Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καταγγελίες για «βρώμικες» συνθήκες εργασίας στην Καθαριότητα

Καταγγελίες για «βρώμικες» συνθήκες εργασίας στην Καθαριότητα

0

Εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο «Ε», ότι δεν τους επιτρέπουν να πάνε …στις τουαλέτες , δεν έχουν ντους και πως δεν βρίσκουν το γάλα τους

 

Πρόεδρος Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, Δ. Γαλανόπουλος: «Απορώ γιατί δεν απευθύνθηκαν σε μας… θα το ελέγξουμε»- Έκπληκτος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Φ. Χασάνογλου: «Πρώτη φορά ακούμε τέτοιες καταγγελίες…»

 

Τα παράπονά τους …στο «Ε» έκαναν 3 εργαζόμενοι στη υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης καταγγέλλοντας τους υπευθύνους ότι δεν τηρούν όσα ορίζει η εργατική νομοθεσία για μια δουλειά βαριά και ανθυγιεινή όπως αυτή που κάνουν καθώς εργάζονται στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Να διευκρινίσουμε ότι στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης εργάζονται (μαζί με τους 8μηνίτες) 50 άτομα και κάνουν την αποκομιδή των σκουπιδιών του δήμου Ξάνθης ενώ μόλις τελειώνουν την βάρδια τους φιλοξενούνται στο ισόγειο του κτηρίου του ΣΔΑΝ Ξάνθης. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Σύνδεσμος έχει άλλους 50 εργαζόμενους που κάνουν την αποκομιδή όλων των υπολοίπων δήμων του νομού οι οποίοι επίσης έχουν ως έδρα τις εγκαταστάσεις του ΣΔΑΝ.

Καταγγέλλουν ότι δεν τους αφήνουν να πάνε …στις τουαλέτες , δεν έχουν ντους και πως δεν βρίσκουν το γάλα τους

Ειδικότερα οι καταγγελίες των εργαζομένων στέφονται κατά της Υπηρεσίας Καθαρότητας Ξάνθης και αφορούν αρχικά τη χρήση τουαλετών. Μας ανέφεραν ότι δεν τους επιτρέπεται να πηγαίνουν στις τουαλέτες που υπάρχουν στο ισόγειο και ότι αναγκάζονται να κάνουν υπαίθρια την προσωπική τους ανάγκη, ενώ ότι δεν υπάρχουν ντους για να πλυθούν μετά από τόσο βρώμικη δουλειά ώστε να μεταβούν καθαροί στα σπίτια τους. Τέλος καταγγέλλουν ότι αρκετές φορές δεν βρίσκουν το γάλα τους αν αργήσουν λίγο και δεν προλάβουν τη διανομή και υποθέτουν ότι κάποιοι παίρνουν και το δικό τους.

Galanopoulos-emprosΓαλανόπουλος: «Απορώ γιατί δεν απευθύνθηκαν σε μας… θα το ελέγξουμε»

Τις καταγγελίες τους, μεταφέραμε αρχικά στον Διευθυντή του ΣΔΑΝ Ξάνθης κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος επισημαίνοντας ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΣΔΑΝ και οι καταγγελίες στρέφονται κατά αυτής και όχι του ΣΔΑΝ εφόσον είναι εργαζόμενοι της υπηρεσία Καθαριότητας. Για το θέμα ενημερώσαμε και τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρη Γαλανόπουλος οποίος δήλωσε άγνοια και μάλιστα θορυβήθηκε για το γεγονός ότι δεν απευθύνθηκαν οι εργαζόμενοι πρώτα  στον ίδιο: «Απορώ γιατί δεν απευθύνθηκαν σε μας. Σαν Σύλλογος έχουμε φέρει 2 φορές εκεί τους Επόπτες εργασίας για έλεγχο, επίσης καταγγείλαμε δήμους γιατί δεν είχαν επάρκεια στο γάλα. Εγώ προσωπικά επισκέπτομαι το χώρο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και δεν μου είπε κανείς τίποτε. Όσο για τα ντους , υπάρχουν ντους στις τουαλέτες αλλά δεν τα χρησιμοποιούν συνήθως. Ωστόσο είναι στη διάθεσή τους να τα χρησιμοποιούν. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα ελέγχουμε ξανά. Καλώ τους εργαζόμενους να απευθύνονται στο Σύλλογο για τα προβλήματά τους ή για τις καταγγελίες τους», σημειώνει ο κ. Γαλανόπουλος.

Έκπληκτος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Για το θέμα ενημερώθηκε επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φερντούν Χασάνογλου ο οποίος δήλωσε έκπληκτος τονίζοντας πως δεν ευσταθούν οι καταγγελίες: «Πρώτη φορά ακούμε τέτοιες καταγγελίες. Είναι δυνατόν να μην αφήνουμε τους εργαζόμενους να πάνε στην τουαλέτα; Και ντους υπάρχουν απλά δεν τα χρησιμοποιούν. Όσο για τα γάλατα είναι μετρημένα. Όσοι δεν παίρνουν τοποθετούνται στο ψυγείο. Αν κάποιοι τα παίρνουν για να μη χαλάσουν, τι να κάνουμε γι αυτό; Σε κάθε περίπτωση εμείς θα ελέγξουμε τις καταγγελίες», σημείωσε ο κ. Χασάνογλου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…