Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

0

Περί επιτυχίας
Μια παλιά παροιμία λέει «Η επιτυχία είναι η καλύτερη εκδίκηση». Κι είναι έτσι. Και αφορά κυρίως αυτούς που ζουν χωρίς χαρά, ευτυχία, σωστή οικογένεια, καλούς και αγαπητούς φίλους. Ζηλεύουν ως εκ τούτου τους «άλλους» δεν αντέχουν την ευτυχία τους. Και για να νοιώσουν ικανοποίηση, αυτήν την αρρωστημένη, κατηγορούν, συκοφαντούν, λοιδορούν με κάθε ευκαιρία αυτούς τους «άλλους». Γιατί δεν αντέχουν το γέλιο τους, την ευτυχία τους, την επιτυχία τους ως άνθρωποι δημιουργικοί, ως οικογενειάρχες σωστοί. Δέχονται θέλοντας και μη με την επιτυχία των άλλων την απάντηση στη δική τους κακία και μικρότητα.
Τώρα ποιους εννοώ από τη μια πλευρά και ποιους από την άλλη, μάλλον το έχετε καταλάβει.
Γ.Δ.


Δουλειές στην Ξάνθη
Η ενημέρωση από φίλο συμπολίτη ο οποίος κάθε πρωί έχει επαφή με τα νέα παιδιά, του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου που βρίσκεται στην οδό Χατζησταύρου. Παρατήρησε χθες Πέμπτη ότι τα παιδιά λίγο μετά την άφιξή τους στο σχολείο ότι αποχώρησαν. Θέλησε να μάθει τι συνέβη και υπήρξε η αποχώρηση. Κατάπληκτος λοιπόν πληροφορήθηκε ότι τους μαθητές τους «έδιωξαν» γιατί δεν μπορεί να γίνει μάθημα εξαιτίας του γεγονότος ότι βάφεται το σχολείο! Κι αυτή η ιδιότυπη αποχή θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα! Το πιο τραγελαφικό; Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο τους μεν και στη συνέχεια θα αποχωρούν…
Ολόκληρο καλοκαίρι, διερωτάται ο φίλος, γιατί δεν έβαψαν το σχολείο και το έκαναν τώρα που ξεκίνησαν τυπικά τα μαθήματα; Κάθε απάντηση δεκτή, αρκεί να είναι στα πλαίσια της λογικής.
Γ.Δ.


Δικαίωση και Μπατζακίδη
Επανερχόμαστε στην προχθεσινή δίκη Τσιακίρογλου κατά Γρηγορίου. Η απόφαση λοιπόν του δικαστηρίου που τιμώρησε τη Γρηγορίου με 15 μήνες φυλακή και τριετή αναστολή, εμμέσως αλλά σαφέστατα δικαιώνει και τον πρώην Γραμματέα και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας για ένα διάστημα Γιώργο Μπατζακίδη.  Διότι στις δηλώσεις της η Γρηγορίου συμπεριέλαβε και τον Μπατζακίδη αποδίδοντας εμμέσως και σ’αυτόν κάποιες ευθύνες. Η απόφαση των δικαστών προφανώς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους προς όλες τις κατευθύνσεις κι έτσι αποδόθηκε Δικαιοσύνη και αποκατάσταση της αλήθειας.
Γ.Δ.


Φαινόμενο των καιρών
Είτε κανείς το αποδέχεται είτε όχι, γεγονός είναι ότι οι ρευματοκλοπές έχουν σημειώσει αλματώδη αύξηση. Έξαρση των ρευματοκλοπών διαπιστώνει ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα της ΡΑΕ, μπορεί οι έλεγχοι να πολλαπλασιάστηκαν, ωστόσο αλματώδη ρυθμό ακολουθούν οι ρευματοκλοπές. Ο διευθυντής Χρηστών Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Δρόσος αποδίδει το φαινόμενο στην παρατεταμένη οικονομική κρίση, στη διεύρυνση της κοινωνικής βάσης που κάνει ρευματοκλοπές και στην παρεχόμενη τεχνογνωσία. Πιο συγκεκριμένα οι απώλειες ενέργειας ανήλθαν στο 4,2% των συνολικών ποσοτήτων του δικτύου, από 0,2% που ήταν το 2005.
Απορία μας: Στο ποσοστό αυτό περιλαμβάνονται οι ευπαθείς ομάδες Δροσερού και αλλού;
Γ.Δ.


Το γεγονός
Συμπληρωματικά στοιχεία για το ατυχές συμβάν με τη γυναίκα που το Σάββατο το βράδυ έχασε τη ζωή της ενώ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ιδιωτικό Ι.Χ. αυτοκίνητο κι όχι του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για την Χουσεΐν Ογλού Εμινέ, που διέμενε στην οδό Ευριπίδου. Το Σάββατο λοιπόν 8 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 8 με 9 το βράδυ, οι δικοί της καλέσανε το ΕΚΑΒ για να γίνει η μεταφορά. Το ΕΚΑΒ απάντησε ότι δεν είχε τη δυνατότητα πρόσβασης λόγω των Γιορτών. Ανέλαβε τότε γείτονας να τη μεταφέρει με το Ι.Χ. και με τη βοήθεια της Αστυνομίας κατάφερε να «περάσει» από τα στέκια των Συλλόγων. Κατάφερε και έφθασε ζωντανή στο Νοσοκομείο αλλά μετά από δύο ώρες περίπου, κατέληξε. Αιτία θανάτου «εγκεφαλικό επεισόδιο». Ήταν 66 χρόνων.
Γ.Δ


Ερώτηση συμπολίτη
Συμπολίτης κάτοικος στην περιοχή Κύθνου και Ηροδότου μας ενημέρωσε πως ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει ασφαλτοστρώσει τους δρόμους στην περιοχή, άφησε έναν. Πρόκειται για μια πάροδο των οδών Κύθνου-Ηροδότου, έκτασης λιγότερο των 20 μέτρων. Η εν λόγω πάροδος είναι στρωμένη με τσιμέντο που έχει υποστεί ρωγμές, αλλού λείπουν τμήματα και δημιουργήθηκαν κενά και γενικώς χρειάζεται οπωσδήποτε να στρωθεί με άσφαλτο. Όταν κάτοικοι ρώτησαν γιατί δεν γίνεται ασφαλτόστρωση στο τμήμα αυτό, τους απάντησαν ότι η πάροδος είναι ο ακάλυπτος των γύρω οικοδομών. Αυτό όμως, όπως δήλωσαν σ’ εμάς, δεν ισχύει και είναι μια δικαιολογία και τίποτε άλλο. Το δε παράλογο του πράγματος είναι ότι ενώ γίνεται έργο στην περιοχή και οι δρόμοι πλέον αποκαθίστανται, υπάρχει, την άφησαν να υπάρχει μια παραφωνία, τελείως αδικαιολόγητα από πλευράς Δήμου.
Γ.Δ.


Ας το λύσει ο… χάρος
Στον υπέρ πάντων αγώνα να πετύχει την καθυστέρηση στη μείωση των συντάξεων από 1/1/2019 (που η ίδια έχει συμφωνήσει και ψηφίσει), έχει επιδοθεί τώρα η κυβέρνηση. Έναν αγώνα που θα κρίνει και την ημερομηνία ζωής της, καθώς κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον Αλ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές το Μάιο, μετά από τη μεγάλη σφαγή των συντάξεων τον Ιανουάριο. Θα  αναγκαστεί να τις κάνει μέσα στο 2018.  Ο ίδιος αποκάλυψε και τα επιχειρήματά του σ’ αυτό το παζάρι με τους εταίρους κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Είπε: «η προσωπική διαφορά (που θα κοπεί) αφορά κάποια μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου…»
Να αφήσουν λοιπόν το χρόνο ή καλύτερα το… χάρο να λύσει το ασφαλιστικό θα ζητήσει από τους δανειστές ο πρωθυπουργός. Και σίγουρα με ένα τέτοιο επιχείρημα θα καταφέρει να τους αφήσει άφωνους γι’ άλλη μια φορά, με τον πολιτικό του κυνισμό…
Κ.Χ.


Συνεχίζεται η παρανομία
Αδιαφορία, άγνοια κινδύνου, χοντροπετσιά, όπως και να το χαρακτηρίσει κανείς, δύσκολα θα μπορούσε να ερμηνεύσει την εμμονή του δήμου να μην απομακρύνει τους παζαρτζήδες μπροστά από τις εισόδους-εξόδους του Πυροσβεστικού Σταθμού στη Λαϊκή Αγορά κατά την ημέρα διεξαγωγής της. Κι αν ο δήμος αδιαφορεί, παρότι έχει ποινικές ευθύνες όταν σε περίπτωση πυρκαγιάς στην πόλη αργήσει να πάει το όχημα, ευθύνες έχει και η διοίκηση του Σταθμού που αδιαμαρτύρητα δέχονται υπονόμευση της αποστολής τους και βέβαιης συνυπευθυνότητας με το δήμο Ξάνθης.
Κι αν στο δήμο δεν τους νοιάζει γιατί είναι αδιάφοροι, γιατί δεν αντιδρά η Πυροσβεστική; Υπάρχει κάτι που την εμποδίζει;
Γ.Δ.


«Κλείδωσε» ο Μέτιος
Είναι κάποια πράγματα που κάποιος τα πιάνει (αν τα πιάνει) στον αέρα! Έτσι συνέβη και μ’ αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης όταν αναφέρθηκε στην συνεργασία με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ,  Χ. Μέτιο σε μια αποστροφή του λόγου του κατά την συνέντευξη Τύπου.  Δεν το είπε διόλου τυχαία. Ήταν μια έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κ. Μέτιου κι αυτό μέτρησε πιο πολύ από την επίσημη δήλωσή του ότι τα χρίσματα θα τα αποφασίσει κεντρικά το κόμμα. Φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη για τον κ. Μέτιο. Κι αυτό βέβαια δεν αρέσει σε πολλούς στην Περιφερειακή Αναγέννηση.
Μ.Ξ.


Σε λόγια να βρισκόμαστε ….
Ζήτημα επαναφοράς του 12% έθεσε ο βουλευτής Έβρου κ. Δημοσχάκης αλλά και επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυνομίας της Ξάνθης. Όλα αυτά όμως σε επίπεδο παροχωλογίας περισσότερο χωρίς να εξηγεί μέσα από ποιες διαδικασίες θα γίνουν αυτά. Κρίνουμε σκόπιμο βέβαια να θυμίσουμε ότι η Αστυνομική Σχολή έκλεισε επί κυβέρνησης Σαμαρά και φαίνεται κάπως δύσκολο ν’  ανοίξει επί Μητσοτάκη.  Ένα άλλο  θέμα που θυμήθηκαν στην ΝΔ είναι το αρδευτικό με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Κιατίπη να εξαπολύει επίθεση στους Οικολόγους που διέκοψαν το έργο ενώ είχε αρχίσει. Κρίνουμε σκόπιμο να τον ενημερώσουμε ότι το αρδευτικό δεν βρίσκεται στο Συμβούλιο τη Ευρώπης όπως είπε αλλά στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης τουλάχιστον 1 χρόνο από τότε που συζητήθηκε.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…