Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου οι αιτήσεις στο δήμο Μύκης

Έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου οι αιτήσεις στο δήμο Μύκης

0

Θα προσληφθεί ένας Χειριστής Μηχανημάτων έργου

 

Ο Δήμος Μύκης ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1)ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μύκης. Αιτήσεις υποβάλλονται από την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 έως και Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018.

 

Αναλυτικότερα:

 

Κωδικός θέσης Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων  
101 Δήμος Μύκης Σμίνθη ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (γκρέϊντερ και ελλείψει αυτού JCB) 8 ΜΗΝΕΣ 1

 

Έως τις 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για την θέση 1 αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Ξάνθης

 

 

Η υποβολή ξεκινά από τις 3 Σεπτεμβρίου

 

Το Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοίνωσε την πρόσληψη 1 γιατρού με ειδικότητα ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1 για την πλήρωση θέσης κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ., επί θητεία

Η Αίτηση – Δήλωση υποψηφιότητας υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στο TAXISNET. Στην ανωτέρω διεύθυνση οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητούν οδηγίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει στις 03-09-2018 ώρα 12μ.μ. και λήγει στις 21-09-2018.

ΟΑΕΔ: 5.500 προσλήψεις με 12μηνη σύμβαση στο Δημόσιο

 

Στην πρόσληψη 5.500 ανέργων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ και θα αφορά νέους ηλικίας 22 έως 29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 12 μήνες μέσω της τοποθέτησης τους σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις θα γίνουν σε ασφαλιστικά ταμεία (σχεδόν 1.250 προσλήψεις σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ) αλλά και φορείς από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας, Εσωτερικών κ.α.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές, είναι για την κατηγορία Π.Ε έως 1.040 ευρώ και για την κατηγορία Τ.Ε έως 990 ευρώ. Για τους κατόχους διδακτορικού, οι μισθοί αυξάνονται σε 1.090 ευρώ και 1.040 ευρώ αντίστοιχα. Οι παραπάνω βασικές αποδοχές προσαυξάνονται με τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας (στις θέσεις και ειδικότητες που προβλέπονται) με ποσά 35 ευρώ το μήνα, 70 και 150 ευρώ το μήνα, καθώς και με τις εφημερίες εφόσον οι απασχολούμενοι είναι στον ιατρικό-νοσηλευτικό κλάδο. Οι εφημερίες του επιστημονικού προσωπικού ορίζονται έως και 73 ευρώ (καθημερινή), 108 ευρώ (Σαββάτου, ή αργίας πλην Κυριακής και 125 ευρώ (Κυριακής)

Το κόστος του προγράμματος θα καλυφθεί εξολοκλήρου από πιστώσεις του ΟΑΕΔ που κατανέμονται ως εξής: 6 εκατ. ευρώ για το 2018, 70 εκατ. ευρώ για το 2019 και 10 εκατ. ευρώ για το 2020.

Οι άνεργοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής, να διαθέτουν βεβαίωση ισότιμου πτυχίου, από το ΔΟΑΤΑΠ. Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν βεβαίωση ισότιμου τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου τους. Επίσης θα πρέπει να έχουν βεβαίωση αναγνώρισης, των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στα κριτήρια επιλογής ανέργων περιλαμβάνονται:

-Διάστημα ανεργίας έως 60 μήνες

-Ετήσιο εισόδημα που θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση

-Ηλικία

-Εγγραφή στα μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ.

-Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Όταν δημοσιοποιηθεί η σχετική πρόσκληση, οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ, ενώ το ΑΣΕΠ θα εποπτεύει την διαδικασία για την διασφάλιση της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας.

 

 

Έρχονται προγράμματα απασχόλησης για 15.000 νέους επιστήμονες

 

Προγράμματα 15.000 θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με αμοιβές σημαντικά ανώτερες του κατώτατου μισθού, θα υλοποιήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Εργασίας.

Τα προγράμματα προανήγγειλε η ίδια η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση για την καταπολέμηση του brain drain, σημειώνοντας ότι «η κρίσιμη μεταβλητή, πέρα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, είναι η διαμόρφωση μισθών που θα δίνουν κίνητρα στους νέους να επιστρέψουν στη χώρα».

Σχετικά με την ανεργία, η υπουργός χαρακτήρισε ως «κοινωνικό όλεθρο την απώλεια 1,1 εκατ. θέσεων εργασίας από το 2008 έως τη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας». Τόνισε ότι «η μείωση της ανεργίας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία 3,5 χρόνια και η δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα», προσθέτοντας ότι «η ανεργία εξακολουθεί να είναι υψηλή αλλά βαίνει διαρκώς μειούμενη και μπορούμε βάσιμα να αισιοδοξούμε». Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στις συλλογικές συμβάσεις τονίζοντας ότι «η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων είναι γεγονός. Οι δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αρχή της επεκτασιμότητας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, επανισχύουν ήδη μετά την 21η Αυγούστου».

asep-empros

ΑΣΕΠ: Τι αλλάζει στην κατάθεση αιτήσεων

 

 

Πιθανότατα και εντός του 2018 πρόκειται «να τρέξει» προκήρυξη του ΑΣΕΠ με αμιγώς ηλεκτρονικές διαδικασίες και χωρίς καθόλου κατάθεση εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής αναζητούν μία μικρή προκήρυξη από αυτές που θα «τρέξουν» μετά το Σεπτέμβριο, προκειμένου να εφαρμόσουν πιλοτικά τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία, στόχος είναι, στη συνέχεια να επεκταθεί σε όλες τις προκηρύξεις.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ταυτόχρονη κατάθεση της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαραίτητα έγγραφα, που τώρα αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ μέσω ταχυδρομείου σε έντυπη μορφή, σκαναρισμένα σε ηλεκτρονική μορφή.

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία δεν υπάρχει κάποιο νομικό και κώλυμα και το μόνο πρόβλημα είναι το πρακτικό: Δηλαδή, με ποιον τρόπο θα εξυπηρετηθούν υποψήφιοι που δεν έχουν τις απαραίτητες ψηφιακές γνώσεις, για παράδειγμα να σκανάρουν τα έγγραφά τους. Μία λύση θα ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάτι τέτοιο να γίνει με τη συνεργασία των ΚΕΠ.

Εφόσον το πείραμα πετύχει και η διαδικασία γενικευθεί, θα πρόκειται ασφαλώς για «επανάσταση» που θα επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες ελέγχου και, άρα, έκδοσης των αποτελεσμάτων μιας προκήρυξης.

Παράλληλα θα απαλλάξει το ΑΣΕΠ από την ανάγκη διατήρησης μεγάλων αποθηκευτικών χώρων, καθώς αυτή τη στιγμή διατηρεί εκατομμύρια έγγραφα από αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από την ίδρυσή του το 1994!

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το παράνομο εμπόριο χρηματοδοτεί την εγκληματικότητα – Η JTI συνεπής αρωγός των Αρχών στην καταπολέμησή του

O Ramūnas Macius Vice-President, Fiscal Affairs and Anti-illicit trade της JTI στο Delphi …