Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Wave running 2018: Τρέχουμε με πανσέληνο για «αστραφτερές» παραλίες

Wave running 2018: Τρέχουμε με πανσέληνο για «αστραφτερές» παραλίες

0

Για 5η χρονιά διοργανώνεται ο αγώνας δρόμου δίπλα στο κύμα, από τα Αρχαία Άβδηρα ως την Κεραμωτή

Περισσότερες από 200 οι φετινές συμμετοχές-Βάζουν τα δυνατά τους διοργανωτές και εθελοντές για μια δράση που αποτελεί πλέον τοπικό θεσμό αθλητισμού και πολιτισμού

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το 5ο Waverunning, τον παραθαλάσσιο αγώνα δρόμου, που διοργανώνεται στην παραλιακή ζώνη των δήμων Αβδήρων, Τοπείρου και Νέστου και αποτελεί πλέον για την Ξάνθη, ένα θεσμό αθλητισμού και πολιτισμού, που υποστηρίζεται από ενθουσιώδεις διοργανωτές, εθελοντές και δρομείς όλων των ηλικιών. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 28 Ιουλίου, μια βραδιά με γεμάτο φεγγάρι από τη μεγαλύτερη πανσέληνο σε διάρκεια του 21ου αιώνα.

Οι συμμετοχές και φέτος θα ξεπεράσουν τις 200, ενώ δρομείς θα έρθουν και από το εξωτερικό για να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία να τρέξουν με γυμνά πόδια ή ειδικά παπούτσια εκεί που σκάει το κύμα, ακολουθώντας μια διαδρομή μοναδικής φυσικής και πολιτιστικής ομορφιάς.

«Η συνοχή της υγρής άμμου και οι ομαλές κλίσεις επιτρέπουν το τρέξιμο με γυμνό πόδι! Η θαλάσσια αύρα του Θρακικού πελάγους προσφέρει αίσθηση δροσιάς και χαρίζει μοναδική εμπειρία στους δρομείς καθώς τρέχουν πλάι στο κύμα! Τα παραπάνω μοναδικά χαρακτηριστικά την καθιστούν μία από τις ιδανικότερες σε όλη την Ελλάδα για παραθαλάσσιο τρέξιμο!», λένε οι διοργανωτές καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε έναν αγώνα δρόμου με μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και καθαρών ακτών για όλους.

Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του visitgreece.gr, της Έδρας UNESCO Con-E-Ect Διαχείριση και Οικοτουρισμός σε παρόχθια και δελταϊκά οικοσυστήματα και της Περιφέρειας ΑΜΘ, σε συνδιοργάνωση με το δήμο Αβδήρων. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι οι οργανώσεις «Μεσόγειος sos», «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστονίδας-Ισμαρίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστονίδας, το Λιμενικό Σώμα, τη Λέσχη 4Χ4 Ξάνθης, το δήμο Νέστου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που συμμετέχει με τους εθελοντές της για να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ακόμη, πολύτιμη είναι η στήριξη χορηγών που με τη συνεισφορά τους διασφαλίζουν την πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Περίπου 50 εθελοντές αναλαμβάνουν και φέτος να βρεθούν δίπλα στους δρομείς που θα επιλέξουν τα 5, τα 10 ή τα 28 χιλιόμετρα δρόμου, ενώ για μια ακόμη φορά θα πραγματοποιηθεί στον τερματισμό αγώνας δρόμου 500 μέτρων για τους μικρούς δρομείς. Μάλιστα, εκεί θα βρίσκονται και τα άλογα του ράντζου Κυριακού για να κάνουν βόλτες τους μικρούς φίλους του αγώνα. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική στην Κεραμωτή.

«Θέλουμε οι συμμετέχοντες, αλλά και ο κόσμος που θα βρεθεί εκεί να απολαύσει τη διαδρομή, τη συμμετοχή και τις ομορφιές του τόπου μας», σημειώνει από τους διοργανωτές ο Ηλίας Γερμαντζίδης, που είναι ένας εκ των εμπνευστών και θερμός υποστηρικτής του waverunning.

Συγκέντρωση ειδών για τους πληγέντες των πυρκαγιών

Με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική, ο ίδιος σημείωσε: «βρεθήκαμε σε μεγάλο δίλημμα και σε σκέψεις για ακύρωση του WAVE running. Θα συμβάλλαμε ακόμη περισσότερο αν βρισκόμασταν κοντά στους πληγέντες, αλλά ας κάνουμε ό,τι μπορούμε από την μακρινή Θράκη για να απαλύνουμε τον πόνο αυτής της τραγωδίας. Καταλήξαμε πως η διοργάνωση, αυτό το Σάββατο, είναι μια ευκαιρία να μαζέψουμε υλικά και να στείλουμε ένα κύμα βοήθειας. Η απραγία δεν βοηθάει. Ας αφήσουμε τα αίτια, τις ευθύνες, τις κατηγορίες για αργότερα. Ας βοηθήσουμε τους ήρωες που προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται και δίνουν τον αγώνα της ζωής τους. Κουράγιο σε όλους».

Έτσι, την ημέρα των αγώνων θα συγκεντρώνονται προϊόντα στη γραμματεία του WAVE running από τις 16.30 – 20.30. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν: Betadin, Panadol, Depon, Fucicort, Γάζες Fucidin, Bebanthol, Βαμβάκι, Ιώδιο, Επιδέσμους, Φακούς και μπαταρίες, Λάμπες πετρελαίου, Ξυραφάκια, Αποσμητικά, Καινούργια εσώρουχα, Ράντζα, Sleeping bags, Απορρυπαντικά, Οδοντόβουρτσες, Οδοντόκρεμες και Είδη προσωπικής υγιεινής. Τηλεφωνο επικοινωνίας : 6979356110.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…