Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βαθύ ρήγμα στην «Περιφερειακή Αναγέννηση»

Βαθύ ρήγμα στην «Περιφερειακή Αναγέννηση»

0

Ξέσπασμα κατά του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας από το Χρήστο Μέτιο και ξεκαθάρισμα λογαριασμών

 Πληθαίνουν οι ενδοπαραταξιακές φωνές που εκδηλώνουν ανοιχτά την αποστασιοποίησή τους από τον περιφερειάρχη. «Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές» επιμένει ο ίδιος

Πληθαίνουν και εκδηλώνονται πλέον ανοιχτά οι ενδοπαραταξιακές φωνές στην «Περιφερειακή Αναγέννηση» που εξωτερικεύουν την αντίθεσή τους με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και την αποστασιοποίησή τους από τον τρόπο και τις επιλογές της διοίκησής του.

Τα νέα πυρά του περιφερειάρχη πυροδότησαν οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News 94,4 της Καβάλας δήλωσε: «Φίλος του προέδρου της ΝΔ είναι όποιος μπορεί να παράγει έργο, να ενώνει και να κερδίζει στις εκλογές, και όχι να κραδαίνει τίτλους» τόνισε χαρακτηριστικά o Θ. Μαρκόπουλος, ενώ με νόημα επισήμανε επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι φανατικός οπαδός της αξιολόγησης όλων, κανενός εξαιρουμένου», ενώ έκανε σαφή τη δική του πρόθεση να είναι παρών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η οργή του περιφερειάρχη εκδηλώθηκε σε ασυνήθιστα μακροσκελή δήλωση, όπου επιτίθεται κατά του Θόδωρου Μαρκόπουλου, άλλων περιφερειακών συμβούλων, αλλά και ΜΜΕ που κατηγορεί ως συμπαραστάτες του. Ο ίδιος για μια ακόμη φορά δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές,

Η δήλωση Μέτιου: Μιλά για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του

«Οι μάσκες έπεσαν. Το ήξερα άλλωστε και το περίμενα. Οι χθεσινές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θ. Μαρκόπουλου  αποκάλυψαν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχομαι από την εκλογή μου στη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Οκτώβριο του 2016.

Είναι προφανές πως η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους, εντός και εκτός της Περιφερειακής Αναγέννησης, και έθεσαν αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου.

Βρήκαν μια μικρή μειοψηφία πρόθυμων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι “ανακάλυψαν” τις διαφωνίες τους μαζί μου μόλις τους απομάκρυνα από τις θέσεις που κατείχαν και δεν δέχτηκα τις προσωπικές απαιτήσεις τους.

Συμπαραστάτες τους ελάχιστα Μέσα Ενημέρωσης, από τα πάνω από 70 όλης της Περιφέρειας, και κάποια ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για μένα.

Η κριτική και οι διαφορετικές απόψεις δε με ενοχλούν. Άλλωστε στην πράξη, είναι αδύνατο να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα.  Όμως εδώ πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό, για ένα οργανωμένο σχέδιο.

Χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστική κριτική στο έργο της Διοίκησής μας και χωρίς να προτείνουν το παραμικρό, οργανωμένα και συστηματικά προβαίνουν σε προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις και συκοφαντίες. Μόνο τους μέλημα είναι να φανεί ότι ο Μέτιος “είναι αναποτελεσματικός” και “διχάζει”.

Το τελευταίο όμως που τους ενδιαφέρει είναι η ενότητα της παράταξης και το έργο που υλοποιείται.

Από την πρώτη μέρα έκανα προσπάθειες για συνεννόηση αλλά αυτό κάθε φορά το εκλάμβαναν ως αδυναμία μου και συνέχιζαν.

Εκείνο όμως που είναι εντελώς απαράδεκτο για την παράταξή μας είναι πως για να πετύχουν τον στόχο τους όχι μόνο συνεργάζονται με το πιο λαϊκίστικο κομμάτι της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά ταυτίστηκαν και συνεργάστηκαν με ανθρώπους που στις εκλογές του 2014 είχαν πολεμήσει τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη και χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζουν να μιλούν για το όραμά του.

Οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται στην ώρα τους.

Ως εδώ λοιπόν.

Δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω άλλο χρόνο σε αυτό το ανώφελο για τους πολίτες και τον τόπο μας παιχνίδι.

Έχω ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια τη θέση μου. Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για αυτό.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε.»

Πώς σχολιάζει τη δήλωση του περιφερειάρχη ο Κώστας Ζαγναφέρης

«Κεφάλαιο για την παράταξη» χαρακτηρίζει τον Θ. Μαρκόπουλο ο Κ. Ζαγναφέρης

Με δήλωσή του στο «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης σχολιάζει τις εξελίξεις και το ξέσπασμα Μέτιου, σημειώνοντας: «ο Θόδωρος Μαρκόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος της «Περιφερειακής Αναγέννησης» που ίδρυσε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης. Είναι κεφάλαιο για την παράταξη και  νομίζω ότι οποιαδήποτε σκέψη να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα».

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ζαγναφέρης  σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο «Ε» που δημοσιεύτηκε σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο φύλλο της 25ης Ιουλίου είχε πει: ««Έχω πάρει την απόφαση να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές με τον Χρήστο Μέτιο ως επικεφαλής. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η απόφασή μου αυτή δεν σχετίζεται με την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου καθότι είχε ληφθεί νωρίτερα. Τον Σεπτέμβριο θα αποφασίσω αν θα είμαι παρών πολιτικά και πού. Έχω ενημερώσει τον περιφερειάρχη σχετικά μ’ αυτή μου την απόφαση που είναι αμετάκλητη».

Αιχμηρή δήλωση και από τον Μιχάλη Αμοιρίδη

Μαρκόπουλος-Αμοιρίδης: Από τους βασικούς ενδοπαραταξιακούς αντιπάλους του Χ. Μέτιου

Εν τω μεταξύ αίσθηση είχε προκαλέσει πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα, ανήμερα τον 15αύγουστο η σκληρή δήλωση του Μιχάλη Αμοιρίδη στο facebook, με αφορμή την επιλογή του περιφερειάρχη να πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Θάσου, χωρίς να προσκληθεί ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης.

Στη δήλωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος, που ήταν και ο πρώτος που πήρε απόσταση από το Χρήστο Μέτιο, επεσήμανε: «ο Μέτιος που μας προέκυψε, ουσιαστικά χωρίς να κοπιάσει, ανέλαβε να συνεχίσει την πορεία μίας διοίκησης που με τον Παυλίδη στο τιμόνι είχε καταφέρει σε δυο μόλις χρόνια να δώσει μια άλλη πνοή τόσο τοπικά όσο και να κάνει αισθητή πανελλαδικά την δυναμική διακυβέρνηση προκαλώντας ενέργειες που είχαν απήχηση και εφαρμόσθηκαν και σε άλλες περιφέρειες. Ο Μέτιος κατάφερε σε δυο μόλις χρόνια να αντιστρέψει αυτό το κλίμα και η περιφέρεια μας από οδηγός να γίνει ουραγός εξελίξεων και δράσεων. Παράλληλα έδειξε ότι δεν σέβεται κανέναν από τους συναδέλφους του και ότι δεν έχει ουσιαστική επάρκεια για τη θέση που ανέλαβε. Τα παραδείγματα για όλα τα παραπάνω πάρα πολλά. Ως μέλη αυτής της παράταξης έχουμε καταπιεί πολλά και έχουμε κρατήσει διακριτική στάση σε ακόμη περισσότερα που δεν αποτελούσαν την οραματική διοίκηση και ήταν σε αντίθεση με αυτά που συνυπογράψαμε με τον αείμνηστο Παυλίδη. Αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι και με κάνει να γράφω αυτό το σχόλιο αποτέλεσε η επίσκεψη Μέτιου στο Δήμαρχο Θάσου με μόνο ένα περιφερειακό σύμβουλο και χωρίς τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Δήμαρχο για να συζητήσουν έργα, προοπτικές, συνεργασίες χωρίς τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη του που γνωρίζει τα ζητήματα, που έχει κάνει συναντήσεις και συνεργασίες, που εδώ και 4 χρόνια έχει την πλήρη εικόνα του τι έγινε, τι συζητήθηκε, τι χρειάζεται να γίνει, τις προτεραιότητες αλλά και τις υποσχέσεις, τις ανάγκες και πολλά πολλά άλλα. Είναι στάση που επιβεβαιώνει ότι ο Μέτιος δεν σέβεται ούτε τους συναδέλφους του, δεν σέβεται το θεσμό, αλλά το κυριότερο δεν σέβεται τον τόπο και αντιμετωπίζει τις επαφές αυτές καθαρά επικοινωνιακά, με την ευκαιρία των διακοπών του και χωρίς να έχει κανέναν συνεργάτη του να καταγράφει τα σημαντικά σημεία της συνάντησης. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν ανάμεσα σε μοχίτο και τσίπουρα δεν μπόρεσε να σκεφτεί ότι οι συναντήσεις μεταξύ των αυτοδιοικητικών αρχών δεν πρέπει να γίνονται στο γόνατο ως αγγαρεία. Βέβαια όταν ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν σέβεται τη θεσμική ιεραρχία των χωρικών του αντιπεριφερειαρχων, τι περισσότερο να πούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Για τον τόπο είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνει ότι θα έπρεπε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δεν θα είμαι υποψήφιος σε περιφερειακό συνδυασμό με το Μέτιο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…