Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πέργκολα με την «βούλα» του αρχιτεκτονικού συμβουλίου στην πλατεία Αντίκα

Πέργκολα με την «βούλα» του αρχιτεκτονικού συμβουλίου στην πλατεία Αντίκα

0

Ομόφωνη έγκριση από την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής

 

Παραχώρηση χώρων για εκδηλώσεις, τα υπόλοιπα θέματα

 

 

Με 3 θέματα εκτός ημερησίας διάταξης και 5 θέματα εντός εκ των οποίων όλα πλην ενός ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα που αφορούσαν παραχωρήσεις του χώρου της πλατείας, συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 1.30 το μεσημέρι, προεδρεύοντος της αντιδημάρχου Δέσποινας Παρτσαλίδου και εν απουσία των μελών της Κοινωνίας Δημοτών, Μ. Φανουράκη και Ειρήνης Χαριτωνίδου.

Παραχώρηση χώρων για εκδηλώσεις

Τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης αφορούσαν αιτήματα για παραχώρηση της πλατείας και συγκεκριμένα του Ποδηλατικού συλλόγου «Πήγασος» για την διοργάνωση ποδηλατικού αγώνα, του σκακιστικού ομίλου για την διοργάνωση του 3ου σκακιστικού τουρνουά το Σάββατο 8/9 μπροστά από το δημαρχείο και χώρου της πλατεία Ελευθερίας για παρουσίαση 3 αυτοκινήτων. Και τα τρία αιτήματα εγκρίθηκαν ομόφωνα. Επίσης εγκρίθηκε η παραχώρηση χώρου στην πλατεία Ελευθερίας για την τοποθέτηση μικροφωνικής και εξέδρας για τις παρελάσεις που θα ισχύει για 3 χρόνια.

Μια πέργκολα με την βούλα του Αρχιτεκτονικού συμβουλίου!

Το θέμα που κυριάρχησε αφορούσε «Εργασίες σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου 86 σε πέργκολα στην πλατεία Γαβριήλ Λαδά. Όπως έγινε γνωστό η επαγγελματίας του καφέ μπαρ «Favela» παρουσίασε μελέτη που είχε την έγκριση Αρχιτεκτονικού Συμβούλιου να τοποθετήσει ένα πλέγμα (λωρίδες πανιού πλεγμένες στα δοκάρια της πέρκολας) και φωτισμό αναλαμβάνοντας τα έξοδα της ηλεκτροδότησης όλης πλατείας στην οποία δραστηριοποιούνται 2 ακόμη επαγγελματίες. Όπως αναφέρθηκε από την κα Παρτσαλίδου η επαγγελματίας συμμορφώθηκε με την υπόδειξη του Αρχιτεκτονικού συμβουλίου να αφαιρέσει την πλαστική τέντα που είχε πάνω από την υφασμάτινη για να προστατεύει τους πελάτες της από την βροχή και ως εκ τούτου, είναι καθ’ όλα νόμιμη. Αντιρρήσεις εξέφρασε ένας από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιείται κατέχοντας μέρος της πλατείας με το αιτιολογικό ότι θα έπρεπε να ενημερωθούν κι αυτοί για την μελέτη αλλά όταν ειπώθηκε ότι η επαγγελματίας της «Favela» θα αναλάβει το κόστος ηλεκτροδότησης όλης της πλατείας απέσυρε τις επιφυλάξεις του. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…