Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τριτοκοσμικές εικόνες με λύματα στους δρόμους στο Άβατο

Τριτοκοσμικές εικόνες με λύματα στους δρόμους στο Άβατο

0

Ξεχειλίζει και η οργή των κατοίκων – Καταγγέλλουν αδιαφορία του δήμου Τοπείρου στο πρόβλημά τους

 

Έχει βιολογικό καθαρισμό όμως δεν λειτουργεί – Κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία –  

«Δεν ιδρώνει το αυτί» του δήμου Τοπείρου – Άφαντοι ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος!

 

 

Σε «άβατο» από την δυσωδία κινδυνεύει να μετατραπεί ο οικισμός των Ελληνοποντίων στο Άβατο του δήμου Τοπείρου. Τα λύματα από τις αποχετεύσεις των κατοικιών έχουν ξεχειλίσει στους δρόμους δημιουργώντας εστίες μολύνσεων και μεγάλους κινδύνους για την δημόσια υγεία ιδιαίτερα δε τώρα το καλοκαίρι που αφθονούν τα κουνούπια και οι μύγες.

 

Ξεχείλισαν τα λύματα και η …οργή των κατοίκων

Όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι του οικισμού των Ελληνοποντίων η κατάσταση είναι αφόρητη, ιδιαίτερα τώρα με την υγρασία και τη ζέστη παραπέμποντας τριτοκοσμικές εικόνες. Οι βόθροι έχουν υπερχείλιση και τα λύματα ξεχείλισαν στους δρόμους προκαλώντας δυσωδία.

Αδιαφορεί ο δήμος Τοπείρου

Όπως μας είπαν έχουν απευθυνθεί στον δήμο και έχουν εισπράξει αδιαφορία. Παλαιότερα και συγκεκριμένα πριν 5 χρόνια ο δήμος έστελνε μικρά βυτία και καθάριζαν τις αποχετεύσεις αλλά αυτό έχει σταματήσει. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι ο δήμος δεν έχει πλέον βυτία. Ωστόσο τόσο καιρό αδιαφορούν στο να βρουν κάποια λύση.

Έχει βιολογικό καθαρισμό όμως δεν λειτουργεί

Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή υπάρχει βιολογικός καθαρισμός όμως δεν λειτουργεί. Γι αυτό δημιουργείται και αυτή η κατάσταση.

 

Κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία στο Άβατο

Μια κατάσταση που μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων και ιδιαιτέρα των ευάλωτων ομάδων λόγω της μικροβιακής φόρτισης.

«Δεν ιδρώνει το αυτί» του δήμου Τοπείρου – Άφαντοι ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος!

Στο έλεος της ρύπανσης,  της δυσωδίας και των κινδύνων για την υγεία τους έχει αφήσει ο δήμος Τοπείρου τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί του στο να δώσει κάποια λύση στο πρόβλημά τους για το οποίο έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παρά τις επανειλημμένες μας προσπάθειες δεν κατέστη δυνατό να τους εντοπίσουμε και να δώσουν τις απαντήσεις που οφείλουν απέναντι στους δημότες τους πρωτίστως. Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος κ. Μίχογλου ενημερώθηκε σχετικά και παρά ταύτα επέλεξε την σιωπή. Μια συμπεριφορά που τον εκθέτει απέναντι στους δημότες του και απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…