Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έδωσαν τα χέρια εργοδότης – εργαζόμενοι στην GMC

Έδωσαν τα χέρια εργοδότης – εργαζόμενοι στην GMC

0

3 μήνες σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι – Διεκδικούν δεδουλευμένα 3 μηνών και οφειλές του 2016

 

Συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή  – Ικανοποιημένοι δηλώνουν στο «Ε» εργοδότης – εργαζόμενοι για την συμφωνία

 

Έδωσαν τα χέρια σε μια …κατ’ αρχήν συμφωνία που θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες, εργοδοσία και εργαζόμενοι στην εταιρεία GMC ABEE Εταιρεία Μετάλλων που εδρεύει στην Διομήδεια Ξάνθης. Αυτό επιβεβαίωσαν στο «Ε» ο ιδιοκτήτης της εταιρεία κ. Αντώνης Καμπάκας όσο και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Τσελεπίδης Λάζαρος.

3 μήνες σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι – Διεκδικούν δεδουλευμένα

Η εργασιακή …νημεμία επέρχεται στην εταιρεία μετά από μια ταραχώδη περίοδο όπου εργοδοσία και εργαζόμενοι ήταν στα «χαρακώματα». Συγκεκριμένα η αιτία της σύγκρουσης ήταν όταν η εταιρεία όφειλε δεδουλευμένα του 2016 αλλά και μισθούς μέσα στο 2018. Έτσι το σωματείο με μεγάλη πλειοψηφία κατήλθε σε επίσχεση εργασίας από τον Ιούλιο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα. Το διάστημα αυτό η εταιρεία είχε παραγωγή με μία βάρδια. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα τριμερής συνάντηση για το θέμα στην Επιθεώρηση εργασία στην οποία ο εργοδότης επικαλέστηκε οικονομικό πρόβλημα. Ο κ. Μπεμπεκίδης ανέφερε πως έθεσε το θέμα και κατά την συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας. Σημείωσε δε πως το διάστημα αυτό που οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας θα τους καταβληθεί επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Τα προβλήματα στην GMC επιβεβαίωσε και η Επιθεωρήτρια Εργασίας στην Ξάνθη κα Νικάκη η οποία σημείωσε πως έχει βεβαιωθεί αρκετά σοβαρή καθυστέρηση δεδουλευμένων και έχουν επιβληθεί από την υπηρεσία στην εταιρεία και ποινικές και διοικητικές κυρώσεις . Ανέφερε δε πως ο εργοδότης έχει υποσχεθεί στην τριμερή ότι θα προσπαθήσει να εξοφλήσει τις οφειλές.

Ο κ. Αντώνης Καμπάκας

Συμφώνησαν εργοδότης – εργαζόμενοι

Την ικανοποίηση του για τη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τον εργοδότη τους κ. Αντώνη Καμπάκα εξέφρασε ο πρόεδρος του σωματείου Λάζαρος Τσελεπίδης: «Είχαμε σήμερα (Παρασκευή ) μια συνάντηση με τον κ. Καμπάκα η οποία έγινε σε θετικό κλίμα και έχουμε και θετικές εξελίξεις. Μας διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα μας καταβάλλει ένα μισθό και στα τέλη του μήνα τον άλλο ενώ έχει εξοφλήσει τις οφειλές του 2016. Μετά από αυτή την διαβεβαίωση θα σταματήσουμε την επίσχεση. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να πάει καλά η εταιρεία που δουλεύουμε τόσα χρόνια και να έχουμε κι εμείς δουλειά», σημείωσε ο κ. Τσελεπίδης.

Την συμφωνία επιβεβαίωσε και ο κ. Αντώνης Καμπάκα: «Είχαμε θετικές εξελίξεις. Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για το πώς θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα και τις επόμενες μέρες θα την οριστικοποιήσουμε».

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν για την GMC!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros. gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …