Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κατάληψη στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Κατάληψη στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

0

Οι γονείς ζητούν τα παιδιά τους να διδάσκονται στο Ελληνόγλωσσο Πρόγραμμα  με τα εκπαιδευτικά βιβλία των Δημόσιων Σχολείων

Σε κατάληψη τελεί εδώ και δύο μέρες το 1ο 20/θέσιο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, μετά από απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Σχολικής Εφορείας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με αίτημα οι μαθητές να διδάσκονται στο Ελληνόγλωσσο Πρόγραμμα  με τα εκπαιδευτικά βιβλία των Δημόσιων Σχολείων. Όπως αναφέρουν οι γονείς σε σχετική ανακοίνωση ζητούν τα παιδιά τους να ακολουθούν τα μαθήματα του ελληνόγλωσσου προγράμματα με τα βιβλία των δημόσιων σχολείων και όχι με αυτά του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων και για το λόγο αυτό πήραν απόφαση για επ’ αόριστο συμβολική κατάληψη μέχρι να δοθεί λύση, εκτιμώντας ότι η δυσάρεστη αυτή, όπως παραδέχονται, κίνηση, μακροπρόθεσμα είναι σε θετική κατεύθυνση. Όπως δε, χαρακτηριστικά αναφέρουν: Θεωρούμε ότι τα παιδιά μας έχουν το δικαίωμα ισότιμα, όπως όλα τα παιδιά της Ελληνικής Επικράτειας, να διδάσκονται τα βιβλία του Δημοσίου. Έχουν το δικαίωμα να κατέχουν βιβλία ιστορίας και γεωγραφίας».

Όπως επισήμαναν στο «Ε» γονείς μαθητών του σχολείου, τα βιβλία του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων αποτέλεσαν μία καλή προσπάθεια, ωστόσο σήμερα, με βάση τα νέα δεδομένα κατάρτισης και εξοικείωσης των μαθητών με την ελληνική γλώσσα, πρέπει να αναβαθμιστεί και η εκπαίδευση των μαθητών στο δημοτικό. Σχολίασαν δε, ότι επικρατεί ένα θολό καθεστώς, αφού σε άλλα μειονοτικά σχολεία διανεμήθηκαν βιβλία του δημόσιου σχολείου, ενώ ούτως ή άλλως πολλοί δάσκαλοι ακολουθούν στα μαθήματα τα περιεχόμενα των βιβλίων του Δημοσίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…