Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 30.000 ακίνητα θα βγουν στο «σφυρί» μέχρι το τέλος του 2018

30.000 ακίνητα θα βγουν στο «σφυρί» μέχρι το τέλος του 2018

0

Ξεκινούν οι μετα-μνημονιακοί πλειστηριασμοί

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών στη μετα-μνημονιακή περίοδο, με 30.000 ακίνητα να «βγαίνουν» στο σφυρί ενώ ταυτόχρονα οι τράπεζες προωθούν στους οφειλέτες προγράμματα για να ρυθμίσουν τα στεγαστικά τους δάνεια.

Από την Τετάρτη κλιμακώνονται οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες (για αύριο Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 528 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί), ενώ το 2019 προβλέπονται περίπου 50.000 πλειστηριασμοί ακόμη. Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, καταγράφονται τάσεις… φυγής από τον νόμο Κατσέλη λόγω της υποχρεωτικής άρσης του τραπεζικού απορρήτου από 15 Σεπτεμβρίου.

Από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 14.500 και έχουν ολοκληρωθεί 7.500 πλειστηριασμοί. Από αυτούς κηρύχθηκαν γόνιμοι 4.500, δηλαδή οι έξι στους δέκα. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …