Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 3 φύλακες στον Δήμο Ξάνθης

3 φύλακες στον Δήμο Ξάνθης

0
dimarxeio neoclose

Έως τις 24 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε ο δήμος Ξάνθης

 

Αναλυτικά:

Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
ΥΕ Φυλάκων 8 μήνες 3

 

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Ξάνθης, Πλατεία Δημοκρατίας, Τ.Κ. 67132, Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών – Γραφείο Μητρώων & Διαδικασιών Προσωπικού, υπόψη κ. Ηλία Κρασούλη (τηλ. επικοινωνίας: 25410 28398).

asep-empros

Έρχεται προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 1.000 μόνιμες προσλήψεις στις περιφέρειες

 

Έρχεται προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 1.000 μόνιμες προσλήψεις στις περιφέρειες

Περισσότερες από χίλιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες της χώρας. Η συμφωνία έκλεισε κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το πρόεδρο της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό οι περιφέρειες έχουν πάρει εντολή να στείλουν στην ΕΝΠΕ τις λίστες τους προσωπικού που χρειάζονται προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες τους με στόχο να μπορούν να λειτουργούν σωστά και άμεσα.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό οι προσλήψεις θα έχουν να κάνουν κυρίως με επιστημονικό προσωπικό καθώς εκεί υπάρχουν οι βασικές ανάγκες των περιφερειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε γίνει με τον υπουργό Εσωτερικών οι περιφερειάρχες στο υπόμνημα που του έχουν καταθέσει με τα αιτήματα τους επισημαίνουν ότι χρειάζονται «προσωπικό μέσω προσλήψεων στη βάση ιεραρχημένων αναγκών των Περιφερειών αλλά και μέσω του προγράμματος κινητικότητας».

Το υπουργείο, όπως αναφέρουν ότι ίδιες πληροφορίες, σκοπεύει να στείλει την λίστα με τις προσλήψεις στο ΑΣΕΠ άμεσα προκειμένου να εκδοθεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό μέσα στο πρώτο τρίμηνο ώστε να μην συμπέσει με την προεκλογική περίοδο του Μαΐου και δημιουργηθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εγκυρότητα του διαγωνισμού. Να σημειωθεί ότι 45 μέρες πριν τις εκλογές απαγορεύονται να γίνονται ή να δρομολογούνται προσλήψεις εκτός αν είναι σε εξέλιξη η όλη διαδικασία τους.

Οι προσλήψεις σίγουρα θα είναι περισσότερες από χίλιες. Το υπουργείο, πάντως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι προλήψεις αυτές να γίνουν με τους όρους της προκήρυξης των 3Κ, με την οποία προσελήφθηκαν 8.161 άτομα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ώστε να γίνουν πιο γρήγορα και επιπλέον να υπάρχει η εντοπιότητα την οποία ζητούν οι περιφερειάρχες.

 

 

ΟΑΕΔ: Τα τέσσερα προγράμματα του Φθινοπώρου με 27.800 νέες θέσεις

Στην τελική ευθεία για την έκδοση τεσσάρων νέων προγραμμάτων για τη συνολική απορρόφηση 27.800 ανέργων, βρίσκεται ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Οργανισμού, τα τέσσερα νέα προγράμματα θα εκδοθούν εντός του Φθινοπώρου με το πρώτο να βγαίνει στον αέρα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα εντάσσονται στο συνολικό σχεδιασμού του ΟΑΕΔ, με την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας, για την δημιουργία 80.000 θέσεων εργασίας μέχρι τα τέλη του 2018.

Ειδικότερα τα τέσσερα προγράμματα που έρχονται είναι:

(1) Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση 15.000 νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Με το πρόγραμμα θα επιχορηγηθούν έως 15.000 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης που δημιουργήθηκαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν επιχορήγηση υποχρεούνται να διατηρήσουν τόσο τις επιχορηγούμενες όσο και τις μη επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας για επιπλέον χρονικό διάστημα, ίσο με το αιτούμενο και εγκριθέν διάστημα διάρκειας της επιχορήγησης. Το χρονικό διάστημα της δέσμευσης ξεκινά από την επόμενη της λήξης του χρονικού διαστήματος επιχορήγησης δηλαδή από την 01-09-2018 και μετά.

 

(2) Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα

Αφορά σε ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 ως 29 ετών. Τους δίνεται δυνατότητα να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς

Αποδοχές, για θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από 1.040 ως 1.140 ευρώ και για θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης από 990 έως 1.090 ευρώ

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών.

(3) 2.300 άνεργοι σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων (Γ΄ Κύκλος)

Αφορά σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε δομές υποστήριξης των προσφύγων για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε δομές υποστήριξης προσφύγων για 8 μήνες

Στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων και σε θέσεις εργασίας που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτών των Κέντρων

Το νέο προσωπικό πρόκειται να καλύψει ποικιλία υποστηρικτικών ειδικοτήτων ανά την επικράτεια, με σημαντικό (επιπρόσθετο του μισθού) χρηματικό κίνητρο μετεγκατάστασης ή μετακίνησης, ύψους 300 ευρώ. Μεταξύ των ειδικοτήτων αναμένεται να περιλαμβάνονται ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, οδηγοί, οικοδόμοι και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, εργαζόμενους γενικών καθηκόντων κ.α.

(4) Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας

Αφορά σε ανέργους πρώην επιχειρηματίες (αναμένεται να αγγίξει τις 5.000 θέσεις, με επιχορήγηση έως 36.000 ευρώ)

Δικαιούχοι: Όσοι έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητά τους για ορισμένο χρονικό διάστημα, δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση ή το μερίδιο τους σε συγγενείς και συζύγους, δεν έχουν ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχουν καταβάλει την μηνιαία εισφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας, έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις εισφορές τους προς τον ΕΦΚΑ και έχουν την ιδιότητα του ανέργου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Τρία νέα προγράμματα με στόχο τη δημιουργία και τη διατήρηση 25.500 θέσεων εργασίας, θα υλοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ. Τα τρία προγράμματα του Οργανισμού έχουν στόχο την πρόσληψη ανέργων αλλά και τη διατήρηση μέσω επιδότησης θέσεων εργασίας.

Αφορούν πρώην αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητα τους. Άνεργους πτυχιούχους ηλικία 22 – 29 ετών με στόχο την πρόσληψη τους στο δημόσιο καθώς και την επιδότηση επιχειρήσεων για να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

dpth web

3 θέσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

 

Στο ΔΠΘ θα προσληφθούν 3 με Πτυχίο Βιοεπιστημών (Μοριακής Βιολογίας, Βιολογίας, Βιοχημείας, κα)

Αιτήσεις μέχρι 9.10.2018.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%959246%CE%A8%CE%96%CE%A51-4%CE%A7%CE%A7?inline=true.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…