Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Η βλαπτική υπόθεση των Βιομηχάνων

Η βλαπτική υπόθεση των Βιομηχάνων

0

Μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο στην Ελλάδα πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να ευημερήσουμε δημιουργώντας παραγωγικές βιομηχανικές μονάδες. Ξεκίνησαν κάποιοι έξυπνοι να φιάχνουν εργοστάσια. Άλλος κατασκεύαζε ψυγεία και κουζίνες, άλλος έκανε σίδερα μπετού, άλλος κονσέρβες και άλλος κλωστές. Εμείς νομίσαμε πως λειτουργούσαν για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Πόσο αφελείς ήμασταν! Αυτοί κατασκεύαζαν τα εργοστάσια για να οικονομάνε οι ίδιοι και να στέλνουν μετά τα κέρδη στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες. Απλά και τεκμηριωμένα πράγματα, όπως είναι και η δημιουργία  ενός εργοστασίου. Είναι απλή, απλούστατη. Αγοράζεις κοψοχρονιάς ένα χωράφι, βάζεις τους χτίστες και το χτίζουν, ύστερα εγκαθιστάς τα μηχανήματα, βρίσκεις τους πελάτες, τους πουλάς το εμπόρευμα πανάκριβα, παίρνεις τα χρήματα και με το πρώτο αεροπλάνο τα πηγαίνεις στην Ζυρίχη. Μιλάμε για κατανοητές διαδικασίες που μπορεί να κάνει και ένα παιδί δέκα χρονών., να μην σου πώ και μικρότερο!

Έλα όμως που τους πήρε χαμπάρι η Αριστερά, αυτά τα σαΐνια που τίποτα δεν τους ξεφεύγει. Μάτι περισκόπιο. Κατάλαβαν αμέσως το σκοτεινό σχέδιό τους και  το κατέδωσαν στον λαό μέσω του Αμερικανού  ναύτη του 8ου   Αμερικανικού  στόλου Andreas Papandreou και τώρα δεν έχουν οι βιομήχανοι που να σταθούν και που να κρυφτούν. Ο Ανδρέας τα έβγαλε όλα στη φόρα, ήταν πολύ εκνευρισμένος με την βιομηχανική παραγωγή. Σήμερα, αυτή την ώρα που κουβεντιάζουμε, έχει αποκαλυφθεί και ο τελευταίος βιομήχανος, και έχει εξοβελισθεί εις το πύρ το εξώτερον με σαφή τα ευεργετικά αποτελέσματα για τον Ελληνικό λαό και τα ένδοξα άνεργα τέκνα του. Πιο ένδοξοι πεινασμένοι δεν υπάρχουν, θα τους απονεμηθούν βραβεία. Κάθε απόλυση και μια καινούργια δόξα που στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη περπατάει πεινασμένη και μονάχη. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη, οι βιομήχανοι δεν κερδοσκοπούν πλέον εις βάρος των τιμίων ανέργων οικογενειών. Μετά τον εκ πείνας λιμό θα δοξαστούν ακόμη περισσότερο στους εξώστες του Παραδείσου με θέα τους αχόρταγους βιομήχανους να βράζουν στα καζάνια της κολάσεως.

Οι βιομήχανοι στην Ελλάδα έχουν γίνει περίγελοι των κυνών, των γαλών και των συνδικαλιστών. Νόμισαν πως η φοροδιαφυγή θα μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά, δυστυχώς αλλάχ και μπιραλάχ, έγιναν αντιληπτοί και τσακωτοί. Αυτό αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία της εργατικής τάξεως που απολαμβάνει πλέον τη ζωή της με φρεσκοχτυπημένο νεσκαφέ Ολλανδίας σε κάθε υπήνεμη παραλία της νησιωτικής χώρας.

Ήδη η Καγκελάριος Μέρκελ πιέζει για περισσότερες πληροφορίες τον Έλληνα Πρωθυπουργό προκειμένου και η ίδια να προβεί στις ίδιες ανέκκλητες διώξεις των Γερμανών βιομηχάνων. Στόχος της Γερμανικής κυβέρνησης είναι να ακολουθήσει το Ελληνικό μοντέλο και να κλείσει το συντομότερον τις βιομηχανίες Mercedes, Volks Wagen, Simens, Bayer, Opel και όσες πάρει ο χάρος με το κοφτερό δρεπάνι του. Τελικός σκοπός της κ. Μέρκελ είναι ο αφανισμός των Γερμανών καταχραστών Βιομηχάνων και η ένταξή τους στις κρατικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως έχουμε κάνει εμείς.

Αποτελούμε το παγκόσμιο ξεκουραστικό πρότυπο. Βλέπουν εμάς και γλείφουν τα δάχτυλά τους μέχρις απάνω στον αγκώνα. Κατά λάθος μπορεί να ρουφήξουν ακόμη και τον αντίχειρα, τόσο πάθος! Ο Σοφοκλής λέει ‘’αλλ’  υπ ελπίδων άνδρας το κέρδος πολλάκις διώλεσεν (κάτω από την ελπίδα του κέρδους καταστράφηκαν πολλοί άνδρες).

Τώρα όμως οι απανταχού βιομήχανοι, προ της λαϊκής κατακραυγής θα βάλουν μυαλό και θα πάψουν επί τέλους οι επενδύσεις στην βιομηχανία και την ναυσιπλοΐα. Όλοι χθαμαλοί υπάλληλοι του κράτους με πίστη στην αποδοτικότατη δημοσιοϋπαλληλία μέχρις εξαφανίσεως του ανθρωπίνου γένους και της επανόδου των δεινοσαύρων και των βισώνων.  Εκεί να δεις χαρές που έχουμε να κάνουμε, θα χορτάσουμε Καλαματιανό μέχρι το πρωί, σταματημό δεν θάχουμε, θα πέφτουμε λιπόθυμοι απ τον χορό!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…