Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η κεντρική σκηνή των γιορτών υποδέχεται τη Γιώτα Νέγκα

Η κεντρική σκηνή των γιορτών υποδέχεται τη Γιώτα Νέγκα

0

Συναυλία σήμερα το βράδυ στην πλατεία Μητροπόλεως

Όλες οι σημερινές εκδηλώσεις στην Παλιά Πόλη και στα στέκια των συλλόγων

Η Γιώτα Νέγκα αναλαμβάνει τη σημερινή συναυλία στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως στις 20.30.

Η Γιώτα Νέγκα με προίκα το «Φύλλο Ανδρικό», την παράσταση που αγαπήθηκε όσο ελάχιστες το φετινό χειμώνα, ανακατεύει ξανά την παλέτα με τις επιρροές και τις αναμνήσεις της και φτιάχνει ένα πρόγραμμα στο οποίο παντρεύει όλα όσα αγαπά με την δική της ερμηνευτική αισθητική. Η προσωπική της δισκογραφία, ο προπομπός του επερχόμενου δίσκου της, «Οξυγόνο», σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και μουσική Νίκου Μερτζάνου που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα, η λαϊκή της ρίζα και οι δημιουργοί που την ακολουθούν σαν μια δεύτερη οικογένεια χτίζουν έναν μελωδικό κόσμο που εντοπίζει τα συναισθηματικά κέντρα και τα ντύνει με φόντο τον κόσμο που γίνεται πρωταγωνιστής μαζί της. Με τη χαρακτηριστική φωνή της και την αυθεντική ερμηνευτική της δεινότητα βάζει τη δική της προσωπική σφραγίδα σε μια μοναδική βραδιά.

Συντελεστές: Νίκος Κατσίκης – μπουζούκι, Βασίλης Κετεντζόγλου – κιθάρα, Dasho Κurti – ακορντεόν, Αλέξανδρος Τράμπας – μπάσο, Κώστας Μυλωνάς – τύμπανα.

«Ηρ-ώδειο»

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας/20:00

Οι μαθητές και οι καθηγητές της Μουσικής Σχολής «Ηρώδειο» θα παρουσιάσουν ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα με επιλογές από ροκ, ποπ κι έντεχνο ρεπερτόριο.

«Ταξίδι Γνωριμίας με την Ευρώπη»

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως & Πινδάρου/Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης κ Παράδοσης/19:00

Τα παιδιά  (7-12 ετών)  έχουν την δυνατότητα με την μορφή παιχνιδιού και με την ενεργή συμμετοχή τους να μάθουν και να κατανοήσουν τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και πως λειτουργεί, για το Ευρώ, για τις χώρες και τις γλώσσες της, την πολυμορφία της, τα δικαιώματά μας και πολλά άλλα.

Χάρτες, σημαίες, σύμβολα, ζωγραφιές, παιχνίδια και κουίζ, κάνοντας τα παιδιά μια ομάδα. Με το παιχνίδι κεντρίζεται το ενδιαφέρον των παιδιών και έτσι αυτά αποκομίζουν γνώσεις και εξοικειώνονται με την έννοια της Ευρώπης από μικρά.

Επιμέλεια: Βαμβακά Ζώη – Πολιτικός Επιστήμονας.

Οργάνωση: ΙΘΤΠ, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – Ξάνθης.

Είσοδος Ελεύθερη

«Στο Χοροστάσι»

Λύκειον των Ελληνίδων – Παρ/μα Ξάνθης/19:00

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης αναβιώνει Παραδοσιακό Χοροστάσι στην αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου, στην οδό Βενιζέλου (έναντι Παλιάς Μεραρχίας).

Τηρώντας την παράδοση θα τελεστεί «Μέγας Εσπερινός», ενώ στις

21:00 θα ακολουθήσει Χοροστάσι (Γλέντι) με την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης «Θρηίκιος Ήχος». Το Χοροστάσι ξεκινά όπως παλιά, για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να το γνωρίσουν οι νεότεροι.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας μετά τον Μέγα Εσπερινό, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δεξιώσεων «ΔΙΟΓΕΝΗΣ»,  στο 4ο χιλ/τρο Ξάνθης – Λάγος.

Μενού 10€ κατ’ άτομο, εκτός ποτού (catering από αίθουσα δεξιώσεων ΑΠΟΛΛΩΝ)

«Βραδιά οινογνωσίας, κάτι παίζει και τις πέμπτες στο Μουσείο »

Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ  /20:00

Στην βραδιά Οινογνωσίας θα δοκιμάσουμε επιλεγμένα κρασιά της περιοχής μας. Το κτήμα Βουρβουκέλη ο Ανατολικός Αμπελώνας και ο Αμπελώνας Καρακώστα θα μας παρουσιάσουν τα κρασιά τους.

Θράκη & κρασιά: Η Θράκη ιστορικά αναφέρεται σαν περιοχή παραγωγός εξαιρετικών κρασιών, διάσημων στην εποχή τους. Παρά ταύτα, στις ημέρες μας είναι ίσως το τελευταίο ελληνικό γεωγραφικό διαμέρισμα που έκανε βήματα προς την κατεύθυνση της παραγωγής ποιοτικών κρασιών και οι πρώτες σοβαρές οινοπαραγωγικές προσπάθειες ανάγονται στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ιστορικά, το συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα είναι γνωστό (διάσημο θα λέγαμε στην εποχή του) για το κρασί με το οποίο ο Οδυσσέας μέθυσε τον Πολύφημο…

«Ημέρα TAI CHI – Ημέρα Υγείας»

Υπαίθριο θέατρο της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης/20:00

Επιδείξεις Tai Chi & Qi Gong Yang Style.

Για άλλη μία χρονιά σας προσκαλεί το Εργαστήρι μας σε αυτή εκδήλωση με σκοπό την διάδοση του Tai Chi, την γνωριμία και ευαισθητοποίηση του κόσμου της Ξάνθης για τα οφέλη αυτής της άσκησης στην υγεία του σύγχρονου ανθρώπου και τη θεραπευτική της αξία.

«Μπάντα Τέτοια» και στην τρομπέτα Καρβουνάρης Πασχάλης

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ/21:00

Το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια». Τα μέλη που το απαρτίζουν: Τσαρμαντίδης Γεράκης στα πνευστά (κλαρίνο, καβάλ, σαξόφωνο), Παραπέρογλου Γιώργος στο ακορντεόν, Μίχου Γιώργος στο λαούτο και Παντελίδης Μελέτης στα κρουστά (νταούλι, τουμπελέκι, ντέφια, γκραν κάσα).

Οργάνωση: ΦΕΞ – Χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ.

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Νίκος Ζαπάρτας  – Κώστας Δεδούσης – Βαγγέλης Κατσουλίδης – Νάκης Ξανθόπουλος

Το μουσικό σχήμα τη αποψινής μας βραδιάς, είναι ένα σύνολο από καλλιτέχνες τεράστιων μουσικών δυνατοτήτων. Κάθε φορά που τους συναντάμε μας εντυπωσιάζουν με τη δημιουργική τους φαντασία, τις πρωτότυπες και ποιοτικές τους μουσικές εμπνεύσεις που ξεδιπλώνουν επάνω στη μουσική σκηνή.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Στέκι Συλ. Ποντίων Ν. Ξάνθης (Λευκού Πύργου & Χασιρτζόγλου στοParking)

Ποντιακή βραδιά παρέα με τον Γιώργο Σοφιανίδη στο Τραγούδι, τον Τάσο Πετρόπουλο στη Λύρα, τον Γιώργο Σιαμίδη στο Γαβάλ και το Αγγείο και τον Γιάννη Πολυχρονίδη στο Νταούλι.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά, τραγούδι: Παγώνα Αθανασίου, Βαγγελιώ Χρηστία

Κλαρίνο: Μάκης Μποροδήμος

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Θράκη και πάλι Θράκη με: Δημήτρης Κυριακάκης – γκάιντα, Θάνος Καρακατσιάνης – ακκορντεόν, Γιώργος Αθανασιάδης – κρουστά

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Η επιτυχημένη συνταγή μουσικής συνεύρεσης του «Ανέστη Χατζημεστή», με την Μάνια Ασλάνογλου, με την τόσο χαρισματική φωνή, θα σας μαγέψει, σε ένα λαϊκό ανεπανάληπτο πρόγραμμα.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (πάνω και πίσω απο το καφέ Μπλέ), Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της ανατολής.

Πολιτιστικός σύλλογος Κατασκηνωτές

…ήτοι Ελληνικόν και παραδοσιακόν

Απολαύστε παρέα με τους κατασκηνωτές ένα μουσικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα.

Παλιά πόλη είσαι, αεράκι έχει, κλείσε τα μάτια σου και έφτασες… μες του Αιγαίου τα νησιά!

Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης

Άδωνις και Αφροδίτη εμπνέουν του μικρούς ζωγράφους να δημιουργήσουν έργα τέχνης…

Π.Α.Σ  Αντίκας

22:00 «The Coconaut Rockers»

Στην αυλή του συλλόγου θα φιλοξενήσουμε τους «The Coconaut Rockers». Διαστημάνθρωποι σε μινόρε, γιατί φαντάζονται τον εαυτό τους κάπου στο διάστημα να παίζουν σε μινόρε την καταθλιπτική αλλά ξεσηκωτική μουσική τους. Καρύδες που κοιτάνε το άπειρο, γιατί δεν θέλουν να έχουν όρια στην μουσική και τα ταξίδια τους. Μουσικάντιδες για πανκ καρσιλαμάδες, γιατί ήθελαν να διατηρήσουν παραδοσιακά στοιχεία στον ήχο τους αλλά τους έβγαινε περισσότερο η πανκ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπαρουσίαση: «Για μια ελευθεριακή δικαιοσύνη. Για μια δικαιοσύνη ενάντια στην Κυριαρχία και το Κράτος» στην Ξάνθη

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στον χώρο του Χanadu Το Σάββατο 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η παρο…