Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

0
parfe giaourti

Για το σιρόπι

-320γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

-200ml νερό

Για το παρφέ

-4 ασπράδια αβγών

-260ml σιρόπι

-360γρ. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί 35%

-200γρ. γιαούρτι

-100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα

-100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα

Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ και χτυπάτε στη μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια μαρέγκα με μαλακές κορυφούλες. Στη συνέχεια, κατεβάζετε την ταχύτητα στο μεσαίο επίπεδο και προσθέτετε σιγά σιγά το σιρόπι καυτό μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά, χτυπώντας τη μαρέγκα μέχρι να σφίξει.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτετε σιγά σιγά και τη σαντιγί μαζί με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά σας να ενσωματωθούν στο μίγμα. Ρίχνετε το μίγμα σε ειδικό σκεύος για παγωτό και το αφήνετε να παγώσει καλά στην κατάψυξη πριν σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Χοιρινό με πράσα

    1 κιλό χοιρινό κρέας μπούτι 1 κιλό πράσα 2 κρεμμύδια 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί 2 σκελίδ…
  • Πλιγούρι με παντζάρια, σταφίδες πορτοκάλι

    -2 πορτοκάλια -100 γρ. σταφίδες -2 παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε κύβους -200 γρ. (3/4…
  • Κολοκύθα με μανιτάρια

    -800 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε κύβους 3-4 εκ. -10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, σε…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χοιρινό με πράσα

1 κιλό χοιρινό κρέας μπούτι 1 κιλό πράσα 2 κρεμμύδια 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί 2 σκελίδ…