Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τοπικά για Μακεδονικό και οικονομία

Πολιτική κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τοπικά για Μακεδονικό και οικονομία

0

«Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε πανικό», λέει ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου-Τις ευθύνες της κυβέρνησης στηλιτεύει η ΔΗΜΤΕ Ξάνθης

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου με τη Δημοτική Τοπική Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δημόσια τοποθέτηση του πρώτου, όπου αναφέρεται η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με το ζήτημα της εξόδου της χώρας από τη δημοσιονομική επιτήρηση και το «καυτό» θέμα της περικοπής των συντάξεων. Με τις ευθύνες της κυβέρνησης σε Μακεδονική και οικονομική πολιτική απαντά η ΔΗΜΤΕ σε μακροσκελή ανακοίνωση που υπογράφουν σε απάντηση ο πρόεδρος Αλέξανδρους Νταμπουρατζής και ο Γ. Γραμματέας Γιώργος Καρασερίδης.

Γ. Χατζηθεοδώρου: Δεν τους ενδιαφέρει ο λαός αλλά η επαναφορά τους στην εξουσία, ώστε να γλιτώσουν οι ημέτεροι από τη δικαιοσύνη

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε πανικό. Η μεγάλη προσπάθειά της να δημιουργήσει ρήγμα μέσα στη κυβέρνηση, «χτυπώντας» τους ΑΝΕΛ, θεωρώντας τους τον αδύναμο κρίκο, πέφτει στο κενό. Ίσως είναι και η τελευταία της ελπίδα, η περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου. Γιατί σε αυτό ελπίζουν. Η εφαρμογή των μέτρων του 2019 – 2010 σκοντάφτει και φαίνεται ότι μπορεί να ανασταλούν αφού η χώρα από τις 20 Αυγούστου θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει η ίδια το πώς θα διαχειριστεί τα οικονομικά της. Εδώ είναι και  η ανατροπή του σχεδιασμού του Κ. Μητσοτάκη. Άλλωστε αυτό επιδιώκουν τόσο καιρό που η χώρα δίνει τη μάχη απέναντι στη λιτότητα και τα μνημόνια. Δεν τους ενδιαφέρει ο λαός αλλά η επαναφορά τους στην εξουσία, ώστε να γλιτώσουν οι ημέτεροι από τη δικαιοσύνη.

Η δυσαρέσκεια και οι έντονες διαμαρτυρίες που εκφράζουν από προχθές ο Μητσοτάκης και όλο το ηγετικό επιτελείο της Ν.Δ. απέναντι και στον ευρωπαίο επίτροπο κ. Μοσκοβισί αλλά στο ευρωκοινοβούλιο, δείχνει τον μεγάλο πανικό τους. Και από κοντά ο Ευ. Βενιζέλος, ισχυρίζεται πως η μη εφαρμογή των μέτρων θα βοηθήσει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό την ενίσχυση του εθνολαϊκισμού στη χώρα. Ο Βενιζέλος του PSI, o καταστροφέας των ασφαλιστικών ταμείων. Βασικά, το έχουν χάσει εντελώς.

Ούτε για μια στιγμή δεν έκατσαν να σκεφτούν πώς βλέπει η κοινωνία την απεγνωσμένη ανάγκη τους να εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις που αυτοί  έκοψαν 12 φορές από το 2010 έως το 2014. Αλλά αν τους ενδιέφερε τι σκέφτεται η κοινωνία, θα είχαν απαντήσει και πώς χρεοκόπησαν τη χώρα. Και άλλα. Για τα δάνεια του «Κήρυκα» Χανίων, για τα δάνεια των κομμάτων τους, για το πώς συμπληρώνεται σωστά ένα τίμιο πόθεν έσχες, για τις off shore, για τη Novartis, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις σχέσεις με τον Φρουζή. Κατά τα άλλα, θέλουν κι άλλες περικοπές στις συντάξεις. Όσο η χώρα αναπνέει τόσο ο αέρας της αντιπολίτευσης κόβεται. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και οι εκλογές αργούν!

ΔΗΜΤΕ Ξάνθης: Αν όντως σας ενδιέφερε ο Ελληνικός λαός θα κάνατε δεκτή την πρόταση του Προέδρου της ΝΔ για από κοινού τροπολογία μη μείωσης των συντάξεων

Με έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τον απολογητικό επικοινωνιακό αγώνα προς τους Έλληνες πολίτες στον οποίο έχουν επιδοθεί τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή τα θέματα της εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, στην περίπτωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το λαϊκό απόφθεγμα παίρνει σάρκα και οστά.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε  στον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης πως μόνο η Νέα Δημοκρατία δεν βρίσκεται σε πανικό. Σίγουρα συμβαίνει το αντίθετο. Το ρήγμα στην Κυβερνητική παράταξη προέρχεται όχι μόνο από τους Βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά και από πλείστους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν εκφράσει επανειλημμένως την δυσαρέσκειά τους στους διάφορους Κυβερνητικούς χειρισμούς. Ως αναφορά το θέμα των συντάξεων και τις μειώσεις τους να θυμίσουμε πως αυτό είναι προαποφασισμένο και ψηφισμένο, από την στιγμή που εφαρμόζεται το νέο Ασφαλιστικό που έφερε στην Βουλή ο κ. Κατρούγκαλος και ψηφίστηκε από όλους του Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝ.ΕΛ. Πάγια τακτική σας είναι να αποπροσανατολίζεται την κοινή γνώμη με ψεύδη και ανυπόστατα γεγονότα δημιουργώντας την εντύπωση πως τη μείωση των συντάξεων επιθυμεί και η Νέα Δημοκρατία. Η αλήθεια είναι πως η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τη μείωσή τους ενώ ΕΣΕΙΣ την υποστηρίξατε ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΗΣΑΤΕ. Ποιον θέλετε να κοροϊδέψετε; Αν όντως σας ενδιέφερε ο Ελληνικός λαός προχτές θα κάνατε δεκτή την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σας θυμίζουμε αν σας διαφεύγει, πως πρότεινε να ψηφιστεί από κοινού τροπολογία προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις.

Φυσικά δεν αναφέρεστε στο Σκοπιανό. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε στη συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι δεν αντιληφθήκατε τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμφωνία η οποία υπογράφηκε από τον  κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Καμμένου στις Πρέσπες.

Είναι ξεκάθαρο, όσο και αν θέλετε να ωραιοποιήσετε τα πράγματα, ότι υπογράψατε την κάκιστη συμφωνία ως προς τα συμφέροντα της χώρας μας. Είχατε μία καλή ευκαιρία επίλυσης του προβλήματος και το αφήσατε ανεκμετάλλευτο με τις λαθεμένες επιλογές σας. Αντί ο κ. Τσίπρας να επιδιώξει μία καλή συμφωνία για τα Ελληνικά συμφέροντα, εκμεταλλευόμενος τη χρονική συγκυρία, θέλησε για τους δικούς του λόγους να μιλήσει για Μακεδόνες και Μακεδονική γλώσσα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίστηκε από καμία Ελληνική Κυβέρνηση . Έτσι στο διάγγελμα που απηύθυνε στο λαό του στις 12 Ιουνίου 2018 ο κ. Ζάεφ είπε αυτό που του δώσατε απλόχερα: «Έχουμε μια ιστορική λύση. Με την απόφαση ενισχύουμε τη Μακεδονική ταυτότητα. Μακεδόνες, προστατευμένοι και ενισχυμένοι για πάντα. Τέρμα πια το ΠΓΔΜ. Δεν υπάρχουν πλέον Διεθνείς Συμφωνίες όπου αποφεύγεται η Μακεδονική γλώσσα.» Ο κ. Ζάεφ κατέβηκε στις συζητήσεις αποφασισμένος να πάρει το εισιτήριο για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Και το πήρε χωρίς να χρειαστεί να δώσει τίποτα. Στις Διεθνείς Σχέσεις δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Μετράει τι παίρνεις και τι δίνεις. Και σεις τα δώσατε όλα χωρίς να πάρετε τίποτα. Αναγνωρίσατε Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονική εθνότητα!!

Είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, το οποίο σεβόμαστε ως αναφαίρετο, εσείς όμως το νομιμοποιήσατε εις το διηνεκές δίνοντας λαβή στον  αλυτρωτισμό των Σκοπιανών μέσω της παραχώρησης της Γλώσσας και της Εθνότητας. Όλα αυτά όμως είναι απόρροια των επιλογών του κ Τσίπρα που δε ζήτησε τη συνεργασία των πολιτικών του αντιπάλων για τη χάραξη μιας Εθνικής Γραμμής ερχόμενος παράλληλα και σε αντίθεση με τη βούληση και το Εθνικό συναίσθημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Όσο για το επιχείρημά σας ότι δήθεν την ύπαρξη «Μακεδονικής γλώσσας» την είχε αναγνωρίσει το 1977 στον ΟΗΕ η Ελληνική κυβέρνηση όπως και μερικά ακόμη επιχειρήματα μόνο αστεία μπορούν να χαρακτηριστούν μιας και δεν τόλμησαν να τα χρησιμοποιήσουν τόσα χρόνια σαν επιχειρήματα ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί!!! Κατά τα λοιπά σας παραπέμπουμε στην τελευταία παράγραφο του δελτίου τύπου που δημοσιεύσαμε προσφάτως.

Αλλά η παραπληροφόρηση δε σταματά εδώ. Σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup διακρίναμε έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό μιας και εκτιμάτε ότι η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις τσέπες των πολιτών από τον Αύγουστο του 2018. Όμως επειδή μιλάμε για το επίπεδο διαβίωσης πολιτών θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η καθημερινότητα της ζωής των πολιτών μέσα από τα βασικά της στοιχεία έχει γίνει δυσβάσταχτη επί των ημερών διακυβέρνησή σας. :Αναφερόμαστε  στην διατροφή, τη στέγαση, την εργασία, την αμοιβή, την περίθαλψη.

Οι τιμές των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές αυξάνονται συνεχώς και η κυβέρνηση αδιαφορεί για την πολιτική τιμών αφήνοντας τις μεγάλες αλυσίδες και τους μεσάζοντες να κερδοσκοπούν ανενόχλητα.

Περιορίσθηκε η επιδότηση ενοικίων για τους πολίτες των χαμηλών εισοδημάτων. Ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται και παγιώνεται, με αντικειμενικές τιμές εισπρακτικού χαρακτήρα.

Στο εργασιακό τοπίο το πρόβλημα των ανέργων που ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύρια διογκώνεται αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι στοιχειώδους ή γυμνασιακής εκπαίδευσης που δεν απορροφούνται από τις επιχειρήσεις που ζητούν εξειδίκευση αλλά παράλληλα δεν κατευθύνονται και σε άλλους τομείς μια και οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γκρέμισαν την ανάπτυξη και δε συνέβαλαν στην αποκλιμάκωση της ανεργίας καθιστώντας την Ελλάδα ουραγό στην ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Οι συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019 μειώνονται μέχρι και 30% βάσει νομοθετικής διάταξης που ψήφισε «προκαταβολικά» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποκύπτοντας χωρίς αντίσταση στις πιέσεις των δανειστών (άρθρα 1 και 2 του νόμου 4472). Οι πραγματικοί μισθοί στον ιδιωτικό τομέα παραμένουν σε επίπεδα μέχρι και 480 ευρώ στην πλειονότητά τους για όλους τους νέους, που είναι το μέλλον της χώρας. Οι συλλογικές συμβάσεις και οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού, που διαφημίζει η κυβέρνηση απαγορεύονται ρητώς από τα κείμενα που υπέγραψε η κυβέρνηση, αν δεν ανταποκρίνονται σε αντίστοιχη αύξηση της παραγωγής. Ποιάς παραγωγής αλήθεια…

Τα κονδύλια για τη περίθαλψη βαίνουν συνεχώς μειούμενα και η δραστική περικοπή δημοσίων δαπανών που έχει υπογράψει η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας μας μεταφέρουν πολλές δεκαετίες πίσω με τις εικόνες στα νοσοκομεία να το αποδεικνύουν περίτρανα, ενώ οι αμοιβές γιατρών και νοσοκόμων υπολείπονται αρκετών μετακλητών υπαλλήλων. Αλήθεια γνωρίζετε πόσοι γιατροί έχουν αναζητήσει εργασία ή έχουν στελεχώσει μονάδες σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειοδυτικής Ευρώπης;

Παρά τα πυροτεχνήματα της «καθαρής εξόδου», οι δύσκολες ημέρες είναι εδώ και θα αργήσουν να περάσουν. Αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες ήδη από το 2015 όταν η Κυβέρνησή σας υπόγραψε το τρίτο μνημόνιο χωρίς έξοδο για 48 χρόνια ακόμα.

Δεν πείθετε λοιπόν κανένα. Μνημόνιο είναι και αυτό, το τέταρτο και φέρει αποκλειστικά την υπογραφή της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ..

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…