Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουφλέ λεμονιού

Σουφλέ λεμονιού

0

-1 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη, για το βουτύρωμα (15ml)

-¾ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (150g)

-2 μεγάλα αυγά, χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου

-⅔ κούπας γάλα ή ξινόγαλα (160ml)

-2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (30ml)

-1 κ.σ. ξύσμα από ακέρωτα λεμόνια

-¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (35g)

-¼ κ.γλ. αλάτι

Για το γαρνίρισμα

-φρούτα του δάσους (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα, …)

-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στις αντιστάσεις, και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη θέση από κάτω.  Χτυπάμε τη ζάχαρη στο multi μέχρι να γίνει ψιλή σαν άμμος. Βουτυρώνουμε καλά 6 φορμάκια για σουφλέ και τα βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο, πασπαλίζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα τους με 2 κ.σ. από την αλεσμένη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα (ή το ξινόγαλα), το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρίσει το μείγμα. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας πολύ καλά, μέχρι να ενσωματωθούν. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.  Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σταδιακά, στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Μοιράζουμε το μείγμα ισομερώς στα φορμάκια, γεμίζοντας μέχρι τα ¾. Ρίχνουμε προσεκτικά ζεστό νερό στο ταψί γύρω από τα φορμάκια, φροντίζοντας η στάθμη του να φτάσει μέχρι το ½ του ύψους τους.

Σβήνουμε την πάνω αντίσταση του φούρνου και μεταφέρουμε προσεκτικά το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε τα σουφλέ μόνο με την κάτω αντίσταση για 20 λεπτά. Στην συνέχεια, ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις πάνω−κάτω, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.  Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε κάθε σουφλέ σε ένα πιάτο, γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Είναι το ίδιο νόστιμα χλιαρά, σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμη και κρύα από το ψυγείο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …