Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

0

Ένα διαφορετικό σχόλιο
Το έχω μέσα μου καιρό και δεν μπορώ να το κρατήσω άλλο, θα το βγάλω το άτιμο το σχόλιο κι ας θυμώσουν κάποιες δεσποινίδες και κυρίες και οι συνοδοί αυτών. Πιστεύω δε πως τον ίδιο προβληματισμό έχουν κι άλλοι πολλοί και δεν είμαι μοναδικό φαινόμενο γκρίνιας.
Λοιπόν στο θέμα μας. Σε γάμους και βαπτίσεις ή γαμοβαπτίσεις όπως είναι της μόδας τελευταία, όλοι θα έχετε βρεθεί. Εκεί λοιπόν, θα έχετε διαπιστώσει, άνδρες και γυναίκες, ότι κάποιες δεσποινίδες ή κυρίες πως αποκαλύπτουν με το ντύσιμό τους πως πήγαν στο «μυστήριο» όχι για να «συμμετάσχουν» σ’ αυτό, αλλά για να τις δουν τι φοράνε. Όμως με την εν γένει εμφάνισή τους χάνουν τη στοιχειώδη υποχρέωση σεβασμού του χώρου. Για αυτοεκτίμηση δεν συζητάμε…
Γ.Δ.


Πάμε πάλι στο καλοκαίρι
Εντάξει ήταν ένα διάλειμμα με τα τερτίπια του καιρού αυτά που ζήσαμε τον Ιούνιο. Ο Ιούλιος ξεκίνησε διαφορετικός και μάλλον μπαίνουμε και πάλι σε ρυθμούς καλοκαιρινούς όπως το απαιτεί εξάλλου και το ημερολόγιο. Οι εραστές της θάλασσας θα έχουν την ευχέρεια και το χρόνο να την χαρούν και απολαύσουν. Εξάλλου συστηματικά τα μπάνια Ιούλιο ξεκινούν, όπως ήδη ξεκίνησαν αυτά του ΚΑΠΗ Ξάνθης. Άλλωστε επίσημα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ξάνθης από αρχές Ιουλίου κάνουν το δρομολόγιο για τις παραλίες.
Υπομονή. Καλά να είμαστε και όλα θα γίνουν με τη σειρά τους.
Γ.Δ.


Το Ποτάμι και το διαζύγιο
Η απόφαση ήταν αναμενόμενη και ο κύβος ερρίφθη την Κυριακή στην συνεδρίαση της Οργάνωσης υπό την προεδρία του Στ. Θεοδωράκη. Το Ποτάμι αποχωρεί από το Κίνημα Αλλαγής και συνεχίζει το δικό του δρόμο, ήταν η απόφαση που ελήφθη με 97 ναι και 16 όχι αποχώρησης. Το διαζύγιο που ήταν τον τελευταίο καιρό σίγουρο, επισημοποιήθηκε την Κυριακή. Στη συνεδρίαση των μελών αποφασίστηκε ακόμη να γίνει Συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο, ενώ αποκλείστηκε κάθε συνεργασία τόσο με Ν.Δ. όσο και με ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, η κίνηση «Μπροστά» που συμμετείχε στο Ποτάμι, δήλωσε ότι παραμένει στο ΚΙΝΑΛ και δεν ακολουθεί το Σταύρο Θεοδωράκη.
Συμπέρασμα: χώρισαν οι δρόμοι πλέον του Ποταμιού με τους υπόλοιπους και δεύτερο, ο χρόνος θα δείξει εάν η απόφαση Θεοδωράκη και λοιπών ήταν ορθή ή λανθασμένη.
Γ.Δ.


Ο Χαράλαμπος Κιουρκτσόγλου στο συντριβάνι του Ξενία με τον νεαρό Δημήτρη Γκαγκαλίδη το 1971 (αρχείο Γ. Κιουρκτσόγλου)

Εκπλήξεις στο Μουντιάλ
Οι φίλοι του ποδοσφαίρου που παρακολουθούν τους αγώνες του Μουντιάλ στη Ρωσία, εφέτος βιώνουν μια περίοδο εκπλήξεων και διαψεύσεων. Βασικοί υποψήφιοι για να φθάσουν στον τελικό, βρέθηκαν από τον πρώτο γύρο έξω. Γερμανία εκτός νωρίς-νωρίς, Αργεντινή στη συνέχεια, Ισπανία το ίδιο, Πορτογαλία επίσης.
Οι Γερμανοί και οι Αργεντίνοι αποκλείστηκαν δίκαια, οι Ισπανοί πλήρωσαν την έπαρσή τους και το τίκι-τίκι, ο Ρονάλντο μόνος δεν φέρνει την άνοιξη και ήδη δύο αγώνες κρίθηκαν στα πέναλτυ. Ζούνε οι φίλοι του ποδοσφαίρου ένα ζωντανό και απρόβλεπτο Μουντιάλ όπου τα φαβορί πήγαν νωρίς στα σπίτια τους. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα σύνολα προχωρούν, όχι οι μονάδες.
Και κάτι ακόμη : φαβορί δύσκολα και παρακινδυνευμένο να πει κανείς ποια ομάδα είναι, γιατί οι προημιτελικοί αγώνες είναι όλο εκπλήξεις.
Γ.Δ.


Δικαίωμά τους
Επειδή το πότε θα γίνουν βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος, γι’ αυτό και κάποιοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, ξεκινούν να κινούνται και να σχεδιάζουν τις δράσεις τους. Είναι δικαίωμά τους να το κάνουν. Όπως είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε να επιθυμεί να προσφέρει στα κοινά σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Το δικαίωμα αυτό κανείς δεν μπορεί να τους το στερήσει στους ανθρώπους αυτούς, άνδρες και γυναίκες. Αρκεί βέβαια, να κερδίσουν και την εκτίμηση των συμπολιτών τους με την ψήφισή τους και εκλογή τους στο αξίωμα που επιθυμούσαν.
Η ευθύνη δηλαδή για την επιτυχία ή αποτυχία μεταφέρεται στο «λαό», στους ψηφοφόρους. Αυτοί είναι που θα επιλέξουν τελικά το ποιος αξίζει να εκλεγεί. Έτσι, ναι μεν έχει κάποιος την επιθυμία και τη διάθεση να προσφέρει στα κοινά, όμως ο παράγων που αποφασίζει είναι το εκλογικό σώμα. Που κρίνει (φαντάζομαι), που αξιολογεί (θέλω να το πιστεύω) και αποφασίζει με το μυαλό κι όχι με την καρδιά.
Γ.Δ.


Αρχίζουν και κουράζουν
Νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου κατά τη συνεδρίαση του κόμματος προχθές. Για άλλη μια φορά δήλωσε ο αρχηγός ότι θα αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση και δεν θα ψηφίσει στη βουλή τη σχετική απόφαση όταν και εάν έρθει αυτή και ότι θα ζητήσει αυτή να ψηφιστεί από 180 βουλευτές. Λόγια του Καμμένου χωρίς σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Που λέγονται έτσι για να δικαιολογηθούν οι συνεχείς ανακολουθίες και διαψεύσεις δηλώσεων που κατά καιρούς ελέχθησαν για εντυπωσιασμό και εξαπάτηση των αφελών.
Μετά από τόσες κωλοτούμπες πώς κανείς μπορεί να λάβει στα σοβαρά νέες δηλώσεις;
-Μόνον εάν είναι ψεκασμένος…
Γ.Δ.


Άρχισε η επιλογή για Τ.Α. από Ν.Δ.
Αφορά το σχόλιο Νεοδημοκράτες που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, Περιφερειάρχες και υπόλοιπες θέσεις στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού. Από νωρίς λοιπόν, με εντολή του Μητσοτάκη, συστάθηκε πολυμελής ομάδα στελεχών οι οποίοι θα ξεκινήσουν τόσο την αξιολόγηση των ήδη εν λειτουργία δημάρχων κλπ, όσο και των ενδιαφερομένων να είναι υποψήφιοι.
Επικεφαλής της ομάδας αυτής είναι ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος Αθήνας. Ας έχουν υπόψιν τους τα παρακάτω οι ενδιαφερόμενοι κι ας λάβουν τα μέτρα τους.
Γ.Δ.


Το Ποτάμι άλλαξε …κοίτη
Με 97 υπέρ της αποχώρησης , 16 υπέρ της παραμονής, 5 λευκά, οριστικοποιήθηκε το «διαζύγιο» του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής την Κυριακή το μεσημέρι στην ψηφοφορία της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του κόμματος. Η απόφαση ήταν σχεδόν ειλημμένη μετά την διαφωνία και τις διαφορετικές θέσεις που εκφράστηκαν στο ζήτημα της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ μεταξύ των επικεφαλής Φ. Γεννηματά και Σ. Θεοδωράκη. Να σημειώσουμε ότι ο Κ. Θεοδωράκης άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο λειτουργίας του ΚΙΝΑΛ και στον τρόπο λήψης αποφάσεων, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για την ηγεσία του, που ύψωσε σημαία παλιομοδίτικη. Αυτό βεβαίως φέρνει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό με νέες πιθανόν …συμπλεύσεις  του Ποταμιού, αν βεβαίως επιζητεί την πολιτική του επιβίωση και όχι την διάλυσή του.
Μ.Ξ.


Επιτέλους ξεκινά η ανέγερση του κυνοκομείου – Υπογράφηκε χθες η σύμβαση
Αφού πέρασε όλες τις «συμπληγάδες» τελικά υπογράφηκε χθες η σύμβαση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της αναδόχου εταιρίας του έργου για την ανέγερση σύγχρονου κυνοκομείου στην πόλη μας. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Ξάνθης ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, μετά την έκπτωση της αναδόχου εταιρίας στη διαγωνιστική διαδικασία, ανέρχεται στο ποσό των 380.000 ευρώ περίπου. Το κτιριακό συγκρότημα θα αποτελείται από τρεις πτέρυγες συνολικά, εκ των οποίων οι δυο θα στεγάζουν κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για την προσωρινή φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με πρόβλεψη αντίστοιχων θέσεων για τον αυλισμό τους. Στην τρίτη πτέρυγα θα περιλαμβάνονται όλοι οι λειτουργικοί και βοηθητικοί χώροι που απαιτούνται για την υποστήριξη της δομής όπως ιατρείο, γραφεία, αίθουσα προσωπικού, μαγειρείο, χώροι υγιεινής και αποθήκες.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…