Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έστειλαν ηχηρό μήνυμα δια της απουσίας τους!

Έστειλαν ηχηρό μήνυμα δια της απουσίας τους!

0

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας το τακτικό δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας για πρώτη φορά στα χρονικά.  Άπαντες απόντες πλην ενός από την αντιπολίτευση – 18 παρόντες από την συμπολίτευση

 

 

Έκφραση δυσαρέσκειας για την μη καταδίκη της επίθεσης στον Φανουράκη: «Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες», δηλώνει στο «Ε»

 

 

 

 

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης της Δευτέρας 30 Ιουλίου και ώρα 19.00 με 50 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

 

Άπαντες απόντες πλην ενός από την αντιπολίτευση

Με καθυστέρηση μισής ώρας ο πρόεδρος του Δ.Σ. κήρυξε έναρξη της συνεδρίασης. Ο Νίκος Ανταμπούφης εκτελώντας χρέη γραμματέως του Δ.Σ. ξεκίνησε την αναγνώστη των ονομάτων δηλώνοντας ωστόσο ο ίδιος «απών». Παρών από την αντιπολίτευση δήλωσε μόνο ο κ. Στέλιος Γουναρίδης από το «Συμμετέχω» και κανείς άλλος!

 

18 παρόντες από την συμπολίτευση

Από την συμπολίτευση απόντες ήταν οι : Αγκόρτζας, Κυριακίδης, Μούρκας, Τσέπελης και η ανεξάρτητη Ειρήνη Πυρνάρη. Κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν 18 παρόντες ενώ για να υπάρχει απαρτία χρειάζονται 21. Έτσι ο  πρόεδρος κ. Δρεμσίζης ανέβαλε τη συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας η οποία και βάσει καταστατικού ορίστηκε για την επομένη (χθες Τρίτη 31 Ιουλίου την ίδια ώρα).

Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος ζήτησε από τους συμβούλους της παράταξης του να παραμείνουν στην αίθουσα για μια συνεδρίαση ενδοπαραταξιακή.

 

Έκφραση δυσαρέσκειας από την αντιπολίτευση

Η σχεδόν απόλυτη απουσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης (μέχρι και αυτή του κ. Κολλάρου) ερμηνεύτηκε ως έκφραση δυσαρέσκειας προς τον δήμαρχο και την πλειοψηφούσα παράταξη, η οποία στο προηγούμενο συμβούλιο αρνήθηκε να καταδικάσει την πράξη βίας που υπέστη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Φανουράκης από τον γιο του αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη, απορρίπτοντας το κείμενο ψηφίσματος που έφερε η αντιπολίτευση χωρίς να αντιτείνουν κάποιο άλλο. Αυτό γίνεται πιο εμφανές από την δήλωση του κ. Φανουράκη στο «Ε».

 

Δήλωση Φανουράκη: ” Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες”

«Επιδεικνύοντας ο κύριος Δημαρχόπουλος ανευθυνότητα και ελαφρότητα στις ενέργειές του για άλλη μια φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, πέτυχε  να μην πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο εξ αιτίας έλλειψης απαρτίας για πρώτη φορά στα χρονικά….

Πάντα συνηθίζει να τοποθετεί  το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον των Ξανθιωτών επιλέγοντας καφενειακού τύπου χειρισμούς στον δημόσιο διάλογο…

Αυτή τη φορά όμως το μόνο που κατάφερε  είναι να κάνει ένα βήμα ακόμα προς την αυτοδιάλυση και τον αυτοεξευτελισμό…

Αλήθεια πόσοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του  κυρίου  Δημαρχόπουλου; Γνωρίζει ο κύριος Δημαρχοπουλος να μας απαντήσει..;

Αν θυμόμαστε καλά πριν λίγο καιρό μιλούσε για παράταξη γκρο μπετόν…

Τώρα ούτε απαρτία πια  δεν μπορεί να πετύχει …

Αλλά έτσι συμβαίνει πάντα στη ζωή:

” όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες”

Τώρα λοιπόν ας απευθυνθεί  στον μόνιμο σεναριογράφο του, μήπως του φτιάξει πάλι κανένα παραμύθι με τίτλο “ο Δήμαρχος της καρδιάς μας” και ….τον περισώσει προσωρινά, ξαναμπερδεύοντας την κοινή γνώμη…

Άλλωστε είναι ο μόνος που του απέμεινε πια!!!!

Ο κύριος Δημαρχόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτοί που οδήγησαν την παράταξη της πλειοψηφίας στο προτελευταίο συμβούλιο να μην καταδικάσει την ΒΊΑ…Ο κύριος Δημαρχόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτοί που επί των ημερών τους δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν είχαν την απαιτούμενη απαρτία, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην πόλη μας….

Η ιστορία ευτυχώς καταγράφει..

Ο λόγος πλέον στους Ξανθιώτες πολίτες….

Αυτοί και μόνο αυτοί  μπορούν να αλλάξουν και να σταματήσουν την κατρακύλα αυτού του τόπου…».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…