Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ζεστό» χρήμα για τα Λουτρά των Θερμών από το INTERREG

«Ζεστό» χρήμα για τα Λουτρά των Θερμών από το INTERREG

0
loutra thermes

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης το πρόγραμμα Mineral Bath ύψους 1,5 εκ. ευρώ στο οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος ο δήμος Μύκης

 

Θα πάρει 650.000 ευρώ για έργα – Εγκρίθηκαν άλλες τρεις προτάσεις που υπέβαλλε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και για συντήρηση σχολείων

 

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προώθησης του ιαματικού τουρισμού και της αξιοποίησης των υποδομών θερμαλισμού που έχει ήδη στις Θέρμες επιχειρεί ο δήμος Μύκης. Αυτό επιτυγχάνεται με την έγκριση της πρότασης που είχε υποβληθεί και ήταν στην λίστα αναμονής το INTERREG V-A Greece-Bulgaria ως επικεφαλής εταίρος στο πρόγραμμα Mineral Bath ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Η Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος σε συνεδρίασή της την Τρίτη 21 Αυγούστου, έδωσε το «πράσινο φως» για την υλοποίησή του.

kapza tzemil2650.000 ευρώ θα πάρει ο δήμος Μύκης για ιαματικά έργα στις Θέρμες από το INTERREG V-A Greece-Bulgaria

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά στο πρόγραμμα συμμετέχουν και ο δήμος Καβάλας ,με το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων (κωμόπολη της Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας) καθώς και ο δήμος του Χάσκοβο Βουλγαρίας. Η κατανομή έχει ήδη γίνει και ο δήμος Μύκης θα επιχορηγηθεί με 650.000 ευρώ, ποσό που – όπως ανάφερε ο κ. Καπζά – θα διαθέσει για την ολοκλήρωση των υποδομών των ιαματικών λουτρών στις Θέρμες : «Με τα χρήματα αυτά θα τις βελτιώσουμε περαιτέρω και θα τις ολοκληρώσουμε. Στόχος μας είναι αξιοποιώντας το πρόγραμμα να καταστήσουμε τις Θέρμες πόλο έλξης ιαματικού τουρισμού της ευρύτερης περιοχής», σημειώνει ο κ. Καπζά. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δημιουργήσει «διαδρομές θερμαλισμού», στους επισκέπτες οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα ξεκινώντας από το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων στην Καβάλα, να γνωρίζουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών των Θερμών και στη συνέχεια των δήμων της Βουλγαρίας ολοκληρώνοντας την περιήγηση τους στα ιαματικά μονοπάτια. Υπενθυμίζουμε πως ο δήμος Μύκης δεν έχει αρκεστεί μόνο σ’ αυτό το πρόγραμμα για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού. Έχει ήδη ολοκληρώσει ένα έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης για το Κεντρικό Υδροθεραπευτήριο ύψους 600.000 ευρώ και είναι σε εξέλιξη έργο επισκευής του παλιού ξενώνα με χρηματοδότηση 200.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα INTERREG “Ελλάδα-Βουλγαρία”.

Η βασική ιδέα πίσω από το “INTERREG” είναι ότι οι χώρες αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα τα οποία μπορούν να επιλυθούν καλύτερα αν εργαστούν μαζί με τους γείτονες τους παρά αν παραμείνει ο καθένας περιορισμένος στα σύνορα του. Γι’ αυτόν τον λόγο, στο Πρόγραμμα προωθούνται δραστηριότητες που φέρνουν τους λαούς μας πιο κοντά. Επικεντρώνεται στην Βόρεια Ελλάδα και την Νότια Βουλγαρία.Όλες οι δράσεις μας γίνονται στην περιοχή του Έβρου, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης, της Δράμας, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και του Μπλαγκόεβγκραντ, του Σμόλυαν, του Κάρτζαλι, του Χάσκοβο.

Χρηματοδοτούνται μια μεγάλη ποικιλία δράσεων που ανήκουν στους τομείς της ανταγωνιστικότητας, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, των μεταφορών, της υγείας και των κοινωνικών θεμάτων. Γι αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με την Ελλάδα και την Βουλγαρία παρέχουν 130.000.000 Ευρώ, από το 2014 μέχρι το 2020!

3 προτάσεις – 3 εγκρίσεις

Παράλληλα με τη χρηματοδότηση από το INTERREG “Ελλάδα-Βουλγαρία ο δήμος Μύκης έχει έγκριση και σ’ άλλες τρεις προτάσεις που υπέβαλλε. Συγκεκριμένα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” 205.000 ευρώ και άλλα 216.000 ευρώ για την διαμόρφωση των Παιδικών Χαρών. Επίσης είναι σε φάση υλοποίησης το έργο συντήρησης των σχολικών μονάδων του δήμου ύψους 160.000 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…