα σε μεγάλο βαθμό. Στην πολιτική εκδήλωση που ακολούθησε παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο περιφερειάρχης κ. Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης, η αντιδήμαρχος κα Παρτσαλίδου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…