Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

0

Αλλαγές όλο νόημα
Για πολλές αναγνώσεις προσφέρονται οι αλλαγές που έκανε ο Χρήστος Μέτιος στις θέσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών. Πιο «ζουμερή» η ανάθεση των καθηκόντων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών στον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου Κώστα Βενετίδη, ο οποίος δεν είχε κρύψει την δυσαρέσκειά του όταν ο νυν περιφερειάρχης τον αντικατέστησε στην πρώτη αλλαγή θεματικών αντιπεριφερειαρχών, προκειμένου να βάλει τη «σφραγίδα» του. Και μετά από αυτό ο κ. Βενετίδης δεν έδειξε διάθεση να θέλει να κρύβει ότι δεν ξεχνάει αυτή την κίνηση και στο επόμενο διάστημα, οπότε μάλλον η επιλογή Μέτιου αποδεικνύει ότι ο περιφερειάρχης κάνει μεγάλη προσπάθεια να «μαζέψει» ότι «πέταξε» στο διάστημα της διοίκησής του δημιουργώντας σοβαρές εσωτερικές ρωγμές στην παράταξή του.
Ε.Δ.


Σε ανάρρωση
Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αναρρώνει η ξανθιώτισσα δικηγόρος μετά το τροχαίο ατύχημα που έζησε στην επαρχιακή οδό Ξάνθης-Ερασμίου. Η άτυχη γυναίκα χειρουργήθηκε, αλλά δε συντρέχει κανένας κίνδυνος για την υγεία της.
Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση!
Ε.Δ.


Έγινε η δοκιμή

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου προχώρησε στον έλεγχο των Πυροσβεστικών Κρουνών (Σημείων) που υπάρχουν σε διάφορα σημεία περιμετρικά της πόλης και κυρίως στα άλση της βορεινής περιοχής.
Είχαμε επισημάνει πριν καιρό με σχόλιό μας, με την έναρξη της θερινής περιόδου, να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος για να διαπιστωθεί η καλή λειτουργία των κρουνών. Ο έλεγχος τελικά έγινε, η διαπίστωση είναι θετική, το σχόλιο της στήλης έπιασε τόπο.
Γ.Δ.


Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες
Για όλα αυτά τα παραπάνω λοιπόν, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στη Βόρεια Ελλάδα. Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, έχουν γίνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες είναι αυθόρμητες, χωρίς κομματικό καπέλωμα αλλά μόνον από τον απλό λαό, από «τα κάτω». Γίνονται δε διότι ο λαός δεν μπορεί να δεχτεί μια τέτοια ενέργεια, μια απόφαση για την οποία η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη διότι δεν έχει ιστορική βάση και αλήθεια.
Γι’ αυτό οι αντιδράσεις και τα συλλαλητήρια τα οποία όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστούν.
Γ.Δ.


«Μακεδονικός Στρατός»
Δεν το είπα εγώ, ούτε εσείς. Το είπε ο φίλος και γείτονας Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργός των Σκοπίων. Και το είπε νωρίς-νωρίς ο άνθρωπος, για να το μάθουμε και να το χωνέψουν εκεί στην κυβέρνηση της Αθήνας. Για «Μακεδονικό Στρατό»  μίλησε. Σε λίγο δηλαδή, σε κάθε αναφορά που θα γίνεται, θα υπάρχει μπροστά το «Μακεδονικό», «Μακεδονικός», «Μακεδονία» και πάει λέγοντας.
Άρα, για να’ μαστε ειλικρινείς, ο Ζάεφ χρησιμοποιεί αυτό που με την υπογραφή μας εμείς ως Ελλάδα του παραχωρήσαμε. Τη Γλώσσα και την Εθνότητα. Αυτή είναι η αλήθεια, η πραγματικότητα. Το όνομα «Μακεδονία» του δώσαμε. Το «Βόρεια» το έχουν ξεγράψει ήδη κι αυτό φαίνεται πλέον από τις ίδιες τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού που μιλά μόνον για «Μακεδονία» και ποτέ για «Βόρεια Μακεδονία».
Τελεία και παύλα και αυτή είναι η αλήθεια.
Γ.Δ.


Παγωμένο νερό για τις ζέστες

Μια δροσιστική έκπληξη –προσφορά προσφέρει το Σούπερ Μάρκετ «Φθηνή Αγορά» του Ηλία Δουκίδη στην πλατεία Ελευθερίας για τους πελάτες του τις ζεστές ημέρες.
Σε κατάλληλο χώρο, τοποθέτησε μπουκάλια νερού, έβαλε τριμμένο πάγο και προσφέρει το δροσερό νερό δωρεάν στους πελάτες του. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται αυτή τη διαδικασία με τον πάγο  που τον έσπαζαν κομμάτια οι καφετζήδες για να παγώσουν οι γκαζόζες, πορτοκαλάδες, λεμονάδες, μέσα στο ειδικό δοχείο που πραγματικά «πάγωνε» τα γυάλινα μπουκάλια της Ξανθιώτικης βιοτεχνίας Αναψυκτικών «Εσπέρια». Μας τα θύμισε όλα αυτά και άλλα πολλά η δροσερή ιδέα του αγαπητού Ηλία Δουκίδη. Γι’ αυτό όσοι περνάτε από κει, σταματήστε και πάρτε ένα μπουκάλι παγωμένου νερού από πάγο.
Γ.Δ.


Έχασε η Βενετιά βελόνι;
Ο άνθρωπος ήθελε να γίνει αρχηγός. Ήθελε αλλά έλειπαν αρκετά για τον σκοπό αυτόν. Κι έτσι, άρχισε να γράφει, να μιλάει σε συνεντεύξεις, σε συγκεντρώσεις και να υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής αργότερα, πως έπρεπε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά του θα πει κανείς και θα έχει δίκιο. Γι’ αυτό, κι αφού πέρασε αρκετός χρόνος, του έδειξαν την έξοδο και πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Και για να μην σας κρατώ σε αγωνία, λέμε τώρα, για όσους δεν το κατάλαβαν, για τον Γιάννη Ραγκούση ο λόγος, πρώην υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου. Ξέρω τι θα έχετε σκεφθεί: Σιγά την απώλεια! Έχει ανάγκη η Βενετιά από ένα βελόνι εάν χαθεί; Όχι βέβαια.
Γ.Δ.


Πάνε ΚΤΕΟ;
Η συζήτηση στη γνωστή παρέα που σχολιάζει την τοπική και εθνική επικαιρότητα, συνήθως δε με καυστικό τρόπο. Το θέμα που έθιξε ιδιαίτερα σοβαρό κι αξίζει ν’ απασχολήσει τους αρμόδιους εντός κι εκτός νομού. Λοιπόν, εθίγη η περίπτωση κατά πόσο από τα κυκλοφορούντα αυτοκίνητα και δίτροχα στο νομό μας έχουν «περάσει» από ΚΤΕΟ όπως έχουν την υποχρέωση από την κείμενη νομοθεσία. Ελέχθησαν αρκετά και για περιπτώσεις. Το συμπέρασμα από τη συζήτηση και με τα στοιχεία που παρέθεσε ένας από τους παρόντες ότι ένα στα δύο Ι.Χ. στην Ελλάδα δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, είναι αποκαρδιωτικά και επικίνδυνα. Αναγνώρισαν δε όλοι ότι οι «ευπαθείς ομάδες» του νομού μας, κατά σύστημα δεν πάνε στα ΚΤΕΟ. Κι αυτό, διότι δεν υπάρχει έλεγχος γι’ αυτήν την υποχρέωση. Πράγμα που σημαίνει πως αρκετά, για να μην πούμε πάρα πολλά, Ι.Χ. κυκλοφορούν και οπλοφορούν!
Είναι μια κινούμενη απειλή, ένα τροχαίο που μπορεί ν’ αποβεί και μοιραίο. Ελπίζουμε κάποιος αρμόδιος να συγκινηθεί και επιληφθεί.
Γ.Δ.


Το Ποτάμι φεύγει, ο Καρκατσούλης μένει…
Το διαζύγιο Ποταμιού-ΚΙΝΑΛ είναι πλέον γεγονός, ένα βελούδινο μεν διαζύγιο αλλά όχι και χωρίς απώλειες, για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, που με αυτή του την απόφαση έχασε ένα πολύ σημαντικό στέλεχος, τον Παναγιώτη Καρκατσούλη. Ο πολύ γνωστός για τις καίριες παρεμβάσεις του σε θέματα δημόσιας διοίκησης Π.Καρκατσούλης, αποφάσισε να παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ, ενοχλημένος από το πολιτικό φλερτ του Σταύρου Θεοδωράκη με το ΣΥΡΙΖΑ. Στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση των αντιπροσώπων του Ποταμιού ήταν καταπέλτης εναντίον οποιασδήποτε προοπτικής σύγκλισης με το ΣΥΡΙΖΑ. Είπε μεταξύ άλλων: «Αρνούμαι την θεωρία των ίσων αποστάσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θεωρώ απολίτικη και ανιστόρητη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα αστικά κόμματα, αφού έργοις, προσπάθησε για την κατάρρευση της αστικής δημοκρατίας- & όχι μόνο το 2015. Παράλληλα με την εκπόνηση κάθε είδους μηχανορραφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποικιοποιεί μ’ έναν πρωτοφανή τρόπο, κάθε κρατική οντότητα. Οι εγκάθετοί του περιφρονούν το δημόσιο συμφέρον, θυσιάζοντάς το στο στενό κομματικό και ίδιο όφελος»…
Σίγουρα, η άποψη του κ. Καρκατσούλη εξέφρασε την πλειοψηφία των πολιτών που βρέθηκαν τις δύσκολες εποχές στο απέναντι στρατόπεδο του «Εμείς ή αυτοί»…


Ευ. Βενιζέλος: Να μην ενθαρρύνει η Ε.Ε. τον εθνολαϊκισμό
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και αιχμές κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί για τα όσα είπε κατά την ομιλία του στην ελληνική Βουλή εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ερωτώμενος για το αν ο κ. Μοσκοβισί άφησε παράθυρο ελπίδας για να μην περικοπούν οι συντάξεις, όπως έχει συμφωνηθεί, απάντησε δηκτικά ότι αυτό το οποίο δημιουργεί πρόβλημα και πρέπει ο κ. Μοσκοβισί να το σκεφθεί πάρα πολύ σοβαρά, και η Επιτροπή ως όργανο να το σκεφθεί, εάν έχει μέσα στις αρμοδιότητές της την ενθάρρυνση και την τροφοδότηση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και του ακραίου εθνικολαϊκισμού στα κράτη μέλη ή αν αποστολή της είναι να ανακόπτει αυτά τα φαινόμενα.
«Μπορεί να πει ο κ. Μοσκοβισί ότι πρέπει να γιορτάσω την ενσωμάτωση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ –αναρωτιέμαι εγώ– στο ευρωπαϊκό σύστημα; Αλλά εδώ πήραμε ένα εθνικολαϊκιστικό ριζοσπαστικό μόρφωμα και το μετατρέψαμε σιγά-σιγά σε ένα συμβατικό ευρωπαϊκό κόμμα το οποίο ακολουθεί την κεντρική γραμμή, είναι ενδοτικό στο εξωτερικό, δεν φέρνει αντιρρήσεις, αποδέχεται τα πάντα, κλείνει τα θέματα με την ταπεινωτικότερη δυνατή μορφή. Ας τον διευκολύνουμε, ας πούμε ότι υπάρχει ένα αφήγημα καθαρής εξόδου, το οποίο είναι ψευδές, ή ας τον διευκολύνουμε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μη φορτωθεί η παρούσα κυβέρνηση την περικοπή των συντάξεων, που η παρούσα κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή και η παρούσα κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε με το νόμο Κατρούγκαλου, για να διευκολύνουμε τη διατήρηση κάποιων καταστάσεων στην Ελλάδα, το οποίο είναι απολύτως απαράδεκτο από ευρωπαϊκή άποψη, διότι ενθαρρύνει τη συνέχιση των ψεμάτων, των ασαφειών και των κινδύνων του λαϊκισμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Κάποιο πουλάκι μίλησε για ανανέωση Επειδή κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έχουμε βουλευτικές ε…