Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΑΜΘ

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΑΜΘ

0
kounoupia-empros

Ο ιός προκάλεσε το θάνατο γυναίκας 79 ετών το Σάββατο

 Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην ΑΜΘ επιβεβαιώθηκε το Σάββατο, με το θάνατο 79χρονης γυναίκας από το Κόσμιο στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Επομένως, ο δήμος Κομοτηνής είναι ο πρώτος από την Περιφέρειά μας που μπαίνει στη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ, προσθέτοντας άλλο ένα άτομο στα 39 συνολικά, που επηρεάστηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται με διακομιστές (κουνούπια).

Η γυναίκα, που αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα το βράδυ της Παρασκευής και ο θάνατός της επήλθε την επόμενη μέρα.

Η ανθρώπινη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι συχνότερα το αποτέλεσμα των τσιμπημάτων από τα μολυσμένα κουνούπια. Τα κουνούπια μολύνονται όταν θρέφονται από μολυσμένα πουλιά, τα οποία κυκλοφορούν τον ιό στο αίμα τους για λίγες μέρες. Ο ιός τελικά εισέρχεται στους αδένες των κουνουπιών και όταν εκείνα τσιμπούν, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο και στα ζώα, όπου μπορεί να πολλαπλασιαστεί και πιθανώς να προκαλέσει ασθένεια.

Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω επαφής με άλλα μολυσμένα ζώα, το αίμα ή τους ιστούς τους.

Μέχρι σήμερα δεν έχει τεκμηριωθεί καμία μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω περιστασιακής επαφής.

Όπως σημείωσε στο «Ε» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ Λουκάς Γεωργίου, η Περιφέρεια και οι διευθύνσεις δημόσιας υγείας βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή, έχοντας ήδη εμπειρία και ετοιμότητα, λόγω της έξαρσης του φαινομένου που είχε παρουσιαστεί στο πρόσφατο παρελθόν. Τόνισε δε, ότι «έχουν εντατικοποιηθεί οι ενέργειες ψεκασμών και το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, άντεξε και μπόρεσε να ανταποκριθεί».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …