Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μόνο στην πόλη διανυκτερεύουν τα Φαρμακεία

Μόνο στην πόλη διανυκτερεύουν τα Φαρμακεία

0
kalfa17

Διαμαρτύρονται κάτοικοι των οικισμών των περιφερειακών δήμων του νομού μας επειδή αναγκάζονται να έρχονται στην Ξάνθη σε περίπτωση ανάγκης

 

Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, Δ. Κάλφα: «Δεν έχουν βάση οι γκρίνιες… Τα Φαρμακεία στα χωριά δουλεύουν 6 μέρες την εβδομάδα έως και 10 ώρες την ημέρα.»

 

Αποδέκτης διαμαρτυριών από κατοίκους αρκετών οικισμών των περιφερειακών δήμων του νομού μας έχει γίνει το «Ε» τόσο από τους παραλιακούς δήμους όσο και του ορεινού τόξου. Οι διαμαρτυρίες αφορούν στην λειτουργία των Φαρμακείων που ενώ υπάρχει επάρκεια δεν κάνουν καμία εφημερία και διανυκτέρευση.

Αναγκάζονται να έρχονται στην Ξάνθη και να ψάχνουν εφημερεύον και διανυκτερεύον Φαρμακείο

Το γεγονός λοιπόν αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αν τύχει και χρειαστούν κάποιο φάρμακο νύχτα ή Σαββατοκύριακο πρέπει να μεταβούν στην Ξάνθη για να βρουν το φαρμακείο που διανυκτερεύει και εφημερεύει για να το προμηθευτούν. Η άλλη λύση βέβαια είναι να απευθυνθούν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας ή στο νοσοκομείο ακόμη και αν η κατάσταση του ασθενούς μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι μόνο με την λήψη φαρμάκου. Κι αν αυτό είναι ευκολότερο στους παραλιακούς οικισμούς παρουσιάζει μεγαλύτερες δυσκολίες στους ορεινούς ιδιαίτερα τον χειμώνα. Αυτό λοιπόν που προτείνουν είναι να διανυκτερεύει ένα φαρμακείο κάθε φορά σε ένα οικισμό για να μπορούν να εξυπηρετούνται και να υπάρχει βέβαια η σχετική ανάρτηση σ’ όλα τα φαρμακεία ώστε να ενημερώνονται.

Πρόεδρος του Φ.Σ. Ξάνθης: «Δεν έχουν βάση οι γκρίνιες…»

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» είναι η απάντηση της προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης κας Δέσποινας Κάλφα: «Τα Φαρμακεία στα χωριά δουλεύουν 6 μέρες την εβδομάδα έως και 10 ώρες την ημέρα. Είμαστε από τους νομούς που εφαρμόζουμε όσο κανείς από τους γειτονικούς τουλάχιστον, το διευρυμένο ωράριο. Δεν έχουν βάση λοιπόν αυτές οι γκρίνιες. Ούτε οι αποστάσεις με την Ξάνθη είναι τραγικές αλλά και σε περίπτωση ανάγκης υπάρχουν τηλέφωνα στην πρόσοψη κάθε φαρμακείου και όλοι οι Φαρμακοποιοί είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Να είναι ήσυχος ο κόσμος της Ξάνθης . Έχει καλούς και εργατικούς φαρμακοποιούς».

Η έλλειψη φαρμάκων είναι το πρόβλημα

Αυτό που για την κα Κάλφα είναι μείζον πρόβλημα είναι οι ελλείψεις των φαρμάκων, ένα φαινόμενο που όπως σημειώνει συνεχώς εντείνεται: «Έχουμε πολλές ελλείψεις σε φάρμακα. Αυτό οφείλεται στις υποτιμήσεις που έχουν γίνει και έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρίες να μην στέλνουν φάρμακα αλλά και στην κρίση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…