Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ Λεμόνι με λεμονοκρέμα

Κέικ Λεμόνι με λεμονοκρέμα

0

Για τη λεμονόκρεμα

200 ml. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

20 γρ. κόρν φλάουρ

160 γρ. ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

20 γρ. βούτυρο

Για το κέικ

115 γρ. βούτυρο

220 γρ. ζάχαρη

4 μέτρια αυγά

80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

30 ml. χυμό λεμονιού

325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κάψουλες βανιλλίνη

Για το κράμπλ

80 γρ. βούτυρο

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη λεμονόκρεμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, κατόπιν τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν η κρέμα κοχλάζει, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Συνεχίζουμε με την παρασκευή του κραμπλ: Στον επεξεργαστή τροφίμων, τοποθετούμε όλα τα υλικά και τ΄ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό σε υφή μείγμα. Αφήνουμε το κραμπλ στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C. Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι ν΄αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τ΄αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, αμέσως μετά το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και 100 γρ. από τη λεμονόκρεμα που ετοιμάσαμε.

Τέλος ενσωματώνουμε το αλεύρι τμηματικά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο και έχουμε αλευρώσει καλά.

Στην επιφάνεια του κέικ προσθέτουμε 6-7 κουταλάκια λεμονόκρεμα και μ΄ένα μαχαίρι ανακατεύουμε με τυχαίες κινήσεις, χωρίς όμως να φτάσουμε στον πάτο. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κραμπλ και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου στους 175ο C. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και σερβίρουμε με επιπλέον λεμονόκρεμα.

  • Κέικ μανταρίνι με σιρόπι

    -300γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη -180 γρ. βούτυρο -3 αβγά -2 μανταρίνια -2 κάψουλες βανίλι…
  • keik gemisto

    Κέικ γεμιστό με λεμονάτη κρέμα

    300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γραμ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματί…
  • Κέικ με κολοκύθα και ελαιόλαδο

    -4 αυγά -220 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική -300 γρ. ελαιόλαδο -500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμέ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • kokkinolaxano salata

    Σαλάτα ζεστή κόκκινο λάχανο με τυροκαυτερή

    2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 1φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο 4 δαμάσκηνα ξερά κομμέ…
  • tourta kardia

    Τούρτα Καρδιά

    για το παντεσπάνι 4 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα αλεύρι 1 μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια 2 κουτ…
  • papardeles prasa

    Παπαρδέλες με πράσα και μανιτάρια

    1 πακέτο παπαρδέλες ή ταλιατέλες 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες 400γρ. μανιτάρια σε φέτες 50γρ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σαλάτα ζεστή κόκκινο λάχανο με τυροκαυτερή

2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 1φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο 4 δαμάσκηνα ξερά κομμέ…