Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ 19χρονος Ξανθιώτης συνελήφθη για ηλεκτρονική πορνογραφία ανηλίκων

19χρονος Ξανθιώτης συνελήφθη για ηλεκτρονική πορνογραφία ανηλίκων

0

Βρέθηκαν 4.000 αρχεία στους υπολογιστές του από το κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος Βορείου Ελλάδος – Πριν 2 χρόνια είχε συλληφθεί 24χρονος Ξανθιώτης

 

 

Οι αστυνομικοί πήραν σήμα από τον Οργανισμό N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α

 

 

Αίσθηση όσο και ανησυχία προκαλεί στην τοπική κοινωνία το νέο κρούσμα σύλληψης νεαρού Ξανθιώτη για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανήλικους μέσω διαδικτύου. Υπενθυμίζουμε πως πριν 2 χρόνια Νοέμβριο του 2016, συνελήφθη για το ίδιο αδίκημα ένας 24χρονος στον υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν 6.000 αρχεία με σκληρό πορνογραφικό υλικό και στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, ένας 19χρονος επίσης από την Ξάνθη με 4.000 αρχεία, σύμφωνα με πληροφορίες μας. Αυτό που επίσης προκαλεί αίσθηση και προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι το νεαρόν της ηλικίας και ότι αποκόμιζαν κέρδη ενώ συνήθως αυτό το αδίκημα διαπράττουν ενήλικες και σε μεγάλες ηλικίες που είναι παιδόφιλοι ή έχουν άλλες διαταραχές.

4.000 αρχεία με πορνό ανηλίκων βρέθηκαν στους υπολογιστές του 19χρονου Ξανθιώτη

Να σημειώσουμε πως η σύλληψη του 19χρονου έγινε στην Θεσσαλονίκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος όταν αξιοποιώντας στοιχεία του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια, χρήστης του διαδικτύου, που κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

 Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στην οικία του 19χρονου σε περιοχή της Βορείου Ελλάδoς και συγκεκριμένα στην Ξάνθη. Έτσι στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών, διενήργησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα SIM. Κατά την διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 19χρονου στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του ανευρέθηκαν χιλιάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
  • Μαριάννα Ξανθοπούλουmxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…