Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρούσμα ελονοσίας στη Θράκη

Κρούσμα ελονοσίας στη Θράκη

0
kounoupi dytikou neilou-empros

59χρονη γυναίκα από τον οικισμό Πόρου Φερών νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Συναγερμός στις αρχές και δρομολόγηση των ψεκασμών

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης 59χρονη γυναίκα που προσβλήθηκε από ελονοσία στον οικισμό του Πόρου των Φερών, όπου είναι και μόνιμη κάτοικος.

Το κρούσμα έχει θορυβήσει τις τοπικές αρχές ενώ ήδη έγιναν και ενέργειες ψεκασμού με ειδικό εντομοαπωθητικο, ο οποίος θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες και κατόπιν ενημέρωσης των κατοίκων αφού οι προϋποθέσεις του ψεκασμού είναι πολύ αυστηρές και πρέπει οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους για τουλάχιστον δύο ώρες.

Με δεδομένο ότι η προσβληθείσα είναι καλά στην υγεία της, αυτό που ανησυχεί τώρα τις τοπικές αρχές είναι η τυχόν εμφάνιση και δεύτερου κρούσματος, που θα σημάνει τον αποκλεισμό της δημοτικής ενότητας Φερών από την εθελοντική αιμοδοσία για την οποία όμως γίνεται ένας πολύ μεγάλος αγώνας στην περιοχή με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Αν καταγραφεί και δεύτερο κρούσμα η περιοχή θα τεθεί σε καραντίνα που θα διαρκέσει για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Σημειώνεται δε ότι η ελονοσία μεταδίδεται κατά κύριο λόγο από το τσίμπημα των κουνουπιών. Επιπλέον στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκαν και άλλα δύο περιστατικά ασθενών που παρουσίασαν επιπλοκές έχοντας προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που επίσης μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Στον Πόρο έχουν καταγραφεί άλλα δύο κρούσματα ελονοσίας στο παρελθόν.

*Πηγή: reportal.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μάστιγα» οι κλέφτες μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ για τους αγρότες

Μιλά ο νέος αγρότης, μέλος της Ομάδας Παραγωγών της ΕΑΣ στην περιοχή του Αβάτου, Απόστολος…